Art de la Table στην Αίθουσα Νεώτερης και Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης. Στο βάθος ο εκπληκτικός πίνακας του Τέτση.

  Τα έργα τέχνης έχουν μια ζωή πριν το μουσείο, αλλά σπάνια μετά. Αφού αφήσουν τους τοίχους του συλλέκτη για αυτούς ενός εκθεσιακού ιδρύματος, οι καλλιτεχνικές δημιουργίες εντάσσονται σε ένα πλαίσιο ασφαλές αλλά αποστειρωμένο, γίνονται κτήμα όλων και ταυτόχρονα κανενός, αφού βγαίνουν πλέον από την κανονική ζωή των ανθρώπων που τα χαίρονταν στους χώρους της καθημερινότητάς τους.

  Για αυτόν τον λόγο είναι και τόσο δημοφιλείς οι διάφορες εκδηλώσεις που στιγμιαία επαναφέρουν το μουσείο από την απόμακρη θέση και το επανενώνουν με τη ζωή, μέσα από φαινομενικά άσχετες δραστηριότητες. Έτσι όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τις βραδιές Γαστρονομίας και Τέχνης από το Δειπνοσοφιστήριο και το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι.

  Οι τρεις κύριοι του Δειπνοσοφιστηρίου: Διομήδης Καψάλης, Δημήτρης Χριστοφιλέας και Τάκης Χριστοφιλέας με τον Κυριάκο Κουτσομάλλη από το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή (δεύτερος από δεξιά με την κόκκινη γραβάτα) εγκαινίασαν τη νέα συνεργασία τους.

  Το Δειπνοσοφιστήριο μπορεί να οργανώσει όρθια κοκτέιλ όσο και καθιστά γεύματα σε διαφορετικούς χώρους του μουσείου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και το είδος της εκδήλωσης.

  Η νέα συνεργασία εγκαινιάστηκε επίσημα με ένα ευδιάθετο πάρτι με όλους τους χώρους του μουσείου ανοικτούς και επισκέψιμους. Χάρη σε αυτήν την πρωτοβουλία, το Δειπνοσοφιστήριο μπορεί να οργανώσει όρθια κοκτέιλ όσο και καθιστά γεύματα σε διαφορετικούς χώρους του μουσείου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και το είδος της εκδήλωσης.

  Πρόκειται για βραδιές στο μουσείο που επιτρέπουν τη συνδυασμένη απόλαυση όλων των αισθήσεων, αφού προφανώς δεν θα αφήσετε την εκδήλωσή σας χωρίς την απαραίτητη μουσική κάλυψη, κατά προτίμηση ζωντανή, ή και από έναν ικανό DJ. Θα περιηγηθείτε στις μόνιμες και τις περιοδικές εκθέσεις και θα απολαύσετε νόστιμες γεύσεις.

  Δεν θα αφήσετε την εκδήλωσή σας χωρίς την απαραίτητη μουσική κάλυψη: η Lilia Esipova μας υποδέχτηκε στην είσοδο με την άρπα της.

  Η Αίθουσα Νεώτερης και Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης μπορεί να φιλοξενήσει αποκλειστικά καθιστό δείπνο, για μέχρι και 70 άτομα με κανονικό τραπέζι και άνετα καθίσματα.

  Εάν θέλετε η εκδήλωσή σας να μοιάζει πραγματικά σαν να υποδέχεστε τους φίλους και τους συνεργάτες σας στην τραπεζαρία σας ανάμεσα στους πίνακες της συλλογής σας, στον τρίτο όροφο του κτιρίου της οδού Ερατοσθένους η Αίθουσα Νεώτερης και Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης μπορεί να φιλοξενήσει αποκλειστικά καθιστό δείπνο, για μέχρι και 70 άτομα με κανονικό τραπέζι και άνετα καθίσματα ανάμεσα σε έργα αναγνωρισμένων Ελλήνων ζωγράφων της εποχής μας. Ή και ένα δείπνο για δύο. Η έκθεση σε αυτή την αίθουσα ανανεώνεται περιοδικά.

  Εάν, πάλι, οι πίνακες της εποχής δεν σας ανοίγουν την όρεξη, υπάρχει πάντοτε η άνετη υποδοχή στο επίπεδο της εισόδου, όπου μπορείτε να παραθέσετε εξίσου καθιστό δείπνο όσο και όρθιο κοκτέιλ μέχρι 60 και 200 ατόμων αντίστοιχα. Πολύ ευχάριστοι χώροι είναι ακόμα το Εστιατόριο και το Αίθριο στον πρώτο όροφο.

  Οι δύο χώροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά, ενώ το Αίθριο είναι αρκετά προστατευμένο τόσο από την υπερβολική ζέστη όσο και το κρύο. Στο κοκτέιλ που παρατέθηκε προ ολίγων ημερών μπορούσε να καθίσει κανείς άνετα στο Αίθριο· αν και ανοικτός χώρος, ήταν πιο ζεστά από ό,τι στο εξωτερικό του κτιρίου. Όσο για τον καιρό γενικά, η 17η  Ιανουαρίου 2023 καταγράφηκε γενικά ως μία ζεστή ημέρα.

  Ο χώρος έχει θεατρική διάταξη προκειμένου να θαυμάζετε το πιο αξιοθαύμαστο από όλα τα θεάματα, την Ακρόπολη των Αθηνών.

  Εάν ο καιρός επιτρέπει, όπως εκείνο το βράδυ, δύσκολα θα βρείτε μπαλκόνι πιο εντυπωσιακό από την ταράτσα του νεοκλασικού κτιρίου, το οποίο αγκάλιασε η νεώτερη και υψηλότερη οικοδομή. Ο χώρος έχει θεατρική διάταξη προκειμένου να θαυμάζετε το πιο αξιοθαύμαστο από όλα τα θεάματα, την Ακρόπολη των Αθηνών, σε μια πραγματικά σπάνια και προνομιούχο προοπτική. Μπορείτε να την προσφέρετε σε μέχρι και 200 άτομα για ένα κοκτέιλ. Επιπλέον, για να φτάσετε θα περάσετε και από ένα “κρυφό” πέρασμα μέσα από τους εκθεσιακούς χώρους. Αφήστε τους καλεσμένους να το ανακαλύψουν μόνοι τους.

  Όταν ο καιρός επιτρέπει το Αίθριο και το εσωτερικό του εστιατορίου μπορούν να λειτουργήσουν συνδυαστικά

  Οι δεξιώσεις μπορούν να δοθούν αυτόνομα ή στο πλαίσιο συνεδριάσεων και άλλων εκδηλώσεων, που μπορείτε να οργανώσετε στη βιβλιοθήκη για μέχρι 24 άτομα ή στο αμφιθέατρο των 187 θέσεων. Το τελευταίο έχει εξαιρετική ακουστική και απόλυτα σύγχρονες οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, και θέση για δύο αναπηρικά αμαξίδια. Το φουαγιέ του αμφιθεάτρου μπορεί επίσης να φιλοξενήσει κοκτέιλ 140 ατόμων, αλλιώς οι δύο γρήγοροι ανελκυστήρες και το άνετο κλιμακοστάσιο εύκολα θα οδηγήσουν τους καλεσμένους σας σε οποιονδήποτε άλλο όροφο.

  Στο lobby θα σας υποδεχθεί ένας μικρός, αλλά εκλεκτός μπουφές.

  Μπορείτε να συνδυάσετε το δείπνο και το κοκτέιλ με μια σύντομη ή αναλυτικότερη περιήγηση στις μόνιμες συλλογές ή τις περιοδικές εκθέσεις.

  Φυσικά μπορείτε να συνδυάσετε το δείπνο και το κοκτέιλ με μια σύντομη ή αναλυτικότερη περιήγηση στις μόνιμες συλλογές ή τις περιοδικές εκθέσεις – αυτόν τον χειμώνα φιλοξενείται το σπουδαίο αφιέρωμα στον Νέο Ρεαλισμό, μία σημαντική έκθεση με δάνεια από διεθνή ιδρύματα και σημαντικούς συλλέκτες. Μια λαμπρή ευκαιρία να συνδυάσετε το τερπνό με το ωφέλιμο και αν έχετε διεθνείς προσκεκλημένους, ίσως η μοναδική ευκαιρία τους να γνωρίσουν έναν αξιόλογο ελληνικό πολιτιστικό οργανισμό στο πλαίσιο μιας πολυάσχολης επαγγελματικής διαμονής που κανονικά δεν θα τους άφηνε χρόνο για πολιτιστικές επισκέψεις. Θα τους ευχαριστήσετε και το κέρδος θα είναι και δικό τους και δικό σας.

  Το κοκτέιλ συνδυάστηκε με περιήγηση στις συλλογές.

  Φυσικά κέρδος θα είναι και για όλους τους φιλότεχνους φίλους σας που θα έχουν την ευκαιρία να ανανεώσουν τη γνωριμία τους με τα κορυφαία έργα της μόνιμης συλλογής μέσα από μια νέα οπτική, αλλά και για αυτούς που δεν… νογάνε από τέτοια. Έστω και με άλλη αφορμή, θα τους βάλετε μια φορά σε μουσείο, θα τους «εκθέσετε» στα εκτεθειμένα αριστουργήματα. Να προσθέσουμε ότι εκτός από κάθε τύπο κοινωνικής και εταιρικής εκδήλωσης, μπορείτε να οργανώσετε και παιδικά party, ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν εξ απαλών ονύχων την νεώτερη ζωγραφική.

  Εκτός από κάθε τύπο κοινωνικής και εταιρικής εκδήλωσης, μπορείτε να οργανώσετε και παιδικά party, ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν εξ απαλών ονύχων την νεώτερη ζωγραφική.

  Τα μενού υπογράφουν ο καταξιωμένος executive chef  Δημήτρης Σκαρμούτσος και ο διεθνούς φήμης sommelier, Άρης Σκλαβενίτης.

  Τα μενού υπογράφουν ο καταξιωμένος executive chef  Δημήτρης Σκαρμούτσος και ο διεθνούς φήμης sommelier, Άρης Σκλαβενίτης, ενώ οι έμπειροι συνεργάτες του Δειπνοσοφιστηρίου εγγυώνται ότι  η εξυπηρέτηση θα είναι φιλική, διακριτική και αποτελεσματική.

  Όλοι οι χώροι του μουσείου ήταν ανοικτοί και επισκέψιμοι.

  Ειδικά για τα κοκτέιλ ο mixologist Άρης Χατζηαντωνίου έχει καταρτίσει έναν κατάλογο ποτών που περιλαμβάνει δύο ιδιαίτερα low adv cocktails, ένα με βάση το κόκκινο κρασί και ένα με βάση το Μεταξά. Τα δοκιμάσαμε και τα δύο σε “πραγματικές συνθήκες” μαζί με το finger food στο πάρτι των εγκαινίων και είναι ιδιαίτερα εύγευστα και ελαφρά, ιδανικά για τις απογευματινές ώρες όσο και τις βραδυνές ώρες.

  Θα φέρουν τους καλεσμένους σας σε ευχάριστη διάθεση και εκεί θα τους κρατήσουν, εξασφαλίζοντας μαζί με την γαστρονομική απόλαυση την κοινωνική επιτυχία της βραδιάς σας. Σε όλες τις εκδηλώσεις το πλατύ και ειλικρινές χαμόγελο των εργαζομένων του Ιδρύματος  Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή θα είναι η πρώτη και η τελευταία ανάμνηση της επίσκεψης.

   

  Διαβάστε ακόμα: Είναι αρκούντως παριζιάνικη η «Βrasserie Lorraine» στο Κολωνάκι;

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top