23Nov_Day1-6

  Οι Ιndustry Disruptors – Game Changers, με τη δραστηριοποίησή τους για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομία, εστιάζουν στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια.

  Η κρίση έχει μπει σε μια νέα φάση και τα προβλήματα που πλήττουν δυσανάλογα τους νέους επιμένουν. Οι Ιndustry Disruptors – Game Changers (ID-GC), με τη δραστηριοποίησή τους για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, εστιάζουν στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια. Στόχος: να αναδειχτεί η Αθήνα και η Ελλάδα σε ένα κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, προάγοντας μια κουλτούρα δημιουργίας και ανάπτυξης.

  PHOTO 3

  Μιχάλης Στάγκος

  Οι ID-GC, με το φετινό Disrupt, θα ταρακουνήσουν, θα κινητοποιήσουν και θα εμπνεύσουν μια νέα γενιά που διψά και αναζητά ευκαιρίες. Οφείλουμε, Κράτος και ιδιώτες, να τους τις δώσουμε. Τρία κεντρικά ζητήματα, άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους, απαιτούν την άμεση προσοχή μας: α. εργασία, β. παραγωγή και καινοτομία, 3. ανάπτυξη.

  Στα ζητήματα αυτά, το Disrupt θέλει να απαντήσει ηχηρά. Επιχειρεί λοιπόν με την καινοτόμο δομή του, αλλά και το συνολικό του, άνευ προηγουμένου σε μέγεθος εγχείρημα, να προκαλέσει επιχειρηματική αναγέννηση μέσω θετικής, παραγωγικής «αναστάτωσης». Το Disrupt, το οποίο φέτος ανοίγει την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας, με τη συμμετοχή του Προέδρου του θεσμού Jonathan Ortmans, είναι εδώ για να αναδείξει και να μεγιστοποιήσει το visibility και το impact των πιο καινοτόμων ιδεών από πρωτοπόρους startupers, δημιουργικούς νέους, αλλά και καταξιωμένων παραδειγμάτων, role models, success stories και mentors που μπορούν να εμπνεύσουν.

  Εκτός του ελληνικού κοινού, θα το παρακολουθήσουν το Disrupt ζωντανά, μέσω livestream, θεατές από 150 χώρες.

  Κάποιοι πέτυχαν κατευθείαν. Κάποιοι απέτυχαν για να πετύχουν. Κάποιοι συνεχίζουν να πετυχαίνουν εκεί που οι άλλοι αποτυγχάνουν. Άλλοι, γεννήθηκαν σε μια οικογενειακή επιχείρηση, όπου επιτυχία ήταν και είναι να συνεχίζουν να πετυχαίνουν.
  Άλλοι θα τεστάρουν τις ιδέες τους, άλλοι θα τις πουλήσουν, κάποιοι θα είναι εκεί για να αγοράσουν – επενδύσουν.

  Σε μερικές ημέρες από σήμερα, το Disrupt θα αποτελέσει το επίκεντρο αυτής της ανταλλαγής, των αμφίδρομων, πολυεπίπεδων αλληλεπιδράσεων και ζυμώσεων που είναι απαραίτητες για να πετύχει το καινούργιο. Το καινούργιο -η ελληνική καινοτομία, πρωτοπορία και δημιουργικότητα- θα έχει την ευκαιρία να γνωριστεί και, όπου γίνεται, να συνεργαστεί σε αμοιβαία επωφελή (win-win) μοντέλα με το καταξιωμένο.

  DSC_2968-Edit

  Το Disrupt επιχειρεί με την καινοτόμο δομή του, αλλά και το συνολικό του, άνευ προηγουμένου σε μέγεθος εγχείρημα, να προκαλέσει επιχειρηματική αναγέννηση μέσω θετικής, παραγωγικής «αναστάτωσης».

  Αναγνωρίζοντας την προσπάθεια αυτή, μία σειρά θεσμικοί φορείς έχουν αγκαλιάσει το Disrupt, με πρώτη την UNESCO, η οποία παρέχει την αιγίδα της στην πρωτοβουλία. Μεταξύ των φορέων συμπεριλαμβάνονται επίσης οι ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΣΦΕΕ, GRECA, ΣΕΚΕΕ, ΣΕΠΕ, αλλά και ο Δήμος της Αθήνας. Το υποστηρικτικό αυτό πλαίσιο θα ενισχύσει σημαντικά τόσο τη δυναμική του Disrupt όσο και των ιδεών που θα ακουστούν και θα συζητηθούν. Υπό μία έννοια, λοιπόν, το Disrupt έρχεται να λειτουργήσει ως «voice and idea impact amplifier», καθώς, εκτός του ελληνικού κοινού, θα το παρακολουθήσουν ζωντανά, μέσω livestream, θεατές από 150 χώρες.

  Η δομή της εκδήλωσης κινείται συνειδητά σε αυτούς ακριβώς τους άξονες: την ανταλλαγή ιδεών, την παντρειά του παλιού με το καινούργιο, την έμπνευση, την δικτύωση. Αυτά επιτυγχάνονται μέσα με μια σειρά από κεντρικές ομιλίες, πάνελς, workshops, αλλά και διαγωνισμούς με ευκαιρίες για across-the-board networking.

  Το Disrupt Startup ScaleUP, το Σαββατοκύριακο 15-16 Νοεμβρίου θα είναι εδώ για να δώσει ευκαιρίες, ιδέες και κίνητρα.

  Όπως λένε, «if you want it, come and claim it!»

   

  //Ο Μιχάλης Στάγκος είναι συν-ιδρυτής των Ιndustry Disruptors – Game Changers (ID-GC) και Curator του Disrupt 2014.

   

  Διαβάστε ακόμα: Για να γίνετε δημιουργικοί, βγείτε απ’ το γραφείο.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top