Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΟΠ Νίκος Καλογιάννης και τα υπόλοιπα μέλη τίμησαν τον Εκτελεστικό Προέδρο (Executive Chairman) των Hellenic Duty Free Shops, Γιώργο Βελέντζα.

  Σημείο αιχμής, μέρος συνάντησης, δέλεαρ για τα τελευταία ψώνια πριν από την αναχώρηση, μέρος όπου ακόμη και το χάζεμα έχει τη σημασία του, τα duty free είναι το μέρος που λατρεύουν σχεδόν όλοι οι επιβάτες των αεροπλάνων. Αποκλείεται να μην περιηγηθείς. Είναι απίθανο να μην σταματήσεις για μια ματιά. Κι ακόμη πιο δύσκολο να μην δελεαστείς να αγοράσεις κάτι.

  Τα Duty Free στο «Ελ. Βενιζέλος», επειδή ακριβώς δέχονται χιλιάδες τουρίστες κάθε μέρα, ειδικά την τουριστική περίοδο, είναι ένα σημείο προβολής της χώρας, αλλά και σίγουρης κερδοφορίας για τα ελληνικά προϊόντα. Το κέρδος είναι απτό, αλλά μακροπρόθεσμο. Η συνεργασία με τους Έλληνες παραγωγούς δεν γίνεται να μην είναι αγαστή, καθώς όλοι μαζί, ο καθένας από τη μεριά του, συμβάλλουν στην ελληνική οικονομία. Σε μια εποχή μάλιστα που είναι ανάγκη να υπάρξει η απαραίτητη εξωστρέφεια.

  Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ) έχοντας κατανοήσει τη σημασία της ύπαρξης των duty free στον κύκλο εργασιών των μελών του, παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του κου Γιώργου Βελέντζα, Εκτελεστικού Προέδρου (Executive Chairman) των Hellenic Duty Free Shops. Στόχος ήταν να του εκφράσει τις ευχαριστίες του για τη σημαντική στήριξη που προσφέρει στα ελληνικά αποστάγματα.

  Οι αριθμοί είναι απόλυτοι και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.  Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΟΠ κος Νίκος Καλογιάννης, απευθυνόμενος στον κο Βελέντζα, ανέφερε ότι υπό την καθοδήγησή του, το μερίδιο των Ελληνικών προϊόντων στην εταιρεία αυξήθηκε από το 6% στο 33%,  βοηθώντας σημαντικά την Ελληνική παραγωγή και τους Έλληνες Παραγωγούς.

  Eδώ και δύο χρόνια έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα αναβάθμισης των καταστημάτων, δημιουργώντας ειδικά σημεία προβολής για τα ελληνικά προϊόντα και τα Ελληνικά Ποτά και Αποστάγματα. .

  Φυσικά το duty free δεν είναι υπόθεση ενός ατόμου, αλλά όπως και να το κάνουμε ο επικεφαλής δίνει πάντα τον τόνο. Ο κος Γ. Βελέντζας δικαίως θεωρείται ένα από τα ιστορικά στελέχη του κλάδου, με εμπειρία που ξεπερνά τα 30 χρόνια. Η προβολή των Ελληνικών Επώνυμων Προϊόντων, μέσα από τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών θεωρείται πολύ σημαντική, σε ένα διεθνές επιβατικό κοινό που έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τα Ελληνικά Αποστάγματα και ποτά. Να σημειωθεί ότι φέτος στην Ελλάδα υποδεχθήκαμε πάνω από 30 εκατομμύρια τουρίστες. Συνεπώς η προσφορά του κου Βελέντζα κρίνεται καθοριστικής σημασίας.

  Ο κος Βελέντζας ανέφερε ότι η εταιρεία Hellenic Duty Free Shops εδώ και δύο χρόνια έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα αναβάθμισης των καταστημάτων, δημιουργώντας ειδικά σημεία προβολής για τα ελληνικά προϊόντα και τα Ελληνικά Ποτά και Αποστάγματα. Πάντοτε δε,τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών  στηρίζουν τους τοπικούς παραγωγούς και τις τοπικές κοινωνίες. Όποιος δε, πληρεί τις προδιαγραφές πάντοτε έχει θέση στο ράφι των καταστημάτων.

  Όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό άκρως ανταγωνιστικό και επικερδές για τα ελληνικά προϊόντα που χρειάζεται να ξεφύγουν από το στενό εγχώριο πλαίσιο και να ανοιχτούν στον κόσμο, να συναντήσουν νέους πελάτες και καινούργιες αγορές. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να συνεχίσουν να υπάρχουν. Σε αντίθεση περίπτωση, χρόνο με το χρόνο θα χάνουν τη δυναμική τους και θα υποσκελίζονται από αντίστοιχα προϊόντα ξένων παραγωγών.

   

  Διαβάστε ακόμα: Chivas Venture: Αυτοί είναι οι Έλληνες κοινωνικοί επιχειρηματίες-φιναλίστ του διαγωνισμού.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top