Ο διάσημος ιταλός σεφ και τηλεοπτικός παρουσιαστής, Simone Rugiati είναι πρεσβευτής του ελληνικού ψαριού ιχθυοκαλλιέργειας στην Ιταλία.

  Ψαρόσουπα Cacciucco ή brodetto, ψάρι Αcqua Pazza («τρελό νερό») ή Bιτέλο τονάτο. Αν μη τι άλλο, οι γείτονές μας οι Ιταλοί ξέρουν να «συμπεριφέρονται» εξαιρετικά στα ψάρια. Οι συνταγές τους είναι μια και μια, αρκεί φυσικά η πρώτη ύλη να είναι υψηλών προδιαγραφών.

  Τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας της ΕΛΟΠΥ (Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας), ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία της «καθαρής» πρώτης ύλης που μπορεί να εμπνεύσει έναν ιταλό σεφ να κάνει τα μαγικά του.

  Στόχος του προγράμματος της ΕΛΟΠΥ είναι η ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών των ελληνικών ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας στην Ιταλία.

  Τα τελευταία δύο χρόνια η ΕΛΟΠΥ υλοποιεί  ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα επικοινωνίας στην Ιταλία, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά όσον αφορά τις εξαγωγές του ελληνικού ψαριού ιχθυοκαλλιέργειας απορροφώντας το 32% της εγχώριας παραγωγής τσιπούρας και λαβρακιού.

  Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών των ελληνικών ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας που μεγαλώνουν στα διάφανα, πεντακάθαρα νερά της χώρας μας κάτω από τις πιο αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφονται με πλήρως ισορροπημένες GMO-free ιχθυοτροφές.

  Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, η ΕΛΟΠΥ συνεργάστηκε μέσα στο 2021 με 7 δημοφιλείς Ιταλούς σεφ, food bloggers και influencers οι οποίοι μέσα από τις πρωτότυπες αναρτήσεις, τις ιστορίες, τις συνταγές και τα βίντεο τους ανέδειξαν τη φρεσκάδα, την απαράμιλλη ποιότητα και γεύση των ψαριών ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, καθώς και την υψηλή διατροφική αξία τους.

  Η ΕΛΟΠΥ συνεργάστηκε με ανερχόμενους σεφ που ξεχωρίζουν για την ικανότητα τους να «παντρεύουν» στα πιάτα τους ελληνικές και ιταλικές γεύσεις.

  Συγκεκριμένα, η ΕΛΟΠΥ διατήρησε για 2η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με τον διάσημο Ιταλό σεφ και τηλεοπτικό παρουσιαστή, Simone Rugiati (πρεσβευτή του ελληνικού ψαριού ιχθυοκαλλιέργειας στην Ιταλία), ο οποίος παρουσίασε στο κοινό του κομψά και πρωτοποριακά πιάτα με ψάρια Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece.

  Παράλληλα, η ΕΛΟΠΥ συνεργάστηκε με ανερχόμενους σεφ, όπως ο Federico Fusca και ο Simone Finetti που ξεχωρίζουν για την ικανότητα τους να «παντρεύουν» στα πιάτα τους ελληνικές και ιταλικές γεύσεις, αλλά και διαφορετικές γαστρονομικές παραδόσεις.

  Την ομάδα των πρεσβευτών του ελληνικού ψαριού στην Ιταλική αγορά συμπλήρωσαν καταξιωμένοι influencers και bloggers, όπως η Aurora Cavallo – Cooker Girl και η Ivana Ester Marra – Studenti Ai Fornelli, δύο φοιτήτριες με πάθος για τη μαγειρική, η Maria Sole – Marysol_life, δασκάλα και μητέρα του Noah, και η πενταμελής οικογένεια Veronese – Not Ordinary Family που με τις διασκεδαστικές συνταγές τους κατέστησαν το ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας αναπόσπαστο κομμάτι του καθημερινού, οικογενειακού τραπεζιού.

   

   

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top