gamespace1

Η ομάδα κατάφερε να κερδίσει ένα γραφείο στο creative hub του Ρομάντσο, μέσα από το διαγωνισμό που επιμελείται το Ρομάντσο σε συνεργασία με τη Vodafone CU.

Το Gamespace αποτελείται από μια ομάδα νέων Ελλήνων που τους ενώνει ένα κοινό στοιχείο, η αγάπη για τα video games και την τεχνολογία. Στόχος τους είναι να προσφέρουν ποιοτική ενημέρωση σε θέματα ψηφιακής διασκέδασης και τεχνολογίας και να δημιουργήσουν μία gaming κοινότητα που θα σας προσφέρει ατελείωτες ώρες ψυχαγωγίας.

Η ομάδα κατάφερε να κερδίσει ένα γραφείο στο creative hub του Ρομάντσο, μέσα από το διαγωνισμό που επιμελείται το Ρομάντσο σε συνεργασία με τη Vodafone CU, το CU Restart Up@Ρομάντσο και έχει ως σκοπό να προωθήσει τη νεανική επιχειρηματικότητα στο δημιουργικό τομέα.

Είναι κοινό μυστικό πως το video gaming στην Ελλάδα θεωρείται μια εξάρτηση που έχει εθίσει μικρούς και μεγάλους. Η ανήλικη πλειοψηφία του πληθυσμού μας κατηγορείται συχνά για κατάχρηση των video games, με αποτέλεσμα να έρχεται σε ρήξη με την ενήλικη. Είναι επιβεβαιωμένο μάλιστα πως ένα μεγάλο μέρος της Πολιτείας θεωρεί τους video gamers άτομα που χρήζουν… ψυχιατρικής παρακολούθησης!

Σύμφωνα με το επίσημο Κράτος, το βέλτιστο ημερήσιο όριο ενασχόλησης με το gaming είναι τα 30′. Τότε, όμως, σχεδόν όλοι οι gamers πρέπει να θεωρηθούν… εξαρτημένοι!

Πράγμα που μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος εύκολα μέσα από μια απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο ή και μέσα από την παγκόσμια κοινότητα της ιστοσελίδας του Youtube, το οποίο περιλαμβάνει πολλά αποσπάσματα τηλεοπτικών εκπομπών που κατηγορούν το gaming και τους οπαδούς του. Μέσα από αυτές τις αναζητήσεις, το μόνο που μπορεί να συμπεράνει κάποιος είναι πως η κοινή γνώμη είναι αρνητικά προδιατεθειμένη απέναντι στην κουλτούρα του video gaming.

Είναι τελικά αληθές πως τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και η ενασχόληση με αυτά ενέχει μόνο κινδύνους και είναι βλαβερή για τους χρήστες ; Πώς μπορεί να ορίσει κάποιος αν υπάρχει μέτρο; Και ποιο είναι αυτό;

Επίσημος εκπρόσωπος του Κράτους, όταν ερωτήθηκε για το ποιο είναι το χρονικό μέτρο που με ασφάλεια μπορεί κάποιος να ορίσει στο video gaming, έθεσε το όριο των 30 λεπτών ημερησίως. Πράγμα που καθιστά, αν όχι όλο, ένα μεγάλο ποσοστό των video games χρηστών εξαρτημένο. Ως απάντηση σε αυτή τη δήλωση, η ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου, σε τηλεοπτική της συνέντευξή της έθεσε το μέτρο αυτό σε μια πιο λογική περίοδο, αυτή των 2-3 ωρών.

site-image-1

To gamespace.gr παρέχει τα τελευταία νέα στο χώρο του gaming.

Πολλές είναι οι περιπτώσεις στις οποίες η υπερβολική έκθεση ενέχει κινδύνους. Έφηβοι και φοιτητές αμελούν τις εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να καθυστερούν δραματικά την ακαδημαϊκή τους εξέλιξη. Πολλοί είναι αυτοί που απομονώνονται από το κοινωνικό τους περιβάλλον και κλείνονται στον εαυτό τους, ενώ συχνά παρατηρούνται περιπτώσεις έντονης παχυσαρκίας, λόγω των πολλών ωρών ακινησίας και της έλλειψης ύπνου.

Η ευθύνη, όμως, δεν εναπόκειται αποκλειστικά στο χρήστη. Άτομα με κατάθλιψη υπήρχαν και πριν από τα video games και θα συνεχίσουν να υπάρχουν ακόμα κι αν αυτό εξαφανιστεί ως διά μαγείας. Είναι ένα συλλογικό αποτέλεσμα, το οποίο οφείλεται στα ερεθίσματα που λαμβάνουμε από την οικογένεια και το περιβάλλον μας. Ο τρόπος ζωής και οι συνήθειές μας είναι μια προβολή του τρόπου ζωής των κηδεμόνων μας. Όταν οι γονείς είναι αδιάφοροι ως προς το να περάσουν στα παιδιά τους υγιείς συνήθειες, όπως ο αθλητισμός και η καλή διατροφή, είναι λογικό η κατάχρηση να γίνει συνήθεια.

Υπάρχουν περιπτώσεις που το gaming έχει προταθεί ως τρόπος χαλάρωσης σε άτομα με έντονο στρες.

Έρευνα του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου υπογραμμίζει πως η ενασχόληση με τα Video Games αυξάνει την ευστροφία και τη στρατηγική σκέψη των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτά. Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, μετά από ανάλογη έρευνα, ανέδειξε πως παίζοντας 3D Video Games βελτιώνεται η μνήμη των παικτών, βελτιώνονται τα αντανακλαστικά και καταπολεμάται η άνοια. Επίσης, νέες μελέτες δείχνουν πως τα Video Games μπορούν να ωφελήσουν ανθρώπους με σκλήρυνση κατά πλάκας, βοηθώντας στη δημιουργία νέων νευρώνων σε περιοχές του εγκεφάλου.

Μέσα από το gaming, πολλοί χρήστες με αντικοινωνική συμπεριφορά ανακάλυψαν νέους κώδικες επικοινωνίας. Πολλές είναι οι περιπτώσεις που ζευγάρια γνωρίστηκαν μέσα σε ένα «guild», με αποτέλεσμα να παντρευτούν και να δημιουργήσουν οικογένεια. Υπάρχουν περιπτώσεις που το gaming έχει προταθεί ως τρόπος χαλάρωσης σε άτομα με έντονο στρες.

Tα Video Games έχουν γίνει κομμάτι της ζωής μας πλέον, γι’ αυτό και πρέπει να πάψουμε να εθελοτυφλούμε μπροστά στα θετικά που μπορούν να προσφέρουν στην καθημερινότητά μας. Έχουν έρθει για να μείνουν. Καλό Gaming με σύνεση και ασφάλεια!

 

Διαβάστε ακόμα: Αυτοί είναι οι Έλληνες Start-Uppers του Λονδίνου! 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top