Το Grand Hyatt Athens αναμένεται να γίνει το μεγαλύτερο της γνωστής αλυσίδας στην Ευρώπη.

  Ήταν μεγάλο εξ ονόματος, τώρα γίνεται έτι μεγαλύτερο και ως κτίριο. Το Grand Hyatt Athens θα είναι μέσα στο 2023 το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στην Ευρώπη της διάσημης ξενοδοχειακής αλυσίδας.

  Και να σκεφτεί κανείς πως έχουν περάσει μόλις τέσσερα χρόνια (συγκεκριμένα από το 2018) οπότε και το Grand Hyatt Athens άνοιξε επισήμως τις πόρτες του στη λεωφόρο Συγγρού, δίνοντας με τη σειρά του έναν επιπλέον τόνο στην ίδια υπάρχουσα αθηναϊκή ξενοδοχειακή σκηνή.

  Το Grand Hyatt Athens φιλοδοξούσε εξαρχής να διαμορφώσει ένα δικό του χαρακτήρα που να συνδυάζει την τοπική ταυτότητα χωρίς να προδίδει τα διεθνή του διαπιστευτήρια. Επίσης, να συνδυάζει το… business and pleasure, να βρίσκεται σε τέτοιο κομβικό σημείο ώστε το επαγγελματικό και εμπορικό όσο και το ιστορικό κέντρο της πόλης, τα σημαντικότερα πολιτιστικά ιδρύματα και τα μουσεία, η θάλασσα και τα τουριστικά αξιοθέατα να είναι σε απόσταση αναπνοής.

  Η δωρική και με αιχμές πρόσοψη του νέου κτιρίου, όπου πρωταγωνιστεί η τραβερτίνη και το γυαλί, έχει τη δική της αυτονομία και δυναμική.

  Εν ολίγοις, να εξυπηρετεί επαγγελματίες και ταξιδιώτες. Η επιτυχία του GHA καθώς και η ανάδειξη της Αθήνας σε κορυφαίο προορισμό δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για νέους φιλόδοξους στόχους κι έτσι το GRAND HYATT της Αθήνας από το 2023 θα είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης.

  Tο GHA θα είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στην Αθήνα με τέσσερις πισίνες.

  Εδώ και δύο χρόνια είναι σε εξέλιξη το απαιτητικό έργο -το οποίο βρίσκεται τώρα στο τελικό στάδιο – που αφορά όχι μόνο στην επέκταση του υπάρχοντος ξενοδοχείου, αλλά και στην εκ βάθρων αναμόρφωση όλων σχεδόν των χώρων του. Με την προσάρτηση και αρχιτεκτονική ανάπλαση του παρακείμενου κτίσματος που στο παρελθόν φιλοξενούσε τον κινηματογράφο Odeon, από το γραφείο Diarchon δεν αλλάζουν μόνο τα δεδομένα του GHA αλλά και εκείνα της περιοχής.

  Θα προστεθούν 227 νέα δωμάτια και σουίτες, για να φτάσουν συνολικά τον αριθμό των 548.

  Η δωρική και με αιχμές πρόσοψη του νέου κτιρίου, όπου πρωταγωνιστεί η τραβερτίνη και το γυαλί, έχει τη δική της αυτονομία και δυναμική για να συμπληρώσει διακριτά εκείνη του αρχικού κτίσματος. Στο εσωτερικό όμως όλα ρέουν, οι κοινόχρηστοι χώροι στο ισόγειο, οι διάδρομοι προς τα δωμάτια στους 8 ορόφους, δημιουργώντας ένα ενιαίο σύνολο.

  Οι συνεδριακοί χώροι και οι άλλοι των ποικίλων εκδηλώσεων καταλαμβάνουν πλέον τρία επίπεδα και αγγίζουν τα 4.400 τ.μ.

  Στα της διαμονής, θα προστεθούν 227 νέα δωμάτια και σουίτες, για να φτάσουν συνολικά τον αριθμό των 548 – ανάμεσα τους και οι σουίτες με τη δική τους plunge pool, μοναδικές στην Αθήνα σε City Hotel. Στο rooftop, με την ανυπέρβλητη θέα στην Ακρόπολη, σε διάλογο με την υπάρχουσα πισίνα δημιουργείται μια νέα όπου μαζί με εκείνη του Αιθρίου και την εσωτερική του Spa θα καταστήσουν το GHA το μοναδικό ξενοδοχείο στην Αθήνα με τέσσερις πισίνες.

  Στο rooftop, με την ανυπέρβλητη θέα στην Ακρόπολη, θα δημιουργηθεί μια νέα πισίνα.

  Μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί στους συνεδριακούς και τους χώρους ποικίλων εκδηλώσεων που καταλαμβάνουν πλέον τρία επίπεδα και αγγίζουν τα 4.400 τ.μ. Executive Lounge, meeting και syndicate rooms, αίθουσες για συνεντεύξεις και για ιδιωτικά γεύματα έρχονται να εξασφαλίσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του νέου GHA στο επαγγελματικό και κοινωνικό τοπίο της πρωτεύουσας. Να σημειωθεί ότι το ballroom Caryatids με χωρητικότητα 1.000 ατόμων, που βρίσκεται στο ισόγειο της νέας πτέρυγας, θα είναι το μόνο αυτής της έκτασης στην πόλη με φυσικό φως ημέρας.

  Το επιβλητικό art installation «The Tower» της Ναταλίας Μαντά διατρέχει καθ’ ύψος όλα τα επίπεδα του αιθρίου στο νέο κτίριο.

  Το interior design που φέρει την υπογραφή του studio MKV Design ακολουθεί τη γραμμή της μοντέρνας κομψότητας, της αφαιρετικής πολυτέλειας, με υλικά και μοτίβα που συχνά παραπέμπουν στην κλασική Ελλάδα.

  Η ελληνική τέχνη, αναπόσπαστο κομμάτι του GHA, δίνει και εδώ το παρόν υπό την επιμέλεια της Νικομάχης Καρακωστάνογλου, με έργα όπως το επιβλητικό art installation ‘’The Tower’’ της Ναταλίας Μαντά που διατρέχει καθ’ ύψος όλα τα επίπεδα του αιθρίου στο νέο κτίριο.

  Το interior design φέρει την υπογραφή του studio MKV Design ακολουθεί τη γραμμή της μοντέρνας κομψότητας και της αφαιρετικής πολυτέλειας.

  Όπως επισημαίνει ο Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου, Πάνος Αλμυράντης: «Έχοντας πλήρη αίσθηση της ευθύνης της, η ομάδα μας είναι περήφανη και έτοιμη με σκληρή δουλειά, δέσμευση και αποφασιστικότητα να συμβάλλει στην εδραίωση του GRAND HYATT ATHENS στον μεταβαλλόμενο αθηναϊκό ξενοδοχειακό καμβά. Έμπνευση μας για το μέλλον αποτελεί η πολύπλευρη σύνθεση αισθητικής και εγκαταστάσεων που θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες και επιμελημένες υπηρεσίες.»

  To GRAND HYATT ATHENS, διαχειρίζεται ο όμιλος Knossians/Y&T Daskalantonakis, υπό την ιδιοκτησία των Henderson Park και Hines, εταιρειών επενδύσεων και ανάπτυξης ακίνητης περιουσίας.

   

  Διαβάστε ακόμα: Γιώργος Γρηγοριάδης. «Στην Baresquare ασχοληθήκαμε νωρίς με το software. Είδαμε μπροστά».

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top