8.09a

  Η συνδημιουργός του Prettly, Ρέα Παπανικολάου-Φραγκίστα, δεξιά.

  Ρέα Παπανικολάου – Φραγκίστα: Beauté την Κυριακή

  Από το Λονδίνο ορμώμενη, η Ρέα Παπανικολάου-Φραγκίστα «τρέχει» μια start-up που έχει διπλή υπόσταση. Αφενός απευθύνεται σε επαγγελματίες αισθητικούς και αφετέρου σε γυναίκες πασών των στυλ και των ηλικιών που θέλουν να είναι περιποιημένες ανά πάσα στιγμή.

  Με σπουδές στην Ιστορία και μεταπτυχιακά στο London Business School, η νεαρή επιχειρηματίας δημιούργησε το «Prettly» ως εργαζόμενη στο Λονδίνο, αλλά και ως Ελληνίδα μυημένη στο δόγμα «Προσέχω τον εαυτό μου».

  Σήμερα η εταιρεία, με τη δημιουργό της να είναι μόλις 31 ετών και μητέρα ενός παιδιού ήδη, έχει καταφέρει να ανοίξει μια νέα αγορά πολλά αναπτυσσόμενη και πολλά υποσχόμενη!

  –  Τι είναι το «Prettly»;

  Πρόκειται για μια πλατφόρμα ραντεβού, η οποία εξυπηρετεί κυρίως επαγγελματίες ή απλώς πολυάσχολες γυναίκες που διαθέτουν πολύ περιορισμένο χρόνο για να καλύψουν ανάγκες που συνδέονται με την εμφάνισή τους. Ακούγεται κοινότυπο ή επιφανειακό, αλλά είναι πολύ σημαντικό για μια επαγγελματία γυναίκα να μπορεί να ασχοληθεί με την εμφάνισή της χωρίς καθυστέρηση, οικονομικά και με ασφάλεια.

  –  Πώς λειτουργεί το σύστημα Prettly;

  Η ιδέα είναι απλή. Από τη μια πλευρά, έχουμε τις δικές μας συνεργάτιδες. Πρόκειται για αισθητικούς που ψάχνουν εργασία με ελεύθερο ωράριο, γιατί έχουν μεν χρόνο, αλλά οι οικογενειακές ή άλλες υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να βρουν δουλειά με αυστηρό ωράριο σε κομμωτήρια ή ινστιτούτα, όπου θα τους κρατούσαν και πολύ μεγαλύτερη προμήθεια. Από την άλλη, η πελατεία μας αποτελείται ως επί το πλείστον από γυναίκες καριέρας, ηλικίας από 24 έως 50 χρόνων, οι οποίες μπαίνουν στο site μας και κλείνουν ραντεβού, όποτε και όπου τις βολεύει περισσότερο. Μπορεί να είναι το γραφείο τους, το σπίτι τους, ακόμα και το ξενοδοχείο στο οποίο μένουν προσωρινά.

  –  Ο στόχος σας μέσα από αυτό ποιος είναι;

  Είμαστε μια εταιρεία by women for women, δηλαδή από γυναίκες για γυναίκες. Δώσαμε μεγάλο βάρος σε αυτήν την έννοια, ότι δηλαδή έχουμε μια γυναικεία εταιρεία. Επιπλέον, απευθυνόμαστε σε γυναίκες και οι αισθητικοί μας είναι και αυτές γυναίκες. Μας ενώνει όμως όλες κάτι κοινό, το ότι είμαστε εργαζόμενες και θέλουμε να αξιοποιούμε ή να εκμεταλλευόμαστε πολύ καλύτερα τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μας σε ό,τι αφορά τη σωστή εμφάνισή μας.

  8.09b

  “Είμαστε μια εταιρεία by women for women, δηλαδή από γυναίκες για γυναίκες”.

  –  Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες εταιρείες σαν τη δική σας;

  Τώρα πια ναι. Πριν από ένα χρόνο, όταν ξεκινούσαμε, υπήρχαν εταιρείες που έμοιαζαν με τη δική μας, αλλά είτε γιατί δεν ήταν εύκολη η χρήση του site τους είτε γιατί οι τιμές τους ήταν υψηλές, ο πολύς κόσμος δεν τις ήξερε. Λιγότερο από 1% των Αγγλίδων γνώριζε ότι παρέχονται τέτοιες υπηρεσίες. Το θέμα «Αγγλίδα» είναι σχετικό ωστόσο, γιατί το Λονδίνο είναι μια πολυπολιτισμική μεγαλούπολη όπου ζουν όλων των ειδών οι εθνικότητες με τις εκάστοτε παραδοσιακές συνήθειες και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την προώθηση των υπηρεσιών μας. Η Ελληνίδα, ας πούμε, το θεωρεί φυσικό να χρειαστεί να πηγαίνει μία φορά την εβδομάδα στο κομμωτήριο.

  –  Με τι ωράρια λειτουργεί το Prettly;

  Εξαρτάται από τις αισθητικούς μας. Ξεκινάμε 7 το πρωί και φτάνουμε μέχρι και 11 το βράδυ. Τουλάχιστον 6 ώρες μετά το ωράριο των κομμωτηρίων. Αν θέλει κάποια αισθητικός μας, μπορεί να κλείσει και πιο αργά ραντεβού. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι τις ώρες και τις μέρες για τις οποίες δεσμεύεται η κάθε συνεργάτις μας να τις τηρεί με συνέπεια.

  Εδώ στην Αγγλία είναι πολύ πιο εύκολο να είσαι επιχειρηματίας. Μπορείς να στήσεις μια επιχείρηση μέσα σε δύο μέρες και να δικτυωθείς γρήγορα.

  –  Πώς επιλέγετε τις αισθητικούς σας;

  Αφού συμπληρώσουν την αίτηση που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας, τις περνάμε από συνέντευξη. Στη συνέχεια, διενεργούμε πολύ λεπτομερή έλεγχο στο μητρώο τους, στο οποίο δεν πρέπει να υπάρχει το παραμικρό παράπτωμα. Ο έλεγχος αυτός στην Αγγλία -σε αντίθεση με την Ελλάδα- είναι κάτι πολύ σύνηθες και σχετικά εύκολο και ακριβές.

  –  Έχετε μόνο ιστοσελίδα ή έχετε φτιάξει και app;

  Είμαστε ακόμα στο Διαδίκτυο, αλλά τώρα χτίζουμε την εφαρμογή μας.

  –  Ήταν δική σου η ιδέα για το Prettly;

  Ναι, ήταν δική μου ιδέα. H ιστορία είναι η εξής: Γεννήθηκα στο Λονδίνο και οι δύο γονείς μου είναι Έλληνες. Όταν ήμουν 2 ετών, μετακομίσαμε στην Αθήνα, τελείωσα το σχολείο εκεί, στα 17 μου πήγα Αμερική όπου σπούδασα Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Brown και μετά στο UCL European Public Policy. Μετά ξεκίνησα την καριέρα μου. Δούλεψα σε ένα fund που επενδύει στην Τέχνη και το 2011 έκανα το MBΑ μου στο London Business School. Το καλοκαίρι εκείνο έκανα το internship μου στην BCG και, αμέσως μετά την αποφοίτησή μου, ξεκίνησα το «Prettly». Έχοντας μεγαλώσει στην Ελλάδα ήμουν πολύ εξοικειωμένη με την έννοια του «προσέχω τον εαυτό μου», αλλά, ως εργαζόμενη πλέον στο εξωτερικό, παρατήρησα ότι αυτό δεν ίσχυε εκεί. Πιεσμένη χρονικά από την επαγγελματική μου δραστηριότητα, συνειδητοποίησα την απουσία μιας τέτοιας υπηρεσίας. Υπήρχαν επαγγελματίες κυρίες που μπορούσαν να έρθουν στο σπίτι, συγκεκριμένες ώρες ή μέρες, αλλά όχι μια υπηρεσία ταχύτατη, συνεπής και οικονομική. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του «Prettly».

  –  Είσαι μόνη σου σε αυτήν τη start-up;

  Έχω μία co-founder, Αμερικανο-αγγλίδα.

  Copy-of-8

  Το Prettly είναι μια πλατφόρμα που εξυπηρετεί πολυάσχολες γυναίκες που θέλουν να κλείσουν ραντεβού με αισθητικούς, κομμώτριες κ.λπ.

  –  Συνάντησες δυσκολίες για να τη στήσεις;

  Όπως όλες οι επιχειρήσεις έχουν δυσκολίες, έτσι κι εμείς αντιμετωπίσαμε ορισμένες, αλλά τίποτε το ανυπέρβλητο. Η διαφορά με την Ελλάδα είναι ότι εδώ στην Αγγλία είναι πολύ πιο εύκολο να είσαι επιχειρηματίας. Μπορείς να στήσεις μια επιχείρηση και να ανοίξεις λογαριασμό μέσα σε δύο μέρες, να γνωρίσεις κόσμο και να δικτυωθείς γρήγορα. Όλοι εδώ είναι πολύ ανοιχτοί στο να μοιράζονται πληροφορίες. Η μόνη δυσκολία ήταν να βρούμε γρήγορα το σωστό προϊόν και να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα που να είναι σωστή, ώστε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Τώρα πια έχουμε μακράν τις καλύτερες προτάσεις από τους άλλους, είμαστε ταχύτεροι και στοχεύουμε να αναπτυχθούμε περισσότερο, με επιπλέον υπηρεσίες, και να πάμε και σε άλλες πόλεις στην Αγγλία και στην Ευρώπη και να δυναμώσουμε το blog μας. Μακροπρόθεσμα, μέσα στους στόχους μας είναι να δημιουργήσουμε δικά μας προϊόντα και να χτίσουμε ένα brand που θα είναι one-stop-shop.

  –  Είναι τελικά μόδα οι τόσες πολλές start-up εταιρείες;

  Ανέκαθεν υπήρχε επιχειρηματικότητα, από την αρχαιότητα. Απλώς τώρα άλλαξε το «μέσον» και η τεχνολογία δίνει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης πάνω στις νέες ανάγκες και τους καινούργιους τομείς. Εμείς δεν δημιουργήσαμε μια νέα ανάγκη. Οι γυναίκες πάντα ασχολούνταν με την προσωπική τους περιποίηση, απλώς μέσω της τεχνολογίας αυτήν την ενασχόληση την κάναμε πιο εύκολη, πιο προσβάσιμη σε όλες και κυρίως πιο φθηνή.

  –  Σου λείπει η Ελλάδα;

  Μου λείπει η οικογένεια και οι φίλοι μου. Το να πω ότι μου λείπει ο ήλιος και το φως θα ήταν κλισέ, αλλά κάπου υπάρχει αλήθεια σ’ αυτό, γιατί, όποτε βγαίνει ήλιος στο Λονδίνο, χαίρομαι πολύ. Ευτυχώς, πηγαίνω σχετικά συχνά στην Αθήνα, γιατί όλο το development και το τεχνικό κομμάτι της επιχείρησης βρίσκεται εκεί.

  –  Εσύ χρησιμοποιείς το Prettly;

  Είμαι από τους πιο τακτικούς πελάτες του site μας!

  //Για μια εικόνα του Prettly (Woman), κλικ εδώ

  Στην επόμενη σελίδα: Μιχάλης Χατζηϊωσήφ – Η παράσταση αρχίζει

  1 2 3 4

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top