Το να είσαι 45+ σημαίνει πως είσαι στην πιο παραγωγική ηλικία.

  Ένας λογαριασμός «sur mesure» σα να λέμε «επί μέτρω», όπως ένα χειροποίητο σακάκι στα μέτρα σας. Στα μέτρα της ηλικίας των 45, (λίγο πάνω, λίγο κάτω) όπου ο κάθε άνδρας τείνει να αποκτήσει το πρόσωπο που αξίζει, για να παραφράσουμε τον Τζορτζ Όργουελ.

  Η γενιά των 45ρηδων ονομάστηκε Generation X διεθνώς, αλλά στη χώρα μας θα μπορούσε σωστά να περιγραφεί και ως γενιά της μεταπολίτευσης. Οι άνθρωποι δηλαδή που γεννήθηκαν στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 70 και πήγαν σχολείο στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 80.

  Ενδέχεται να την έχετε ακούσει και ως γενιά «σάντουιτς». Κι αυτό διότι λόγω της ανόδου του προσδόκιμου ζωής τα μέλη της Generation X  βρέθηκαν, αίφνης, μεταξύ δύο γενεών: Αυτής των γονιών τους που εξακολουθούν να είναι ενεργοί κι εκείνης των παιδιών που οι ίδιοι δημιούργησαν και έρχεται ορμητικά στα πράγματα.

  Πράγματι, οι σημερινοί γονείς ηλικίας γύρω στα 45, συχνά υποχρεούνται να προσφέρουν αναγκαία στήριξη τόσο στους δικούς τους γονείς που είδαν τη σύνταξη τους να περικόπτεται, όσο και στα δικά τους παιδιά που ανδρώνονται μέρα με τη μέρα.

  Οι αλλαγές στην οικονομία, στην κοινωνία αλλά και η άνοδος του προσδόκιμου ζωής υπαγόρευσαν ευελιξία στις επιλογές των σαραντάρηδων.

  Αντίθετα με τις προηγούμενες γενιές, οι σημερινοί σαραντάρηδες δεν ακολούθησαν μια προδιαγεγραμμένη πορεία που περιελάμβανε σπουδές έως τα 22, γάμο γύρω στα 30, καριέρα σε έναν προαποφασισμένο κλάδο και σύνταξη στα 60. Τίποτα από όλα αυτά δεν αποτελεί χαρακτηριστικό «ορόσημο» σε τούτη τη γενιά.

  Οι αλλαγές στην οικονομία και στην κοινωνία υπαγόρευσαν διαρκή αναπροσαρμογή στα δεδομένα. Πλέον, οι σαραντάρηδες βρίσκονται σε συνεχή επιμόρφωση, δεν αρκούνται σε ένα μόνο πτυχίο, κάνουν καριέρα σε 2-3 διαφορετικούς τομείς, αλλάζουν δουλειές, έχουν παράλληλα εισοδήματα, βλέπουν την προοπτική της σύνταξης να απομακρύνεται διαρκώς, έχουν έγνοια για τους γονείς και τα παιδιά τους και παράλληλα σαν προτεραιότητα τη δική τους σωματική υγεία και ευεξία.

  Ολα τούτα διαμορφώνουν το προφίλ μιας γενιάς που έχει ευκαιρίες για περισσότερες εμπειρίες αλλά και περισσότερες ευθύνες, υψηλότερο εισόδημα αλλά και περισσότερα έξοδα, περισσότερη ελευθερία αλλά και περισσότερα εξαρτώμενα μέλη, περισσότερα όνειρα αλλά και μεγαλύτερες προκλήσεις για το μέλλον.

  Η ΗSBC δημιούργησε το 2008 τον λογαριασμό Premier ως τον premium λογαριασμό για τους πιστούς πελάτες της.

  Για να εκπληρώσουν τα οράματα και τις υποχρεώσεις τους, οι δημιουργικοί σαραντάρηδες χρειάζονται ένα χέρι βοηθείας. Κάποιον που να μπορεί να τους συμβουλεύσει, να τους εξασφαλίσει ρευστότητα και  να τους προσφέρει κίνητρο να διεκδικήσουν όσα οι απανωτές κρίσεις των τελευταίων ετών τους στέρησαν.

  Η ΗSBC δημιούργησε το 2008 τον λογαριασμό Premier ως τον premium λογαριασμό για τους πιστούς πελάτες της με συνολική σχέση ίση ή μεγαλύτερη των 60.000 ευρώ. Σήμερα, αυτός ο λογαριασμός έρχεται να στηρίξει ουσιαστικά τα μέλη της Generation X. Τα όνειρα θέλουν πάντα υποστήριξη.

  Τα όνειρα θέλουν πάντα υποστήριξη.

  Ευελιξία και πλεονεκτήματα στη διαχείριση χρημάτων

  Ο λογαριασμός HSBC Premier μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από έναν κοινό τραπεζικό λογαριασμό. Ενδεικτικά, προβλέπει:

  – Ευελιξία και πλήθος πλεονεκτημάτων στην διαχείριση των χρημάτων του καταθέτη.
  – Συνεργασία με συγκεκριμένο Premier Προσωπικό Συνεργάτη, ο οποίος παρέχει προσωπική εξυπηρέτηση μέσω τηλεφώνου, βιντεοκλήσης Zoom ή δια ζώσης στο κατάστημα, για την βέλτιστη αξιοποίηση των κεφαλαίων του πελάτη.  
  – Αναγνώριση του «Premier» status σε 29 χώρες.
  – Ευνοϊκότερα επιτόκια σε μια σειρά προϊόντων, όπως επενδυτικά προϊόντα, προθεσμιακές καταθέσεις και στεγαστικά δάνεια.
  – Δυνατότητα δωρεάν απόκτησης της Premier MasterCard που παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισης σε έως 6 άτοκες δόσεις, συναλλαγών άνω των 1.000 ευρώ που καλύπτουν έκτακτες δαπάνες όπως δίδακτρα, υπηρεσίες υγείας, οφειλές προς το κράτος ή και έκτακτες καταναλωτικές ανάγκες. Επιπλέον, θεσπίζει επιτόκιο 7.99% για τις όλες τις αγορές για 2 χρόνια.
  – Πρόσβαση σε επενδυτικά προϊόντα με στόχο την αποκόμιση υπεραξίας ή επιπλέον εισοδήματος, αποκλειστικά για πελάτες Premier.
  – Δυνατότητα συμμετοχής σε αποκλειστικές εκδηλώσεις (ζωντανά ή μέσω webcast) με κορυφαίους ομιλητές. Ενημέρωση μέσω dedicated e-mails για την πορεία των διεθνών αγορών. 

  Όλα τα ευεργετήματα που απολαμβάνει ο πελάτης Premier επεκτείνονται και στα μέλη της οικογένειάς του.

  Προνόμια για την οικογένεια του πελάτη

  Από τη στιγμή που θα κάποιος γίνεται πελάτης με λογαριασμό HSBC Premier, τα αγαπημένα του πρόσωπα μπορούν να απολαμβάνουν και αυτά τα οφέλη Premier, με πρόσβαση για την οικογένειά σε παγκόσμια πλεονεκτήματα και προνομιακά επιτόκια.

  – Όλα τα προνόμια που απολαμβάνει ο πελάτης Premier επεκτείνονται και στα μέλη της οικογένειάς του.
  – Αποκτούν πρόσβαση στον ίδιο Premier Προσωπικό Συνεργάτη.
  – Υπάρχει δυνατότητα ανοίγματος ξεχωριστού λογαριασμού Premier για παιδιά (ηλικίας 18-24).
  – Παρέχεται υποστήριξη για το άνοιγμα λογαριασμού διεθνώς για τα αγαπημένα πρόσωπα που μετακομίζουν στο εξωτερικό.
  – Πρόσθετη υποστήριξη Premier προβλέπεται για παιδιά που σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον λογαριασμό U Start! από την HSBC. Για εμάς και τα παιδιά μας. 

  Για εμάς και τα παιδιά μας.

  Προνόμια χωρίς σύνορα

  Με τον λογαριασμό HSBC Premier στην Ελλάδα οι πελάτες μπορούν να ζουν, να εργάζονται και να ταξιδεύουν ως Premier πελάτες της τράπεζας.

  – Τα προνόμια Premier επεκτείνονται σε σε 29 χώρες σε όλο τον κόσμο.
  – Παρέχονται διευκολύνσεις για το άνοιγμα επιπλέον λογαριασμών σε επιλεγμένες χώρες στο εξωτερικό.
  – Έτσι, όλοι οι λογαριασμοί που έχουν ανοιχτεί σε διαφορετικές χώρες στην HSBC είναι διαθέσιμοι σε ένα σημείο, με την υπηρεσία Global View.
  – Η μεταφορά χρημάτων μεταξύ των λογαριασμών που τηρεί ο πελάτης στην HSBC παγκοσμίως, είναι δωρεάν και άμεση, με την υπηρεσία Global Transfers.
  – Ο πελάτης Premier αποκτά πρόσβαση σε 8 κορυφαίους διεθνείς επενδυτικούς οίκους και στα προϊόντα τους.

  Ο λογαριασμός HSBC Premier ξεκλειδώνει προνόμια σε 29 χώρες του κόσμου.

  Τι παραπάνω κερδίζετε αν γίνετε σήμερα πελάτης Premier

  Αποκτώντας σήμερα την HSBC Premier MasterCard, μπορείτε να επωφεληθείτε από:

  – Το προνομιακό επιτόκιο 7,99% (*) σε όλους τους τύπους συναλλαγών με την Premier MasterCard για 2 χρόνια. (Λήξη στις 31/12/2022).
  – 3 ή 6 άτοκες δόσεις για δαπάνες αξίας άνω των 1.000€ (για παράδειγμα δαπάνες διδάκτρων, εφορίας, υγείας κ.α.).
  – Επενδύοντας για πρώτη φορά μέσω της HSBC ή μεταφέροντας επενδυτικό χαρτοφυλάκιο στην HSBC, κερδίζετε έως 500€ στον λογαριασμό σας.
  Τα ελάχιστα ποσά για μεταφορά επενδυτικού χαρτοφυλακίου ή για επενδύσεις από νέους επενδυτές και το όφελος που αντιστοιχεί είναι:
  – 5.000€ – 20.000€: κέρδος 100 ευρώ
  – 20.001€ – 75.000€: κέρδος 250 ευρώ
  – Για ποσά άνω των 75.000€: κέρδος 500 ευρώ
  (Η προσφορά ισχύει έως τις 30 Ιουνίου 2021).

  Επενδύοντας για πρώτη φορά μέσω της HSBC, οι πελάτες κερδίζουν έως 500€ στον λογαριασμό τους.

  Προϋποθέσεις για το άνοιγμα ενός λογαριασμού Premier

  Νέοι και υπάρχοντες πελάτες μπορούν να κάνουν αίτηση για λογαριασμό HSBC Premier, εφόσον πληρούν ένα από τα ακόλουθα κριτήρια:
  1.  Διαθέτουν ετήσιο ατομικό εισόδημα τουλάχιστον 45.000€ ή οικογενειακό εισόδημα 60.000€.
  2. Έχουν συνολική σχέση συνεργασίας 60.000€ και άνω με την τράπεζα (με οποιεσδήποτε άλλες καταθέσεις ή επενδύσεις στην HSBC).
  3. Έχουν συνάψει στεγαστικό δάνειο της HSBC, με ελάχιστο ποσό τις 200.000€.

   

  Σημείωση: Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

  (*) Συνολικό Ετήσιο Πραγματικό Ποσοστό Επιβάρυνσης (Σ.Ε.Π.Π.Ε.) για το πρόγραμμα προνομιακού επιτοκίου 7,99% για νέες αγορές: Για αγορές €3.000 που εξοφλούνται σε 12 ισόποσες έντοκες δόσεις με ονομαστικό επιτόκιο 7,99% συν εισφορά Ν. 128/1975, 0,60%, χωρίς ετήσια συνδρομή κύριας κάρτας, ανέρχεται σε 8,94%. Επομένως, για ποσό 3.000 € το σύνολο καταβολών είναι 3.141,29€.

   

  //Περισσότερες πληροφορίες για τα προνόμια HSBC Premier, θα βρείτε εδώ 

   

  Διαβάστε ακόμα, Απόστολος Αποστολάκης: «Υπάρχουν αρκετά χρήματα για νέες startups στην Ελλάδα».

   

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top