Οι ενδιαφερόμενοι για τα σεμινάρια του Youth Empowered μπορούν να κρατήσουν δωρεάν τη θέση τους εδώ.

  Ένα από τα προβλήματα που πολλές φορές εντοπίζουμε στην Ελλάδα είναι ότι συχνά, λείπουν από το εκπαιδευτικό μας σύστημα προγράμματα και πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν, από τη μία με τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων και από την άλλη με την εκπαίδευση όσων θέλουν, σε πρακτικό επίπεδο να εφοδιαστούν με γνώσεις και ικανότητες εστιασμένες στην εργασία που έχουν επιλέξει.

  Πρακτικά skills, όπως η σωστή διαμόρφωση ενός βιογραφικού, η αποτελεσματική ανάδειξη των δεξιοτήτων και γνώσεων, η άριστη χρήση των νέων τεχνολογιών, είναι πράγματα που δυστυχώς δεν μαθαίνονται στα σχολεία μας και είναι πολύ απαραίτητα, ειδικά για τις πολυεθνικές ή τις εταιρείες του εξωτερικού όπου ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος.

  Ακούμε για παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια, στην μετά-COVID-19 δηλαδή εποχή, ότι υπάρχει παγκόσμια έλλειψη εξειδικευμένων υπαλλήλων, ειδικά στους τομείς της εστίασης και του τουρισμού. Στην Ελλάδα, μια κατεξοχήν τουριστική χώρα, είναι κρίμα οι νέοι μας να μην εφοδιάζονται καταλλήλως ώστε να αποτελούν μια πραγματική ελίτ τέτοιων υπηρεσιών και να είναι περιζήτητοι από τους διεθνείς κολοσσούς του hospitality.

  Τα τελευταία 7 χρόνια, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, έχοντας εντοπίσει κάποιες ανάγκες στην αγορά εργασίας, αποφάσισε με δική της πρωτοβουλία, και χωρίς κανένα κόστος για τους συμμετέχοντες, να διοργανώσει ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχολησιμότητας του ιδιωτικού τομέα. Πρόκειται για το Empowered, το πιο ευρύ και δωρεάν πρόγραμμα ενίσχυσης απασχολησιμότητας στην Ελλάδα, το οποίο προσφέρει σε νέες και νέους τα απαραίτητα εφόδια για να κάνουν με επιτυχία το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα. Το πρόγραμμα διαθέτει δύο εκπαιδευτικούς πυλώνες, το Youth Empowered και το HoReCa Empowered.

  Το Empowered προσφέρει σε νέες και νέους τα απαραίτητα εφόδια για να κάνουν με επιτυχία το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα.

  Ο νέος κύκλος online σεμιναρίων του Youth Empowered προσφέρει στους νέους γνώσεις και δεξιότητες πάνω στα πιο σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία.

  Youth Empowered

  Έχει ήδη ξεκινήσει ο νέος κύκλος online σεμιναρίων με στρατηγικό συνεργάτη τη Socialinnov, ο οποίος θα ολοκληρωθεί στις 27 Ιουνίου 2024 και είναι σχεδιασμένος για να προσφέρει σε νέους, γνώσεις και δεξιότητες πάνω στα πιο σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του νέου εκπαιδευτικού κύκλου προσφέρονται οι εξής θεματικές σεμιναρίων:

  – Εισαγωγή στις βασικές αρχές των Agile μεθοδολογιών, που στοχεύουν στη διαχείριση έργων.
  – Σχεδιασμός εντυπωσιακών επαγγελματικών παρουσιάσεων με χρήση του Canva  – μια πλατφόρμα γραφικού σχεδιασμού που παρέχει εργαλεία για τη δημιουργία γραφικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάσεων, διαφημιστικών εμπορευμάτων και ιστοσελίδων.
  – Αύξηση της αποδοτικότητας στην εργασία με χρήση του Copilot Microsoft 365.
  – Εξερεύνηση της περιπέτειας προγραμματισμού στο σύμπαν του Minecraft.
  – Ανάδειξη της δύναμης της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μηχανικής Μάθησης.
  – Ενίσχυση της ικανότητας αφήγησης ιστοριών στα Social Media για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της επικοινωνίας.

  Στον νέο κύκλο εντάσσονται, επίσης, ειδικά σχεδιασμένες θεματικές από την Coca-Cola Τρία Έψιλον που αφορούν στη σωστή προετοιμασία ενός βιογραφικού, καθώς και σε τεχνικές και πρακτικές συμβουλές για επιτυχημένες συνεντεύξεις εύρεσης εργασίας. Εισηγητές, σε αυτές τις θεματικές, θα είναι στελέχη της εταιρείας, τα οποία διαθέτουν πολύτιμες γνώσεις, καθώς και μακρά εμπειρία στην αγορά εργασίας, ώστε να εμπνεύσουν και να καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες για να επιτύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους.

  Οι ενδιαφερόμενοι για τα σεμινάρια του Youth Empowered μπορούν να κρατήσουν δωρεάν τη θέση τους στο link, δηλώνοντας σε ποιο από τα σεμινάρια επιθυμούν να συμμετάσχουν. Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, όλοι οι συμμετέχοντες θα  λάβουν πιστοποίηση παρακολούθησης.

  Στον νέο κύκλο του Youth Empowered εντάσσονται ειδικά σχεδιασμένες θεματικές που αφορούν στη σωστή προετοιμασία ενός βιογραφικού, καθώς και συμβουλές για επιτυχημένες συνεντεύξεις εύρεσης εργασίας.

  Το HoReCa Empowered ταξίδεψε σε 5 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπου περισσότεροι από 12 Brand Ambassadors, με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και το πάθος τους ενέπνευσαν τους συμμετέχοντες να διεκδικήσουν τη σταδιοδρομία που έχουν ονειρευτεί στον κλάδο της εστίασης.

  HoReCa Empowered

  Προκειμένου να στηρίξει τις αυξημένες ανάγκες του κλάδου καφεστίασης σε καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, για ένα πιο δυνατό HoReCa που διαρκώς εξελίσσεται και καινοτομεί αναπτύχθηκε το πρόγραμμα HoReCa Empowered. Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού κύκλου που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2024, το HoReCa Empowered ταξίδεψε σε 5 μεγάλες πόλεις, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Πάτρα και τα Ιωάννινα, όπου μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου φιλοξένησαν τις εκπαιδεύσεις στους χώρους τους και συμμετείχαν με εισηγήσεις.

  Σημείο αναφοράς αποτέλεσαν οι περισσότεροι από 12 Brand Ambassadors, οι οποίοι με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και το πάθος τους ενέπνευσαν τους συμμετέχοντες να διεκδικήσουν τη σταδιοδρομία που έχουν ονειρευτεί στον κλάδο, με περισσότερη αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερη εξειδίκευση. Ένα από τα μεγαλύτερα highlights του φετινού κύκλου ήταν οι ευκαιρίες εξέλιξης και δικτύωσης που προσέφερε το πρόγραμμα μέσω των 35 υποτροφιών στο Specialty Coffee Association (SCA) για τον Καφέ και στο WSPC για τα Spirits.

   

  Διαβάστε ακόμα: HoReCa Empowered – Ενδυναμώνοντας το μέλλον της φιλοξενίας στην Ελλάδα

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top