Η illycaffè έγινε η πρώτη ιταλική εταιρεία καφέ που απέκτησε την πιστοποίηση B Corp.

  Mια σύγχρονη εταιρία αιχμής δεν κρίνεται μόνο από τον κύκλο εργασιών της, από τα κέρδη ή την επιρροή της στις διεθνής αγορές. Κρίνεται και από το αποτύπωμα που αφήνει στην κοινωνία. Πόσο υπεύθυνη για τη διαφάνεια, την υπευθυνότητα και τις περιβαλλοντικές επιδόσεις της.

  Καμία επιτυχία δεν μπορεί να είναι πλήρης, αν δεν προϋποθέτει όλους μας – την κοινωνία των πολιτών. Γι’ αυτό και οι εταιρείες που καταφέρνουν να συνδυάσουν το τερπνό με το ωφέλιμο συνιστούν τον ορισμό της επιχειρηματικής πρωτοπορίας.

  Η illycaffè έγινε η πρώτη ιταλική εταιρεία καφέ που απέκτησε την πιστοποίηση B Corp, η οποία απονέμεται σε εταιρείες που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιδόσεις, τη διαφάνεια και την υπευθυνότητα.

  Aπό την ίδρυσή της το 1933, η illycaffè έχει θέσει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

  Οι πιστοποιημένες εταιρείες B-Corp λειτουργούν με στόχο τη βελτιστοποίηση του θετικού τους αντίκτυπου στους εργαζόμενους, τις κοινότητές τους και το περιβάλλον. Ενώ πολλές εταιρείες θέτουν ως προτεραιότητα να αποτελούν θετική δύναμη στον κόσμο, οι B Corps είναι πρωτοπόροι στη μετάφραση αυτής της έννοιας στην πράξη, με βάση την τήρηση αυστηρών συνολικών πρωτοκόλλων μέτρησης της αξίας που δημιουργούν και τη δέσμευσή τους για συνεχή βελτίωση.

  Aπό την ίδρυσή της το 1933, η illycaffè έχει θέσει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Το 2019, η illy ενίσχυσε τη δέσμευσή της να λειτουργεί ως εταιρεία συμφεροντούχων, όταν υιοθέτησε το καθεστώς της Benefit Company. Με τον τρόπο αυτό, η illycaffè επιβεβαίωσε την επιλογή της να επιδιώκει τη συνεχή ανάπτυξη λειτουργώντας με βιώσιμο τρόπο για τις κοινότητες με τις οποίες αλληλεπιδρά, ενσωματώνοντας επίσημα αυτή τη δέσμευση στον εσωτερικό κανονισμό της εταιρείας.

  Η illycaffè επιβραβεύει τους καλλιεργητές της καλλιεργητών για την ποιότητα που επιτυγχάνουν.

  Η βιωσιμότητα αποτελούσε πάντα αρχή λειτουργίας της illycaffè. Εφαρμόζεται σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας, η οποία βασίζεται σε ένα σύστημα άμεσων σχέσεων με τους προμηθευτές βάσει τεσσάρων πυλώνων: επιλογή και απευθείας συνεργασία με τους καλύτερους καλλιεργητές Arabica, μεταφορά γνώσεων και τεχνογνωσίας στους καλλιεργητές, εκπαίδευσή τους στο Πανεπιστήμιο Καφέ (UdC) της illycaffè, και μέσω της άμεσης, πρακτικής εργασίας στα χωράφια του καφέ με εξειδικευμένους γεωπόνους για την επίτευξη βιώσιμης παραγωγής υψηλής ποιότητας με σεβασμό στο περιβάλλον.

  Η illycaffè συνδυάζει αυτές τις δράσεις με την επιβράβευση των καλλιεργητών για την ποιότητα που επιτυγχάνουν, καταβάλλοντας premium τιμές, υψηλότερες από το μέσο όρο της αγοράς, ενώ παράλληλα προωθεί τη συνεχή βελτίωση για τη δημιουργία βιώσιμου καφέ και μιας κοινότητας καλλιεργητών: μια κοινότητα με κάθε έννοια, ικανή να συναντιέται όχι μόνο δια ζώσης αλλά και εικονικά χάρη στην πλατφόρμα που δημιούργησε η illy, γνωστή ως Circolo illy. Αυτές, καθώς και πολλές άλλες πρωτοβουλίες, συνέβαλαν στην πιστοποίηση της illy ως B Corp.

  Ηilly επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να επιτύχει τους καθορισμένους στόχους της για τη βιωσιμότητα, ώστε να δημιουργήσει διαρκή και κοινή αξία.

  «Εργαζόμαστε καθημερινά για να εφαρμόσουμε τις αρχές μας και να συμβιβάσουμε την οικονομία με την ηθική», δήλωσε ο Massimiliano Pogliani, Διευθύνων Σύμβουλος της illycaffè. «Ξεκινήσαμε τη διαδικασία πιστοποίησης B Corp για να υπογραμμίσουμε τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να δημιουργούμε θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και τον πλανήτη, εντασσόμενοι σε ένα δίκτυο ομοϊδεατών εταιρειών που προωθούν επιχειρηματικά μοντέλα βασισμένα σε μια στρατηγική για τη δημιουργία βιώσιμης αξίας μακροπρόθεσμα».

  Η illy πέτυχε την πιστοποίηση B Corp με την υποστήριξη της Nativa – Regenerative Innovation Company, η οποία υποστηρίζει τις επιχειρήσεις στην εξέλιξή τους προς ένα αναγεννητικό και βιώσιμο οικονομικό πρότυπο.

  Με το νέο καθεστώς της, η illy επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να επιτύχει τους καθορισμένους στόχους της για τη βιωσιμότητα, ώστε να δημιουργήσει διαρκή και κοινή αξία. Συνολικά, πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα για την εταιρεία, αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι στιγμής, μόνο το 3% των 100.000 εταιρειών που έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι σήμερα για την πιστοποίηση B Corp έχουν ανταποκριθεί στα κριτήρια αριστείας που έχει θέσει η B Lab, ο διεθνής φορέας πιστοποίησης για το καθεστώς B Corp.

  «Αυτό το εξαιρετικό επίτευγμα της illycaffè δείχνει ότι και στον τομέα του καφέ μπορούμε να δράσουμε παραγωγικά», δήλωσε ο Eric Ezechieli, συνιδρυτής της Nativa, Regenerative Innovation Company, και country partner για την Ιταλία της B Lab. «Σήμερα όλες οι εταιρείες πρέπει αναγκαστικά να εξελιχθούν προς αυτή την κατεύθυνση και πιστεύουμε ότι η επιτυχία της illy θα εμπνεύσει πολλές άλλες, στην Ιταλία και παγκοσμίως, να επιταχύνουν προς αυτή την κατεύθυνση».

   

  Διαβάστε ακόμα: Andrea Illy – «Ο καφές είναι αποστολή, είναι πάθος και, ναι, είναι εμμονή».

   

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top