«Σκοπός μου είναι να αντιληφθεί ο κόσμος ότι πρέπει να παίρνει κάτι αποκλειστικό από τη γυμναστική του».

Πώς αποφασίσατε να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση και μάλιστα ένα boutique γυμναστήριο σε αυτή τη δύσκολη εποχή;
Το 2011 αποφοίτησα έχοντας ολοκληρώσει δύο ειδικότητες, αθλητικό μάρκετινγκ και θαλάσσιο σκι άρχισα να δουλεύω άμεσα πάνω στο κομμάτι της προσωπικής γυμναστικής με μοναδικό σκοπό να αποκτήσω την απαραίτητη εμπειρία και γνώση που χρειαζόταν για να αναπτύξω τη δική μου προσωπική φιλοσοφία. Η εξειδίκευση στην προσωπική γυμναστική είχε αρχίσει να γίνεται αποκλειστική υπόθεση. Να κάνεις αυτό που σου αρέσει και να το κάνεις με πάθος. Όσο δύσκολα και αν μοιάζουν τα πράγματα να δημιουργείς τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να πετύχεις.

– Πόσο γόνιμο είναι το έδαφος στην Ελλάδα για μία νέα επιχειρηματία;
Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα φαίνονται δύσκολα, αλλά αυτό που μετράει είναι η καλή οργάνωση. Και, ναι, τολμώ να πω τη λέξη “φαίνονται” γιατί όλα είναι θέμα σωστού πλάνου. Κάτι δεδομένο δεν αλλάζει, άρα, εσύ πρέπει να κάνεις κινήσεις για την επιχείρησή σου που πρώτα από όλα πιστεύεις και έπειτα έχεις ζυγίσει. Λάθη θα συμβούν που θα μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο, αρκεί φυσικά να μαθαίνουμε από αυτά. Απευθυνόμενη προς τα νέα παιδιά που θέλουν να κάνουν μια επιχειρηματική κίνηση έχω να πω το εξής: Να νιώθετε ότι δεν έχετε αντίπαλο και ότι η δική σας επιχείρηση έχει κάτι το μοναδικό αρκεί να το βρείτε και να το παρουσιάσετε στο κόσμο.

«Ένας προσωπικός γυμναστής πρώτα από όλα πρέπει να έχει γνώσεις και να μπορεί να αναλάβει πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις».

«Στο IL Exclusive Fitness Gym δουλεύουμε μόνο με one on one tailor made προγράμματα φτιαγμένα πάνω στα μέτρα και στις πραγματικές σου ανάγκες».

– Πόσο διαφορετικό είναι το exclusive training από το personal training; Και γιατί να το επιλέξει κάποιος;
Όσα χρόνια δουλεύω έχω επιλέξει το κομμάτι της προσωπικής προπόνησης. Μου αρέσει να αναλαμβάνω κάτι κατά αποκλειστικότητα και με δική μου ευθύνη να φέρνω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στο IL Exclusive Fitness Gym δουλεύουμε μόνο με one on one tailor made προγράμματα φτιαγμένα πάνω στα μέτρα και στις πραγματικές σου ανάγκες. Σκοπός μου είναι να αντιληφθεί ο κόσμος ότι πρέπει να παίρνει κάτι αποκλειστικό από τη γυμναστική του. Θα το επιλέξει εκείνος ή εκείνη που ψάχνει να επενδύσει ποιοτικά στο χρόνο που διαθέτει για τη γυμναστική του, που αναζητά το κάτι παραπάνω και δεν του αρέσει να συμβιβάζεται, που ξέρει να απαιτεί.

«Η σχέση του γυμναστή με τους αθλούμενούς του δεν πρέπει να σταματάει όταν ο αθλούμενος τελειώνει τη προπόνησή του».

– Από πού εμπνευστήκατε την ιδέα αυτή;
Ένας προσωπικός γυμναστής πρώτα από όλα πρέπει να έχει γνώσεις και να μπορεί να αναλάβει πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις. Δυστυχώς βλέπουμε να μπερδεύονται οι όροι και να εμφανίζονται προγράμματα group personal training που φυσικά αφορούν λίγους ασκούμενους αλλά όλοι μας θα συμφωνήσουμε ότι μιλάμε για ανθρώπους με διαφορετικές ανάγκες. Η ανάγκη λοιπόν για ένα πρόγραμμα πιο αποκλειστικό και πάνω στους πραγματικούς στόχους κάθε ασκούμενου με έκανε να εμπνευστώ το exclusive training. Η σχέση του γυμναστή με τους αθλούμενούς του δεν πρέπει να σταματάει όταν ο αθλούμενος τελειώνει τη προπόνησή του. Είναι μια σχέση εμπιστοσύνης που χτίζεται κάθε στιγμή και αυτή είναι η βάση που λειτουργεί η ομάδας του IL Exclusive Fitness. Αυτό είναι το Exclusive Philosophy.

«Δε χρησιμοποιώ τη λέξη άγχος. Οι λέξεις αγωνία και ενθουσιασμός με εκφράζουν περισσότερο».

– Τι θα λέγατε σε κάποιον που αμφιταλαντεύεται αν θα πρέπει να ξεκινήσει γυμναστική; Ιδιαίτερα σε όσους ισχυρίζονται ότι δεν έχουν χρόνο;
Θα έλεγα να μην τα παρατάνε και να ψάξουν να βρουν αυτό που πραγματικά τους ταιριάζει. Χρόνος πάντα υπάρχει. Όλα είναι στο μυαλό. Το μυαλό είναι που μας σταματάει.

«Η γυμναστική δεν ήταν ποτέ trend και δεν θα γίνει. Είναι στάση ζωής».

– Ο ανταγωνισμός στον κλάδο του fitness είναι πολύ μεγάλος. Αυτό είναι κάτι που σας αγχώνει ή σας κινητοποιεί περισσότερο;
Προσωπικά δε χρησιμοποιώ τη λέξη άγχος. Οι λέξεις αγωνία και ενθουσιασμός με εκφράζουν περισσότερο. Η υπηρεσία μας είναι πολύ εξειδικευμένη και πάντα μένουμε προσηλωμένοι στο αρχικό μας σχέδιο που είναι να μάθει ο κόσμος να γυμνάζεται αποκλειστικά. Αν όλες οι επιχειρήσεις έβαζαν κάθε μέρα το πήχη πιο ψηλά τότε ο λεγόμενος ανταγωνισμός θα έφερνε μόνο θετικά αποτελέσματα.

«Και η αποτυχία μέρος του σχεδίου είναι. Θα σου δείξει δρόμους που δεν ήξερες, που δεν είχες φανταστεί».

– Τελικά, η άσκηση είναι συνυφασμένη με την υγεία και την ποιότητα ζωής ή πρόκειται απλώς για ένα trend που θα “σβήσει”;
Γυμνάζομαι για να ζω με ποιότητα και όλοι μας γνωρίζουμε ότι αυτή είναι η πραγματικότητα, δεν χρειάζεται κανένας ειδικός να το επιβεβαιώσει. Οι περισσότεροι δυστυχώς περιμένουν πρώτα να φτάσει ο οργανισμός τους σε συνθήκες όπου η γυμναστική θα έρθει ως αναγκαίο κακό. Η γυμναστική δεν ήταν ποτέ trend και δεν θα γίνει. Είναι στάση ζωής και αυτό που προσπαθώ προσωπικά εγώ και η ομάδα μου είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες πιο ευνοϊκές και αν θέλεις περισσότερο ποιοτικές εφόσον ασχολούμαστε με το ανθρώπινο σώμα, την υγεία και άρα την ανθρώπινη ψυχολογία.

«Οι στόχοι μας πρέπει να είναι 40% ρεαλιστικοί, 40% πραγματοποιήσιμοι, 20% με μια δόση τρέλας».

«Σκοπός μου είναι να αντιληφθεί ο κόσμος ότι πρέπει να παίρνει κάτι αποκλειστικό από τη γυμναστική του».

– Αποτυχία, επιτυχία, προσπάθεια, στόχος είναι λέξεις που χρησιμοποιείτε συχνά στα profiles σας στα social media. Πώς τις αντιλαμβάνεστε;
Οι στόχοι δίνουν την αίσθηση κατεύθυνσης. Ο σκοπός είναι αυτός που αποτελεί το πιο ισχυρό κίνητρο και είναι αρκετός για να σου δίνει την απαραίτητη ώθηση ώστε να χτίσεις. Για να μπορέσεις να κερδίσεις πρέπει πρώτα απ’ όλα να είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου. Και η αποτυχία μέρος του σχεδίου είναι. Θα σου δείξει δρόμους που δεν ήξερες, που δεν είχες φανταστεί και ίσως είναι και αυτοί που θα σε φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

– Ποιο είναι, με δυο λόγια, το mission statement της επιχείρησής σας;
Το IL Exclusive Fitness Gym δημιουργήθηκε για σένα που απαιτείς να έχεις μια ποιότητα στη γυμναστική σου και που αναζητάς το κάτι παραπάνω και δεν σου αρέσει να συμβιβάζεσαι. Με αυτό το στόχο ξεκίνησα και με αυτόν συνεχίζω καθημερινά.

«Βασικές ασκήσεις με εκμάθηση σωστής τεχνικής. Αυτή η γυμναστική δεν θα φύγει από τη μόδα ποτέ».

– Οι στόχοι μας πρέπει να είναι ρεαλιστικοί για να τους φτάνουμε, ή ιδιαίτερα φιλόδοξοι για να βλέπουμε πάντα μπροστά;
Οι στόχοι μας πρέπει να είναι 40% ρεαλιστικοί, 40% πραγματοποιήσιμοι, 20% με μια δόση τρέλας.

– Ποιες είναι οι νέες διεθνείς τάσεις στο fitness που εντοπίζετε και πως τις ενσωματώνετε στη δουλειά σας;
Back to basics. Βασικές ασκήσεις με εκμάθηση σωστής τεχνικής. Αυτή η γυμναστική δεν θα φύγει από τη μόδα ποτέ.

– Ποια είναι τα επιχειρηματικά σας σχέδια για το μέλλον;
Με ενδιαφέρει πολύ ο τουρισμός και σε μια πιο ειδική μορφή του το health and fitness travel όπου στην Ελλάδα δεν έχει αναπτυχθεί. Ήδη έχω ξεκινήσει να δημιουργώ ένα μοναδικό πρόγραμμα γυμναστικής που θα “κουμπώσει” ιδανικά σε μια ξενοδοχειακή μονάδα και σε κάθε επισκέπτη της ακόμη και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, είτε η ημέρα του περιλαμβάνει θάλασσα, βόλτα στη χώρα, αξιοθέατα, συνέδρια στην πόλη ή την απόλυτη χαλάρωση.

Η Ιωάννα Λαουμτζή, από τα 8 της χρόνια βάζει καθημερινά την άσκηση στη ζωή της.

// Ποια είναι η Ιωάννα Λαουμτζή:

Η Ιωάννα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο αθλητισμός ήταν για εκείνη κάτι εντελώς φυσικό. Από τα 8 της χρόνια βάζει καθημερινά την άσκηση στη ζωή της: ξεκινά με την κολύμβηση και συνεχίζει με τον στίβο, το μπάσκετ και το θαλάσσιο σκι. Στα 18 της περνάει στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών που αποτελούσε και τον μοναδικό επαγγελματικό της στόχο και μετακομίζει στην Αθήνα. Αποφοιτά το 2011, έχοντας ολοκληρώσει δύο ειδικότητες: αθλητικό μάρκετινγκ και θαλάσσιο σκι. Ξεκινάει κατευθείαν να δουλεύει ως personal trainer σε επιτυχημένα γυμναστήρια του κέντρου και των νοτίων προαστίων, με μοναδικό σκοπό να αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία και γνώση για να αναπτύξει τη δική της προσωπική φιλοσοφία γύρω από την γυμναστική. Η εξειδίκευση στην προσωπική γυμναστική είχε αρχίσει να γίνεται αποκλειστική υπόθεση. Μετά από εμπειρία αρκετών χρόνων κάνει το επόμενο βήμα και δίνει μορφή στο όνειρό της ιδρύοντας το IL Εxclusive Fitness by Ioanna Laoumtzi παρουσιάζοντας παράλληλα στο κοινό το Exclusive Fitness Philosophy.  Πιστεύει ότι η γυμναστική μπορεί να συνδυαστεί με έναν αποκλειστικό τρόπο ζωής και καθημερινότητας.

 

IL Εxclusive Fitness by Ioanna Laoumtzi 
Λεωφ. Βουλιαγμένης 350, 173 43 Μετρό Ηλιούπολης
τηλ. επικοινωνίας  210 9918 938, 6944 260 921.
www.ioannalaoumtzi.gr

Facebook

Instagram

 

// Ευχαριστούμε την εταιρεία Κisterss που επιμελήθηκε το ντύσιμο της Ιωάννας, την Inglot Greece που επιμελήθηκε το μακιγιάζ της καθώς και το The Zillers Athens Boutique Hotel για τη φιλοξενία.

 

Διαβάστε ακόμα: Πολυτίμη Κυριακοπούλου, η Ελληνίδα αναβάτης που δεν φοβάται το ράλι Ντακάρ.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top