Σκαρφαλωμένο στην πλαγιά ενός λόφου στην άκρη ενός γραφικού χωριού, το συγκρότημα αποτελείται από πέντε ανεξάρτητους οικίσκους.

  Η Τήνος είναι ένα νησί με πολλές όψεις. Στη Χώρα δεσπόζει η Ευαγγελίστρια, μία από τις πιο ιστορικές εκκλησίες της ελλαδικής ορθοδοξίας. Μόλις φύγεις από το λιμάνι και μπεις στο εσωτερικό θα ανακαλύψεις όμορφα καθολικά χωριά με αγροτικό και κτηνοτροφικό χαρακτήρα. Η Τηνιακή Μαρμαροτεχνία περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και στο γραφικό χωριό Πύργος λειτουργεί Σχολή κοντά στο σπίτι του Γιαννούλη Χαλεπά. Οι μοναδικοί γεωλογικοί σχηματισμοί που έδωσαν το όνομα στο χωριό Βώλαξ προσελκύουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Τους ανέμους του νησιού έχουν περιγράψει πολλοί, αλλά κανείς όπως ο Ιωάννης Κονδυλάκης (σε αθλητικογραφική ανταπόκριση του 1895).

  Συνολικά πρόκειται για ένα νησί με φυσική ομορφιά, πλούσια ιστορία, γραφικούς οικισμούς, καλό φαγητό και πολλές παραλίες, το οποίο ακόμα δεν έχει κορεστεί για επισκέπτες και επενδυτές. Τους τελευταίους ενδεχομένως να ενδιαφέρει το boutique ξενοδοχειακό συγκρότημα που αυτόν τον καιρό διατίθεται μέσω του μεσιτικού γραφείου Πλουμής – Σωτηρόπουλος.

  Η ιδιωτική πισίνα βρίσκεται μέσα σε στεγασμένο ημιυπαίθριο χώρο σε άμεση επικοινωνία με το δωμάτιο και έχει ένα δεύτερο, μικρό εξωτερικό σαλονάκι.

  Το συγκρότημα κατασκευάστηκε το 2021 και συνδυάζει τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με την παραδοσιακή πετρόκτιστη εξωαστική τοιχοποιία των Κυκλάδων.

  Σκαρφαλωμένο στην πλαγιά ενός λόφου στην άκρη ενός γραφικού χωριού, το συγκρότημα αποτελείται από πέντε ανεξάρτητους οικίσκους με συνολικό εμβαδόν 342 μ2, που αναπτύσσονται με σημείο αναφοράς έναν περιστερώνα, τυπικό δείγμα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και οικονομίας του νησιού, ο οποίος πλέον έχει μετατραπεί σε χώρο κατοικίας για το προσωπικό. Το συγκρότημα κατασκευάστηκε το 2021 και συνδυάζει τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με την παραδοσιακή πετρόκτιστη εξωαστική τοιχοποιία των Κυκλάδων. Η ανάπτυξη των δέντρων στον περιβάλλοντα χώρο θα συμβάλει με τον καιρό στην πληρέστερη ένταξη των κτιρίων στο μεσογειακό τοπίο.

  Η πισίνα βρίσκεται μέσα σε στεγασμένο ημιυπαίθριο χώρο σε άμεση επικοινωνία με το δωμάτιο και έχει ένα δεύτερο, μικρό εξωτερικό σαλονάκι.

  Κάθε ανεξάρτητο διαμέρισμα αποτελείται από το δικό του σαλονάκι με kitchenette, υπνοδωμάτιο και ιδιωτική πισίνα. Η πισίνα βρίσκεται μέσα σε στεγασμένο ημιυπαίθριο χώρο σε άμεση επικοινωνία με το δωμάτιο και έχει ένα δεύτερο, μικρό εξωτερικό σαλονάκι. Δημιουργείται έτσι ένας μοναδικός σκιασμένος χώρος που προσκαλεί σε μια εξόχως ιδιωτική και άνετη απόλαυση του υγρού στοιχείου, προστατευμένη από τον αδυσώπητο ήλιο και τα αδιάκριτα βλέμματα, αλλά σε πραγματική και άμεση επαφή με την περιβάλλουσα φύση. Τα μεγάλα ανοίγματα των καλαμοσκεπών των υποστέγων αφήνουν ανεμπόδιστη τη θέα προς την ύπαιθρο, τη θάλασσα και τη Χώρα του νησιού.

  Κάθε ανεξάρτητο διαμέρισμα αποτελείται από το δικό του σαλονάκι με kitchenette, υπνοδωμάτιο και ιδιωτική πισίνα.

  Παρά την απομόνωσή του στο εσωτερικό ενός οικοπέδου συνολικής έκτασης 1945 μ2 το συγκρότημα απέχει μόλις λίγα βήματα από το κέντρο του παρακείμενου χωριού, στο οποίο ο επισκέπτης θα βρει όλα τα αναγκαία του πολιτισμού. Η απόσταση από το λιμάνι είναι μόλις δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο, και για αυτό τον λόγο η τοποθεσία του κρίνεται ιδανική για όποιον θέλει να εξερευνήσει με το αυτοκίνητο τα πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα του νησιού, παραμένοντας κοντά στη Χώρα και τις υπηρεσίες που προσφέρει, μπορώντας όμως όποτε επιθυμεί να αποσύρεται στην ησυχία και την ηρεμία της φύσης.

  Το συγκρότημα αποτελείται από πέντε ανεξάρτητους οικίσκους, ο καθένας με δικό του σαλονάκι με kitchenette, υπνοδωμάτιο και ιδιωτική πισίνα.

  Η καλαμωτή της πισίνας περιορίζει το υπερβολικό φως το οποίο διαχέει στο εσωτερικό το άνοιγμα της οροφής.

  Η έξυπνη αρχιτεκτονική διαρρύθμιση των κατοικιών ουσιαστικά αναδιπλασιάζει τις βιοτικές συνθήκες  σε έναν διάλογο εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Στο καθιστικό του διαμερίσματος με τον άνετο καναπέ αντιστοιχεί το καθιστικό της πισίνας με τον αντίστοιχο καναπέ των ίδιων περίπου διαστάσεων. Οι μεγάλοι υαλοπίνακες του σαλονιού επιτρέπουν τη θέα όπως και τα μεγάλα ανοίγματα του σαλονιού της πισίνας. Η καλαμωτή της πισίνας περιορίζει το υπερβολικό φως το οποίο διαχέει στο εσωτερικό το άνοιγμα της οροφής. Το πέρασμα από το υπνοδωμάτιο στην πισίνα γίνεται κυριολεκτικά με ένα βήμα.

  Το boutique ξενοδοχειακό συγκρότημα διατίθεται μέσω του μεσιτικού γραφείου Πλουμής – Σωτηρόπουλος.

  Εκτός από τις πέντε ανεξάρτητες κατοικίες, το συγκρότημα περιλαμβάνει και έναν χώρο υποδοχής των φιλοξενούμενων (reception), κουζίνα και τον περιστερώνα που χρησιμοποιείται ως δωμάτιο του προσωπικού. Η μοναδική αυτή επιχείρηση είναι πλήρως εξοπλισμένη και διατίθεται έτοιμη για άμεση εκμετάλλευση.

   

  //Το boutique ξενοδοχείο στην Τήνο διατίθεται προς πώληση από τον οίκο Christie’s International Real Estate και την Πλουμής-Σωτηρόπουλος.

   

  Διαβάστε ακόμα: Villa della Vita – Ένα υδραίικο νεο-αρχοντικό αναζητά ιδιοκτήτη

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top