Το MonAsty βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους.

    Το Βυζάντιο θα κυλάει πάντα στις φλέβες της Θεσσαλονίκης. Είναι η αύρα της “συμβασιλεύουσας”. Στο MonAsty, Thessaloniki, Autograph Collection, by Marriott International, η σύγχρονη, συναρπαστική ταυτότητα της πόλης και η κληρονομιά της δημιουργούν ένα ιδιαίτερο μείγμα.

    Ως το πρώτο διεθνές αλλά και το πρώτο Autograph Collection ξενοδοχείο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης το νέο ξενοδοχείο βάζει ψηλά τον πήχη στη φιλοξενία και το service, αλλά και στην in-hotel διασκέδαση, ακολουθώντας την τάση που επικρατεί στη διεθνή high-end ξενοδοχειακή σκηνή, και όλα αυτά  υπό τη διαχείριση της SWOT Hospitality.

    Πινελιές αυτοκρατορικού πράσινου στις σουίτες και ξύλινες λεπτομέρειες προσδίδουν στην εμπειρία του ξενοδοχείου μία ατμόσφαιρα περισυλλογής και χαλάρωσης.

    Ενα από τα βασικά χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου είναι το design του, όπου το το “Mon” από το μοναστήρι, συνάντησε “Asty” – πόλη.

    Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου είναι το design του, όπου το το “Mon” από το μοναστήρι, συνάντησε “Asty” – πόλη, αντλώντας έμπνευση από τους δύο αυτούς διαφορετικούς κόσμους.  Τοξωτές πόρτες, ανάγλυφες λεπτομέρειες και μια σειρά έργων τέχνης που δημιουργήθηκαν από Θεσσαλονικείς καλλιτέχνες και τεχνίτες, εμποτίζουν με μια ατμόσφαιρα που είναι ταυτόχρονα παραδοσιακή αλλά και σύγχρονη καθένα από τα 100 δωμάτια και σουίτες, εκ των οποίων 5 με εξωτερικό jacuzzi.

    Από την είσοδο στους κοινόχρηστους χώρους ξεχωρίζει η βυζαντινή πλέξη του δαπέδου, η οποία συνενώνει το μέσα με το έξω, κάνοντας τον χώρο του μπαρ στο κέντρο του ξενοδοχείου να θυμίζει στοά.

    Εσάνς μοναστηριακή, αύρα μινιμαλιστική, σύγχρονο ντιζάιν.

    Καθαρές μινιμαλιστικές φόρμες με αναφορές στην μοναστηριακή αρχιτεκτονική, όπως καμάρες και κόγχες, καθώς και υλικότητες που εξυμνούν το craftsmanship όπως δέρμα, πλεκτή ψάθα, τούβλο, ξύλο και επαλειφόμενα κονιάματα, κοσμούν διάφορα τα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου.

    Το all-day restaurant του ξενοδοχείου, Samite Gastro Bar, σερβίρει Mediterranean comfort fusion κουζίνα με ιδιαίτερα κοκτέιλ.

    Όλα τα πιάτα του εστιατορίου παρασκευάζονται με επιλεγμένα φρέσκα τοπικά προϊόντα από Μονές του Αγίου Όρους και τις θάλασσες του Βορείου Αιγαίου.

    Στο Samite Gastro Bar όλα ξεκινούν με ένα καλό πρωινό.

    Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στον τομέα της εστίασης, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλα τα μητροπολιτικά πεντάστερα ξενοδοχεία. Εν αρχή το Samite Gastro Bar που βρίσκεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου. Είναι ανοιχτό για τους ενοίκους του ξενοδοχείου, αλλά και τους κατοίκους της πόλης.

    Οι επιλογές είναι ποικίλες. Eδώ μπορείτε να γεμίσετε μπαταρίες της ημέρας με ένα πλούσιο πρωινό. Μπουφές και μενού που ισορροπούν μεταξύ των ντόπιων και των ξένων γεύσεων, στις οποίες ξεχωρίζει το monks corner με ζυμωτό ψωμί, μέλια και χαλβά μεταξύ άλλων.

    Για τους λάτρεις του brunch-lunch, οι επιλογές είναι από κινόα με το ψητό καλαμάρι, μέχρι τα παραδοσιακά πέτουρα με λαχανικά και μυρωδικά.

    Κινόα με ψητό καλαμάρι.

    Για τους λάτρεις του brunch-lunch, οι επιλογές είναι από κινόα με το ψητό καλαμάρι, μέχρι τα παραδοσιακά πέτουρα με λαχανικά και μυρωδικά. Για εκείνους που θέλουν επιζητούν και τον κατάλληλο οίνο να συνοδεύσουν τα πιάτα τους, διατίθεται ειδική wine list, με επιλεγμένες ετικέτες από τοπικούς, ελληνικούς αμπελώνες.

    Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τον κιτρινόπτερο τόνο με χυμό μοσχολέμονου, ο οποίος συνδυάζεται με ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί, και όλα αυτά υπό τους ήχους Εsthete by Alexandros Christopoulos.  Φυσικά, στο Samite Gastro Bar μπορείτε να δοκιμάσετε signature cocktails, εκλεκτά monk bites και αποκλειστικά DJ sets & live performances για τις βραδινές ώρες.

    Στo πολλά υποσχόμενο official opening party, την Παρασκευή 25/11 τα decks του Samite φιλοξενούν τον Yiannis Mitsokapas και βεβαίως έπεται συνέχεια με τον Antonis Dominos να διασκεδάζει τους θαμώνες το μεσημέρι της Κυριακής στις 04/12. Το event calendar υπογράφει η ομάδα του Apallou Group, όπως επίσης και τη διεύθυνση του bar, με επικεφαλής τον Bar Manager Γεώργιο Τερζάκη.

    Το bar του Samite θα υποδεχθεί τον κόσμο στο opening party.

    Το Botargo restaurant προσφέρει μια γαστρονομική μείξη ελληνικών-αστικών και μοναστηριακών συνταγών με σύγχρονες πινελιές. Το μενού είναι έμπνευση του βραβευμένου σεφ Γιώργου Στυλιανουδάκη, και επιμέλεια του chef Κωνσταντίνου Μποβιάτση, ενώ την κάρτα των γλυκών επιμελείται και παρασκευάζει το Εxereton.

    Μεγάλα… μοναστηριακά τραπέζια φαγητού, φέρνουν απόηχο βυζαντινής εποχής σε σκηνικό σύγχρονης γαστρονομίας.

    Στην ουσία, αποτείνει φόρο τιμής σε αγαπημένα εδέσματα βυζαντινών αυτοκρατόρων και μοναχών, με επιλεγμένα φρέσκα τοπικά προϊόντα από Μονές του Αγίου Όρους και τις θάλασσες του Βορείου Αιγαίου. Το μενού συνοδεύει λίστα τοπικών κρασιών, κάποια από τα οποία είναι περιορισμένης κυκλοφορίας.

    Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το χταπόδι μπρεζέ, την οσπριάδα και τον Αγειορίτικο μπακαλιάρο.

    To Βotargo restaurant τιμάει το όνομά του (σημαίνει αυτοτάραχο). Άλλωστε, ήταν αγαπημένο έδεσμα των Βυζαντινών. Εδώ μπορείτε να το γευτείτε σε φέτες μαζί με κάπαρη, μαρμελάδα μοσχολέμονου, βούτυρο μυρωδικών και χωριάτικο κροστίνι.

    Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το χταπόδι μπρεζέ.

    Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το χταπόδι μπρεζέ (με πράσινα φασολάκια, κρεμμύδι, καρδίες ντομάτας και φρέσκα βότανα), την οσπριάδα (με πιπεριά Φλωρίνης, φρέσκο κρεμμύδι, φουντούκι, βερίκοκο και αρωματικό λαδολέμονο) και τον Αγιορείτικο μπακαλιάρο (με ντάσι κρεμμυδιού, τραγανή αγκινάρα, πουρέ κολοκυθιού, καρότο, πατάτα και ελαιόλαδο άνηθου).

    Το μενού αποτείνει φόρο τιμής σε αγαπημένα εδέσματα βυζαντινών αυτοκρατόρων και μοναχών.

    Δώστε, όμως, σημασία και στα γλυκά. Εχουμε και λέμε: Beata, μια Vegan ganache bitter σοκολάτας Βελγίου, βουτηγμένη σε bitter σοκολάτα Βελγίου. Ένα γλυκό χωρίς ζάχαρη, με gel από αποξηραμένα σύκα, κρασί porto και μυρωδικά, και μία σος από φρεσκοαλεσμένο ταχίνι. Συνοδεύεται αρμονικά με vegan παγωτό bitter με κομμάτια από καρπό κακάο. “Παιχνίδι¨ στο στόμα χαρίζει το crunchy στοιχείο που προσφέρουν τα καραμελωμένα καρύδια pecan με καφέ. Επίσης ο κατάλογος έχει πορτοκαλόπιτα με mousseline από φυστίκι Αιγίνης και κέικ χαρούπι,  με σος καραμέλας και παγωτό ελληνικού καφέ με κάρδαμο.

    Η περίφημη πορτοκαλόπιτα του εστιατορίου Botargo.

    Τους καλοκαιρινούς μήνες η διασκέδαση στο ΜonΑsty “ανεβαίνει” στο Ennea roof top bar. Πισίνα, 360 θέα από το Θερμαϊκό έως τα Κάστρα, και βεβαίως cocktails, fine bites και μουσική στα καλύτερά τους.

     Ο συνδυασμός διαμονής, γεύσης, διασκέδασης και αισθητικής μετατρέπει το ΜonAsty, Αutograph Collection σε ένα σημείο της Θεσσαλονίκης που θέλεις να εξερευνήσεις. Ιδού η ευκαιρία.

     

    //ΜonAsty, Βασιλέως Ηρακλείου 45, Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 274545.

     

    Διαβάστε ακόμα, Nikki Beach Resort & Spa: δυόμισι ώρες από την Αθήνα, το Πόρτο Χέλι μας περιμένει.

     

     

     

    x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

    Button to top