Το δωμάτιο του Ames. Ο,τι πρέπει για μικρούς και μεγάλους.

  Αντικατοπτρισμός; Fata Morgana; Οπτικές απάτες; Ψευδαίσθηση που σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι πράγματα τα οποία στην πραγματικότητα δεν υφίστανται; Οι πλάτες του αισθητού κόσμου είναι πολύ περισσότερες από όσες φανταζόμαστε.

  Αν είσαι, βέβαια, καταμεσής της ερήμου ή στο μέσο ενός αφρισμένου ωκεανού δεν έχεις καμία ελπίδα να ευφρανθείς αυτές τις οπτικές παραισθήσεις και να τις αντιμετωπίσεις ως παιχνίδι του νου και των ματιών. Αν είσαι, όμως, επισκέπτης του Μουσείου Ψευδαισθήσεων ( Άστιγγος 12 – είσοδος από Ερμού 119) στο Μοναστηράκι, τότε δεν έχεις παρά να αφεθείς στη μαγεία της στιγμής και να το χαρείς με τη ψυχή σου.

  Το δωμάτιο του απείρου.

  Το Μουσείο άνοιξε πριν από ένα χρόνο (στις 15 Σεπτεμβρίου 2018) ακολουθώντας το παράδειγμα αντίστοιχων μουσείων που συναντάμε ανά τον κόσμο (Βιέννη, Ζάγκρεμπ και Ζάνταρ, Βερολίνο, Βελιγράδι, Λουμπλιάνα, Μουσκάτ στο Ομάν, Ντουμπάι, μέχρι και στη μακρινή Κουάλα Λουμπούρ).

  Αλλοιώστε την εικόνα σας στο Δωμάτιο με τους Καθρέφτες, απελευθερωθείτε στο Δωμάτιο του Απείρου, αψηφήστε τους νόμους της βαρύτητας και βγάλτε φωτογραφίες σε κάθε πόζα.

  Δεν θα μπορούσε να λείπει η Αθήνα από το συναρπαστικό σιρκουί και σ’ αυτόν τον πρώτο χρόνο λειτουργία του, το μουσείο έγινε χώρος θαυμασμού από μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Μπορεί τα πιτσιρίκια, έτσι όπως είναι ανεπεξέργαστα, να θαμπώθηκαν αυτομάτως από αυτά που έβλεπαν ή νόμιζαν ότι έβλεπαν, αλλά, μην νομίζετε, την ίδια αντίδραση απορίας και εύγλωττου θαυμασμού δοκίμασαν και οι μεγάλοι.

  Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια κλασική επίσκεψη σε μουσείου όπου ο επισκέπτης στέκει αμέτοχος και το μόνο που κάνει είναι να περιδιαβαίνει από έκθεμα σε έκθεμα. Στο Μουσείο των Ψευδαισθήσεων είναι οργανικό μέρος της κατάστασης. Βλέπει τον εαυτό του και τον κόσμο που τον περιβάλλει με εντελώς διαφορετική (αλλόκοτη, φυσικά) οπτική γωνία.

  Στο περιστρεφόμενο δωμάτιο.

  Παραδείγματα; Πάρα πολλά. Δοκιμάστε να μπείτε στην ψευδαίσθηση με την Περιστρεφόμενη Σήραγγα (Vortex Tunnel), που θα σας κάνει να πιστέψετε ότι είστε ικανοί να περπατήσετε μέσα σε έναν περιστρεφόμενο κύλινδρο. Αλλοιώστε την εικόνα σας στο Δωμάτιο με τους Καθρέφτες (Mirror Room), απελευθερωθείτε στο Δωμάτιο του Απείρου (Infinity Room), αψηφήστε τους νόμους της βαρύτητας και των διαστάσεων και βγάλτε φωτογραφίες σε κάθε πιθανή πόζα.

  Και τέλος δεν έχει η περιδιάβαση στον κόσμο του θαυμαστού. Οπως το δωμάτιο πολλαπλών ειδώλων, το δωμάτιο του Ames,  το δωμάτιο αντιβαρύτητας, το δωμάτιο περιστροφής, ένα καλειδοσκόπιο μεγάλης κλίμακας και πολλά ακόμα οπτικά ερεθίσματα στα οποίο ο επισκέπτης συμμετέχει ενεργά, μπαίνοντας σε έναν ψευδαισθησιακό κόσμο.

  Η ψευδαίσθηση της καρέκλας.

  Mε αφορμή τον ένα χρόνο λειτουργίας του, οι υπεύθυνοι του Μουσείου διοργανώνουν πάρτι για τα παιδιά μας (δεν υπάρχει καταλληλότερο μέρος για να γιορτάσουν), σε συνεργασία με τον Μάγο DiO. Τι περιμένει τα παιδιά; Συναρπαστικές και διασκεδαστικές οφθαλμαπάτες μέσω οπτικών, σωματικών και εκπαιδευτικών εμπειριών, μαγικά κόλπα και πολλές άλλες εκπλήξεις. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε κάνει κράτηση τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες νωρίτερα, καθώς οι επισκέψεις οργανώνονται ανάλογα με τις κρατήσεις και τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Mουσείου.

   

  //Για περισσότερες πληροφορίες ή για κράτηση επικοινώνησε στο e-mail [email protected] ή καλέστε στο 2103639627.

   

  Διαβάστε ακόμα: Ποια ρωσική εταιρεία βρίσκεται πίσω από το FaceApp που μας δείχνει γερασμένους.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top