Το NOŪS αναμένεται να λειτουργήσει τον Ιούνιο του 2022 (Φωτογραφία: Divercity Architects).

  NEW Hotel, Semiramis Hotel, Periscope Hotel. Τα τρία ξενοδοχεία του Ομίλου YES! Hotels, κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποτελέσουν σημεία αιχμής στον ξενοδοχειακό χάρτη της Αθήνας. 

  Προσφέρουν μια ιδιαίτερη εμπειρία διαμονής, στα σύγχρονα μέτρα, ενώ καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια νέα μορφή ένταξης της τέχνης στο κομμάτι της φιλοξενίας. Οι εποχές, άλλωστε, έχουν αλλάξει και οι πελάτες των ξενοδοχείων -δικαίως- γίνονται πιο απαιτητικοί. Δεν περιορίζονται, πια, σε ένα καλό room service ή σε ένα πλούσιο πρωινό για να αισθανθούν ευχάριστα σε ένα ξενοδοχείο.

  Την αρχιτεκτονική υπογράφουν οι Divercity Architects σε συνεργασία με τους MplusM Architects. Ο σχεδιασμός του φωτισμού ανήκει στην Ελευθερία Ντεκώ.

  Εχοντας, πλέον, κατακτημένη την… αστική ξενοδοχειακή εμπειρία, ο Oμιλος YES! Hotels θα λειτουργήσει το NOŪS, το μεγαλύτερο resort στη Σαντορίνη, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει τον Ιούνιο του 2022 στη Μεσαριά. Το NOŪS είναι η πρώτη επένδυση εκτός Αθήνας του Ομίλου Donkey Hotels, ιδιοκτησίας της οικογένειας Ιωάννου.

  Η YES! Hotels εισήγαγε στην Ελλάδα την φιλοσοφία του Contemporary Hospitality. Όπως όλα τα ξενοδοχεία της, έτσι και το NOŪS θα είναι μέλος των Design Hotels, καθώς άλλωστε αποτέλεσε τον πρώτο ξενοδοχειακό όμιλο που σύστησε το brand Design Hotels στην ελληνική φιλοξενία.

  Το NOŪS έρχεται να συμπληρώσει την ομάδα των ξενοδοχείων της YES! Hotels. Απόλυτα σύμφωνο με το DNA του Ομίλου, το νέο resort – που είναι και το πρώτο της YES! Hotels εκτός Αθήνας φιλοδοξεί να προσφέρει αυθεντικό design και στυλ, τέχνη, εμμονή με τη λεπτομέρεια και υψηλού επιπέδου προσωποποιημένες υπηρεσίες για κάθε επισκέπτη.

  Τα ζωντανά θερμά χρώματα «βάφουν» τα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους (Φωτογραφία: Divercity Architects).

  Η αφετηρία της κατασκευής του (από το αρχιτεκτονικό γραφείο Divercity Architects σε συνεργασία με τους MplusM Architects) είναι η παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Το NOŪS αναπτύσσεται κλιμακωτά, ακριβώς όπως οι παραδοσιακοί οικισμοί του νησιού. Οι σουίτες και τα δωμάτια του «φωλιάζουν» στο ανάγλυφο του φυσικού τοπίου. Τα υλικά, οι τεχνοτροπίες και οι υφές που έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλους τους χώρους, ακολουθούν τα αντίστοιχα που υπάρχουν στη Σαντορίνη. Το NOŪS αντλεί έμπνευση από τις γεωμετρικές φόρμες της αρχιτεκτονικής του νησιού και τις επανερμηνεύει με σύγχρονους όρους. Τέλος, ο σχεδιασμός του φωτισμού ανήκει στην πολυβραβευμένη Ελευθερία Ντεκώ.

  Στους κοινόχρηστους χώρους και τα δωμάτια 12 Έλληνες καλλιτέχνες δημιουργούν με έμπνευση τα ηφαίστεια. Art Curator του εγχειρήματος είναι η  Νάντια Αργυροπούλου.

  Οι διάσημες τοιχογραφίες στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης όρισαν την χρωματική παλέτα του resort. Οι γήινες αποχρώσεις της τερακότας, τα ζωντανά θερμά χρώματα τους «βάφουν» τα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους. Η περίφημη «κουλούρα» – ο χαρακτηριστικός τρόπος πλέξης των αμπελιών που είναι μοναδικός στο νησί – είναι παρούσα με νέο τρόπο σε σημαντικά στοιχεία της διακόσμησης.

  Στους κοινόχρηστους χώρους και τα δωμάτια του NOŪS 12 Έλληνες καλλιτέχνες δημιουργούν με έμπνευση την καταστροφική αλλά και αναγεννητική φύση των ηφαιστείων. Μία εκτεταμένη συλλογή έργων τέχνης, ένα αδιόρατο νήμα που συνδέει την ιστορία του ξεχωριστού αυτού τόπου με το NOŪS. Art Curator του εγχειρήματος είναι η  Νάντια Αργυροπούλου. Παράλληλα, μια σειρά από σύγχρονα design icons με υπογραφές σχεδιαστών όπως οι Doshi & Levien, ο Konstantin Grcic, η Faye Toogood κ.α. βρίσκονται σε όλους τους χώρους. Κοινό σημείο όλων η διαχρονικότητα του σχεδιασμού. Διαχρονικότητα που συναντά την χαρακτηριστική αφαίρεση της αιγαιοπελαγίτικης αισθητικής.

  Tα περισσότερα από τα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες (Φωτογραφία: Divercity Architects).

  Τα περισσότερα δωμάτια θα έχουν δικούς τους ιδιωτικούς κήπους και πισίνες.

  Το νέο resort έχει δυναμικότητα 121 δωματίων, τα περισσότερα εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες. Βασικό χαρακτηριστικό όλων των κατηγοριών δωματίων είναι η ευρυχωρία. Δωμάτια, bungalows και σουίτες, αλλά και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι είναι σχεδιασμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν στον επισκέπτη άνεση χώρου. Κάθε ξεχωριστή «γειτονιά» του NOŪS έχει το δικό της ύφος. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στη φύτευση των εξωτερικών χώρων. Η μελέτη της αρχιτεκτονικής τοπίου ανήκει στη Doxiadis +. Είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε τα περισσότερα δωμάτια να έχουν τους δικούς τους ιδιωτικούς κήπους, αλλά επιπλέον να δημιουργούνται και οάσεις δροσιάς για όλους.

  Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στη φύτευση των εξωτερικών χώρων (Φωτογραφία: Divercity Architects).

  Η μελέτη της αρχιτεκτονικής τοπίου ανήκει στη Doxiadis +.

  Προσοχή θα δοθεί και στην γαστρονομία. Η κουζίνα των δύο εστιατορίων του NOŪS θα στηριχθεί στην ποιότητα και την εντοπιότητα των πρώτων υλών και την απλότητα. Οι πρώτες ύλες από τη Σαντορίνη – αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα – και η γνώση της τοπικής κοινωνίας γίνονται πηγή έμπνευσης για τη γαστρονομία στο NOŪS. Παράλληλα, αναγνωρίζοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον Σαντορινιό αμπελώνα, οι επισκέπτες του resort έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα κρασιά των τοπικών παραγωγών και να πάρουν μέρος σε οινογνωσίες στον ειδικό χώρο του Oenous.

  Επίσης, οι διαμένοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ένα ταξίδι ευεξίας στ spa με 5 treatment rooms, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, sauna, χαμάμ, cold tank, γυμναστήριο και outdoor yoga area, υπό την καθοδήγηση μιας ομάδας εξειδικευμένων θεραπευτών.

  Με αφετηρία την ισορροπία ανθρώπου και φύσης που έχει διαμορφώσει τη Σαντορίνη, οι ειδικοί θα προτείνουν μια σειρά εξατομικευμένων θεραπειών για το σώμα και το νου. Θεραπείες που είναι διαθέσιμες αποκλειστικά στο NOŪS, καθώς βασίζονται σε πρώτες ύλες, όπως οι ιδιαίτερες ποικιλίες σταφυλιών, που είναι τοπικές της Σαντορίνης. Επιπλέον, στο χώρο του spa βρίσκεται το Vitamin Bar του ξενοδοχείου, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βρουν υγιεινές προτάσεις όπως φρέσκιες σαλάτες και χυμούς, μπάρες δημητριακών, smoothies καθώς και φυσικά παραδοσιακά προϊόντα.

   

  Διαβάστε ακόμα: Angsana Corfu Resort & Spa. Παγκόσμια εμπειρία περιποίησης και γαστρονομίας στην Κέρκυρα.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top