varoufakis

Ποια ακριβώς Οικονομία οραματίζεται για την Ελλάδα ο κος Βαρουφάκης; Ή ο ΣΥΡΙΖΑ; Ή όλα τα άλλα κόμματα μαζί; Ή, ακόμα, οι Έλληνες;

Όταν μετά τις εκλογές ο Βαρουφάκης είχε ξεκινήσει τις επισκέψεις στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ντυμένος με δερμάτινα μπουφάν και ανασηκωμένους γιακάδες, ο τηλεοπτικός σχολιαστής και δημοσιογράφος John Oliver είχε πει, σχολιάζοντας την αμφίεση του Έλληνα υπουργού: «Ντύσου για την Οικονομία που θέλεις, όχι για την Οικονομία που έχεις!»

Κι εγώ αναρωτήθηκα: Ποια ακριβώς Οικονομία οραματίζεται για την Ελλάδα ο κος Βαρουφάκης; Ή ο ΣΥΡΙΖΑ; Ή όλα τα άλλα κόμματα μαζί; Ή, ακόμα, οι Έλληνες;

Από τότε που ξέσπασε η κρίση, ο πολιτικός διάλογος μοιάζει με συζήτηση ανάμεσα σε ερασιτέχνες πυροσβέστες που διαφωνούν για το πώς να σβήσουν μια τεράστια πυρκαγιά. Από το διάλογο αυτό απουσιάζει πλήρως το τι θα γίνει μετά την πυρκαγιά.

Κανείς στην Ελλάδα δεν φαίνεται να έχει ένα όραμα για τη χώρα μας μετά την κρίση, για το πού θέλουμε να πάμε, τι είδους κοινωνία θέλουμε να φτιάξουμε, πώς θα καταφέρουμε να γίνουμε αυτό που αξίζουν να παραλάβουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Εκτός αν όραμα θεωρήσουμε την εσπευσμένη οπισθοδρόμηση στο πασοκικό κράτος του παρελθόντος με τα λεφτά των άλλων, την οποία τόσο λυσσαλέα επιδιώκει η αριστερή πτέρυγα της κυβέρνησης. Αυτοί οι άνθρωποι, που πάντα στη ζωή τους έπαιρναν ένα μισθό χωρίς ν’ αναρωτιούνται ποιος πλήρωνε, είναι όχι μόνον ανεπάγγελτοι αλλά και οικονομικά αναλφάβητοι.

Οι άνθρωποι είναι όχι μόνον ανεπάγγελτοι αλλά και οικονομικά αναλφάβητοι. Πιστεύουν ότι τα λεφτά είναι χρωματιστά χαρτάκια.

Πιστεύουν ακλόνητα ότι τα λεφτά είναι χρωματιστά χαρτάκια. Άρα το μόνο που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις πλούτο είναι μελάνια, χαρτιά κι ένα τυπογραφείο. Άρα, καλύτερα η Ελλάδα να τυπώνει μόνη της χρήματα, δραχμές, γρόσια, λεφτά Μονόπολης, ότι νά’ναι – και να τα μοιράζει απλόχερα στο λαό.

Ιδού το «όραμα» της φτωχοαξιοπρεπούς Αριστεράς της δραχμής, το οποίο τόσο εύκολα γοητεύει έναν λαό συνηθισμένο στην ιδέα ότι δουλειά του Κράτους είναι να βρίσκει λύσεις σε όλα τα προβλήματα.

Αλλά ας αφήσουμε τους ρετρο-αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ κι ας δούμε τι γίνεται με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Ομολογουμένως, οι μόνοι που έχουν σαφές πολιτικό όραμα είναι οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής και οι κουμμουνιστές του ΚΚΕ, αρκεί βέβαια να είσαι αρκετά ψυχωσικός ώστε σου αρέσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα γκούλαγκ. Όσο για τους υπόλοιπους – μα εκείνοι είναι που δημιούργησαν μια χώρα κι ένα λαό εξαρτημένο από την ελεημοσύνη!

Γιάνη Βαρουφάκη, θα αισθανθώ πραγματικά ότι κάτι έχει αλλάξει στο μυαλό σου όταν σε δω να ντύνεσαι με ένα όμορφο κουστούμι στην επόμενη συνάντησή σου με τους δανειστές. Όταν σε δω να φοράς μια ωραία γραβάτα και να μιλάς δημοσίως, όχι ως εξυπνάκιας καθηγητής προς πρωτοετείς φοιτητές, αλλά ως κάποιος που αντιλαμβάνεται την πολιτική για αυτό που είναι, δηλαδή ως την τέχνη του εφικτού.

Κι εσύ Αλέξη, καιρός να ενηλικιωθείς και να αντιληφθείς ότι δουλειά του ηγέτη είναι να παίρνει αποφάσεις.

 

Διαβάστε ακόμα: Η αγορά εργασίας ανοίγει ξανά διεθνώς, ενώ στη χώρα μας κατεβάζουμε ρολά! 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top