Η Shop & Trade στηρίξει και φέτος τις δράσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων με στόχο τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

  Tείνουμε να πιστεύουμε πως μια επιχείρηση είναι ένας απρόσωπος οργανισμός όπου τα πάντα διευθετούνται μέσω συγκεκριμένων πλάνων από τα οποία απουσιάζει το ανθρώπινο στοιχείο – καίτοι οι άνθρωποι είναι αυτοί που θα κληθούν να τα υλοποιήσουν. Κι όμως, οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να είναι αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας.

  Ως εκ τούτου, την έχουν ανάγκη, αλλά και συγχρόνως οφείλουν να ανταποδίδουν. Είναι μέρος της κοινωνικής ευθύνης που έχουν στις πλάτες τους. Υπό αυτό το πρίσμα, η πρωτοβουλία της Shop & Trade να στηρίξει και φέτος τις δράσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων με στόχο τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, δείχνει πως η κοινωνική υπευθυνότητα οφείλει να είναι -και, τελικά, είναι- ψηλά στις προτεραιότητες και τους στόχους της.

  Η Shop & Trade ανταποκρίνεται σε σταθερή βάση στις ανάγκες ένδυσης και υπόδησης των ανήλικων φιλοξενούμενων του Μαλλιοπουλείου Ευαγούς Ιδρύματος Κυψέλης.

  Πιο συγκεκριμένα, η Shop & Trade υποστηρίζει τον Όμιλο Unesco για τον πολιτισμό της Ειρήνης, προσφέροντας είδη ένδυσης σε οικογένειες πού αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα. Ο Όμιλος Unesco δραστηριοποιείται από το 2004 στην αρωγή ευάλωτων κοινωνικά ομάδων της Αθήνας, συλλέγοντας και προμηθεύοντας με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης 650 οικογένειες.

  Παράλληλα η Shop & Trade ανταποκρίνεται σε σταθερή βάση στις  ανάγκες ένδυσης και υπόδησης των ανήλικων φιλοξενούμενων που διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας του Μαλλιοπουλείου Ευαγούς Ιδρύματος Κυψέλης.

  Οι Δομές Φιλοξενίας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης προσφέρουν στέγαση και άλλες υπηρεσίες όπως σίτιση, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ιατροφαρμακευτική υποστήριξη, νομική συμβουλευτική κτλ. σε ασυνόδευτους ανήλικους.

  Αυτή η πρωτοβουλία ειδικά αυτές τις ημέρες των εορτών είναι ακόμη πιο σημαντική, καθώς δίνει τον τόνο της κοινωνικής μέριμνας που οφείλει να έχει μια επιχείρηση και ακόμη πιο σημαντικό όλων θα προσφέρει απλόχερα το χαμόγελο σε παιδάκια που τον έχουν απόλυτη ανάγκη. Τι άλλο πιο ουσιαστικό κι ανθρώπινο απ’ αυτό;

   

  Διαβάστε ακόμα: H Beverage World υιοθέτησε τον ξενώνα «Εστία των Αθηνών».

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top