Mοντέρνες νότες φρεσκάδας και σχεδίου διαπερνούν όλο το κτήριο που φιλοξενεί το λιτό και διακριτικά πολυτελές προφίλ του ρετιρέ.

  Τον ένα χρόνο λειτουργίας του γιόρτασε το «The Caryat – Acropolis Penthouse» του Urban Stripes Athens με ένα cocktail party στο οποίο οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του, να απολαύσουν την μοναδική θέα στην Ακρόπολη και να χαρούν «στιγμές διακοπών» στο όμορφο αυτό σημείο της πόλης. Τί είδαν λοιπόν στους δύο τελευταίους ορόφους του ξενοδοχείου που βρίσκεται στο Κουκάκι και τι στους υπόλοιπους χώρους του κτηρίου;

  Κατ’ αρχάς στο «The Caryat» θαύμασαν τη σχεδιαστική του προσέγγιση – από την MAB ARCHITECTS – που αποτελεί ένα κράμα των χαρακτηριστικών της γειτονιάς, του κτηρίου και της ιστορικότητας του περιβάλλοντα χώρου. Μάρμαρα και γραμμικά μοτίβα, παρκέ σεβρόν και μωσαϊκά πατώματα νοσταλγικά συνδεδεμένα με την χαρακτηριστική αθηναϊκή πολυκατοικία του 50′, με μοντέρνες νότες φρεσκάδας και σχεδίου διαπερνούν όλο το κτήριο που φιλοξενεί το λιτό και διακριτικά πολυτελές προφίλ του ρετιρέ.

  Περνώντας στην είσοδο του εβδόμου ορόφου του Urban Stripes, ένας τοίχος από πράσινο σκαλιστό μάρμαρο Τήνου, σε συνδυασμό με τα μωσαϊκά πατώματα Paladiano, συνθέτουν την πρώτη εντύπωση του επισκέπτη, και δρουν ως μια ελαφριά πρόγευση για την μοντέρνα αρχιτεκτονική που διαπνέει τους χώρους του ρετιρέ.

  Κάθε φιλοξενούμενος μπορεί να βρει όλες τις ανέσεις και λειτουργίες που επιθυμεί, είτε πρόκειται για ζευγάρι, οικογένεια, είτε για ταξιδιώτη για επαγγελματικές υποθέσεις.

  Η όμορφη θέα της περιοχής γίνεται αισθητή ήδη από τον 4ο όροφο, όπου διακρίνεται ο λόφος της Ακρόπολης και ο Παρθενώνας.

  Ο διάδρομος οδηγεί σε μια ελικοειδή σκάλα από κατάμαυρο φύλο μετάλλου και προκαλεί την εντύπωση ανάδυσης από σπήλαιο προς στον ευήλιο όγδοο όροφο. Οι λωρίδες από μάρμαρο Διονύσου με κατεύθυνση προς τον Παρθενώνα στο πάτωμα, η κουζίνα από ξύλο ελιάς και μια ξύλινη ανάγλυφη επένδυση τοίχου που απεικονίζει τις μορφές των Καρυάτιδων, προσφέρουν στον επισκέπτη ένα νέο τρόπο να γνωρίσει την Ακρόπολη.

  Συγκεκριμένα, η τοιχογραφία αποκαλύπτει τα χαριτωμένα προφίλ των Καρυάτιδων απέναντι στη διαχρονική σιλουέτα της Ακρόπολης. Πέντε φιγούρες, χαραγμένες σε λευκά πάνελ, αφηγούνται ιστορίες κοινής κληρονομιάς και αντοχής ανά τους αιώνες. Ανάμεσα σε αυτό το σύνολο, μια Καρυάτιδα στέκεται μοναχικά, με το βλέμμα της καρφωμένο στη μακρινή Ακρόπολη – μια λεπτή έκκληση για επανένωση.

  Ένα κτήριο κόσμημα για την γειτονιά και μια σύγχρονη, βιώσιμη ανασημασιοδότηση του «παρεξηγημένου» αλλά πολυαγαπημένου μοντέλου της αθηναϊκής πολυκατοικίας.

  Η ιδιωτική ταράτσα διαθέτει υδρομασάζ, καθιστικό χώρο με σκίαστρο, μικρό κήπο με αρωματικά βότανα και εκπληκτική θέα.

  Το συμβολικό βάρος του αισθητικού γοήτρου και των πολιτισμικών αντανακλάσεων του διασπασμένου μνημείου αποτέλεσε τόσο την έμπνευση για το όνομα του χώρου όσο και ρίζα της έμπνευσης των αρχιτεκτόνων, MAB ARCHITECTS. Τέλος, η ιδιωτική ταράτσα καλωσορίζει τον επισκέπτη με υδρομασάζ, καθιστικό χώρο με διάτρητο μεταλλικό σκίαστρο, μικρό κήπο με αρωματικά βότανα και εκπληκτική θέα στο αθηναϊκό τοπόσημο, που κόβει την ανάσα.

  To Urban Stripes Athens σχεδιάστηκε από την kLab Architecture, υποψήφια για το Mies Van Der Rohe Award 2014. Βρίσκεται στο Κουκάκι, και αποτελεί ένα κτήριο κόσμημα για την γειτονιά, όντας μια σύγχρονη, βιώσιμη ανασημασιοδότηση του «παρεξηγημένου» αλλά πολυαγαπημένου μοντέλου της αθηναϊκής πολυκατοικίας. Στον σχεδιασμό του, η Klab Architecture άντλησε επιρροές από το κτήριο του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (Ζυθοποιία Φιξ) του Τάκη Ζενέτου καθώς και το νέο Μουσείο της Ακρόπολης του Bernard Tschumi.

  Κάθε όροφος είναι διαφορετικός και καθένα από τα 9 διαμέρισμα ανταποκρίνεται σε διαφορετικές απαιτήσεις και ανάγκες.

  Η πίσω πρόσοψη προσφέρει μια σύγχρονη ερμηνεία των παλαιότερων πίσω προσόψεων της Αθήνας, χρησιμοποιώντας στοιχεία όπως κυλινδρικές σκάλες και «άστοχα» παράθυρα. Χρησιμοποιώντας έγχρωμο πλαστικοποιημένο γυαλί, προτείνεται μια διαφορετική άποψη στις εντελώς παραμελημένες πίσω προσόψεις της περιοχής, οι οποίες ξαφνικά γίνονται ενδιαφέρουσες.

  Το Urban Stripes είναι ένα «ευέλικτο κτήριο», μια σύγχρονη και υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας πολυκατοικία με διαμερίσματα καλά κατανεμημένα, που σέβεται την ιδιωτικότητα, φιλτράροντας τον αστικό ιστό και προτεραιοποιώντας την διάχυση του φωτός και συνύπαρξη με τον περιβάλλοντα αστικό χώρο. Κάθε όροφος είναι διαφορετικός και καθένα από τα 9 διαμέρισμα ανταποκρίνεται σε διαφορετικές απαιτήσεις και ανάγκες. Κάθε φιλοξενούμενος μπορεί να βρει όλες τις ανέσεις και λειτουργίες που επιθυμεί, είτε πρόκειται για ζευγάρι, οικογένεια, είτε για ταξιδιώτη για επαγγελματικές υποθέσεις.

  Στον σχεδιασμό του Urban Stripes, η Klab Architecture άντλησε επιρροές από το κτήριο του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (Ζυθοποιία Φιξ) του Τάκη Ζενέτου καθώς και το νέο Μουσείο της Ακρόπολης του Bernard Tschumi.

  Το Urban Stripes είναι ένα «ευέλικτο κτήριο», μια σύγχρονη και υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας πολυκατοικία.

  Η όμορφη θέα της περιοχής γίνεται αισθητή ήδη από τον 4ο όροφο, όπου διακρίνεται ο λόφος της Ακρόπολης και ο Παρθενώνας. Μετά τον 5ο όροφο, ο κτιριακός όγκος χρειάστηκε να υποχωρήσει λόγω ελληνικών οικοδομικών κανονισμών, γι’ αυτό δημιουργήθηκε ένα ρετιρέ, με διάφανη και απέραντη γυάλινη πρόσοψη, σε ανοιχτό «διάλογο» με τον βράχο της Ακρόπολης που στέκεται απέναντι.

  Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν πρωινό ή κύριο γεύμα από προσωπικό σεφ, με ποικιλία εδεσμάτων και κατά παραγγελία. Η διαμονή μπορεί να εξελιχθεί σε μια πιο προσωποποιημένη και ευχάριστη εμπειρία, με τις υπηρεσίες Concierge που παρέχονται και καλύπτουν μεγάλη ποικιλία αναγκών των επισκεπτών, ξεκινώντας από πληροφορίες, μεταφορές, προτάσεις για ξεναγήσεις, περιηγήσεις, αλλά και πιο εξειδικευμένες επιθυμίες. Και όλα αυτά σε απόσταση ολιγόλεπτου περπατήματος από την Ακρόπολη και το Μουσείο της, το Ηρώδειο, το Θησείο και το Κουκάκι.

   

  Διαβάστε ακόμα: Social Hotel στο Κολωνάκι. Παράδειγμα ήπιας ενσωμάτωσης στην πόλη. 

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top