Utile Dulci: Μια πρωτοβουλία business networking με άρωμα αρχαιοελληνικού Συμπόσιου

    Ο ιδρυτής και εμπνευστής του Club Utile Dulci, Ανδρέας Γιαννόπουλος μας μίλησε για την ιδέα του που θυμίζει κάτι και από σύγχρονους Δειπνοσοφιστές. Στην επόμενη συνάντηση βασικοί ομιλητές θα είναι ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο πρόεδρος της Vodafone Ελλάδας Χάρης Μπρουμίδης και ο πολιτικός επιστήμων Λευτέρης Κουσούλης.

     

    To Utile Dulci είναι η απόδειξη πως μια ιδέα από το εξωτερικό μπορεί να βρει γόνιμο έδαφος στην Ελλάδα. Στη φωτογραφία, στο πόντιουμ, ο Γιάννης Μπουτάρης. (φωτό: acriviadis.gr).

    Περί τερπνού και ωφελίμου. Δύο έννοιες που καίτοι μοιάζουν ασύνδετες μεταξύ τους, κάθε μια ομνύει σε διαφορετική επιθυμία, εντέλει, αν συνενωθούν, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι θαυμαστό. Κάτι ήξεραν οι Ρωμαίοι όταν τοποθετούσαν το utile dulci (αυτό σημαίνει το τερπνόν μετά του ωφελίμου) σε ύψιστη αρετή του ευ ζειν.

    Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης μυεί τα μέλη του Club στα μυστικά του κρασιού (φωτό: acriviadis.gr).

    Οταν τον Δεκέμβριο του 2017, μέσα ακόμη στην κρίση, ο ιδρυτής του club Utile Dulci, Ανδρέας Γιαννόπουλος οραματίστηκε αυτό τον συνδυασμό να αποκτάει απτή μορφή, πολλοί έσπευσαν να τον αποθαρρύνουν. Το είχε δει να συμβαίνει στο εξωτερικό, γιατί όχι και στην Ελλάδα;

    «Ολοι οι καλοί χωρούν. Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κανείς μέλος, δεν είναι μόνο για μυημένους, ούτε η πόρτα μας είναι ερμητικά κλειστή».

    «Στο εξωτερικό υπάρχουν αντίστοιχα παραδείγματα. Εδώ, όταν το ξεκίνησα είχα τη ιδέα ενός Συμποσίου ή κάτι από Δειπνοσοφιστές. Δεν άκουσα που μου έλεγαν να μην προχωρήσω», λέει στο Andro o Ανδρέας Γιαννόπουλος.

    Η ιδέα είναι ενδιαφέροντα μέλη της αθηναϊκής κοινωνίας (και όχι μόνο) να μαζεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και να συνδυάζουν τη γόνιμη συζήτηση, την ανταλλαγή ιδεών, με το τερπνό ενός εκλεκτού γεύματος. Τι καλύτερο;

    Για τον διοργανωτή κ. Γιαννόπουλο, αυτή η συνάντηση όπως και όλες οι επόμενες δεν αποτελούν εκδήλωση μιας κλειστής κάστας.

    Επί του πρακτέου: τα μέλη του Club UTILE DULCI συναντώνται περίπου οκτώ φορές ετησίως, σε μια βραδιά κατά την οποία συζητούνται θέματα που αφορούν στον κόσμο του επιχειρείν, αλλά και γενικότερα θέματα του δημόσιου διαλόγου, δοκιμάζονται υψηλής ποιότητας κρασιά και ακολουθεί γαστρονομικό δείπνο με την επιμέλεια ενός διακεκριμένου και διαφορετικού κάθε φορά chef.

    Πρόκειται, ειδικότερα, για εκδηλώσεις που προσφέρονται, πέραν της οινικής και γαστρονομικής απόλαυσης, για networking, κυρίως ανάμεσα σε επιχειρηματίες, στελέχη εταιρειών και ελεύθερους επαγγελματίες.

    Η μίξη των ομιλητών, όπως σημειώνει ο κ. Γιαννόπουλος, είναι πάντα προσεγμένη: ένας πολιτικός, ένας CEO κάποιας σημαντικής επιχείρησης και ένας διανοούμενος. Κάπως έτσι αναπτύσσεται γόνιμος διάλογος και γίνεται ένα πινγκ – πονγκ επιχειρημάτων και ιδεών.

    Αυτή τη φορά, στις 26 Ιουνίου, στο εστιατόριο Fuga, στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη συνάντηση των μελών και λόγω της συγκυρίας δεν γίνεται να μην έχει πολιτικό χρώμα. Οι βασικοί ομιλητές είναι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης και ο πολιτικός επιστήμονας Λευτέρης Κουσούλης.

    Το μενού της βραδιάς θα επιμεληθεί ο Chef Άγγελος Λάντος του εστιατορίου Σπονδή, ενώ το μενού θα συνοδεύεται οινικά από επιλογές του κ. Βασίλη Παπαγιαννάκου, του Οινοποιείου Παπαγιαννάκου. Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης (Master of Wine) έχει την επιμέλεια των κρασιών.

    Αυτά τα εκλεκτά πιάτα συνοδεύουν τις ουσιαστικές συζητήσεις των μελών του Club (acriviadis.gr).

    Για τον κ. Γιαννόπουλο, αυτή η συνάντηση όπως και όλες οι επόμενες δεν αποτελούν εκδήλωση μιας κλειστής κάστας που δεν επιθυμεί να ανοιχτεί στον κόσμο. Αντιθέτως, όπως σημειώνει ο ίδιος: «Ολοι οι καλοί χωρούν. Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κανείς μέλος, δεν είναι μόνο για μυημένους, ούτε η πόρτα μας είναι ερμητικά κλειστή. Δεν είμαστε σνομπ, απλώς θέλουμε να υπάρχει μια ομοιογένεια στις συναντήσεις μας. Το κριτήριο είναι πάντα η ποιότητα: στους ομιλητές, στον σεφ, στο οινοποιό και φυσικά στους καλεσμένους μας. Θέλουμε να το μάθει ο κόσμος και να προσέλθει».

     

    // Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

     

    Διαβάστε ακόμα: Ο Ιάκωβος Χατζηδημητρίου δημιουργεί τα ελληνικά ρολόγια Ianos. «Kάνω πράξη το όνειρό μου!»

     

     

    x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

    Πιο δημοφιλή

    Πώς είναι να ζει κανείς ως επαγγελματίας γεμμολόγος και να εκπροσωπεί τη χώρα του στο εξωτερικό; Ο μαιτρ των πολύτιμων λίθων μας ξεναγεί στον κόσμο των πετραδιών, ανατρέπει μύθους και προκαταλήψεις, υπογραμμίζει τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε διαμάντια και πώς ξεχωρίζουν τα αυθεντικά.

    Andro Ο Άνδρας από την αρχή

    Η Κατερίνα Διονυσοπούλου και ο Billy Μαυρόπουλος έχουν να μας πουν πολλά για το «κλειδί» της επιτυχίας. Πρόσφατα κέρδισαν την ανώτατη τιμητική διάκριση «Architect of the Year» στα βραβεία των Sunday Times και τα έργα τους απλώνονται από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο έως την Ελλάδα. Μίλησαν στον Κίμωνα Φραγκάκη και το Andro για το πώς είναι να δημιουργείς κάτι μη αναμενόμενο.

    Andro Ο Άνδρας από την αρχή

    Το Allegro, μια ιστοσελίδα παρόμοια με το Ebay, έφτιαξε τη διαφήμιση του μήνα. Ξεκινά με έναν ηλικιωμένο Πολωνό κύριο ο οποίος παραγγέλνει online μια μέθοδο εκμάθησης αγγλικών για αρχάριους. Σας φαίνεται βαρετό; Δείτε την ως το τέλος και θα καταλάβετε γιατί μας έφερε δάκρυα στα μάτια. 

    Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

    Αυτή η πλατφόρμα χωράει τους πάντες: από επαγγελματίες του πορνό έως influencers των social media και ανθρώπους που αγαπούν την υγιεινή διατροφή. Ζητάς αυτό που θέλεις, το πληρώνεις στον αγαπημένο σου δημιουργό και «χτίζεις» μια παράδοξη σχέση μαζί του. Οσο για τα χρήματα που διακινούνται καθημερινά: μιλάμε για χρυσωρυχείο.

    Andro Ο Άνδρας από την αρχή
    Button to top

    Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close