To Utile Dulci είναι η απόδειξη πως μια ιδέα από το εξωτερικό μπορεί να βρει γόνιμο έδαφος στην Ελλάδα. Στη φωτογραφία, στο πόντιουμ, ο Γιάννης Μπουτάρης. (φωτό: acriviadis.gr).

  Περί τερπνού και ωφελίμου. Δύο έννοιες που καίτοι μοιάζουν ασύνδετες μεταξύ τους, κάθε μια ομνύει σε διαφορετική επιθυμία, εντέλει, αν συνενωθούν, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι θαυμαστό. Κάτι ήξεραν οι Ρωμαίοι όταν τοποθετούσαν το utile dulci (αυτό σημαίνει το τερπνόν μετά του ωφελίμου) σε ύψιστη αρετή του ευ ζειν.

  Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης μυεί τα μέλη του Club στα μυστικά του κρασιού (φωτό: acriviadis.gr).

  Οταν τον Δεκέμβριο του 2017, μέσα ακόμη στην κρίση, ο ιδρυτής του club Utile Dulci, Ανδρέας Γιαννόπουλος οραματίστηκε αυτό τον συνδυασμό να αποκτάει απτή μορφή, πολλοί έσπευσαν να τον αποθαρρύνουν. Το είχε δει να συμβαίνει στο εξωτερικό, γιατί όχι και στην Ελλάδα;

  «Ολοι οι καλοί χωρούν. Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κανείς μέλος, δεν είναι μόνο για μυημένους, ούτε η πόρτα μας είναι ερμητικά κλειστή».

  «Στο εξωτερικό υπάρχουν αντίστοιχα παραδείγματα. Εδώ, όταν το ξεκίνησα είχα τη ιδέα ενός Συμποσίου ή κάτι από Δειπνοσοφιστές. Δεν άκουσα που μου έλεγαν να μην προχωρήσω», λέει στο Andro o Ανδρέας Γιαννόπουλος.

  Η ιδέα είναι ενδιαφέροντα μέλη της αθηναϊκής κοινωνίας (και όχι μόνο) να μαζεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και να συνδυάζουν τη γόνιμη συζήτηση, την ανταλλαγή ιδεών, με το τερπνό ενός εκλεκτού γεύματος. Τι καλύτερο;

  Για τον διοργανωτή κ. Γιαννόπουλο, αυτή η συνάντηση όπως και όλες οι επόμενες δεν αποτελούν εκδήλωση μιας κλειστής κάστας.

  Επί του πρακτέου: τα μέλη του Club UTILE DULCI συναντώνται περίπου οκτώ φορές ετησίως, σε μια βραδιά κατά την οποία συζητούνται θέματα που αφορούν στον κόσμο του επιχειρείν, αλλά και γενικότερα θέματα του δημόσιου διαλόγου, δοκιμάζονται υψηλής ποιότητας κρασιά και ακολουθεί γαστρονομικό δείπνο με την επιμέλεια ενός διακεκριμένου και διαφορετικού κάθε φορά chef.

  Πρόκειται, ειδικότερα, για εκδηλώσεις που προσφέρονται, πέραν της οινικής και γαστρονομικής απόλαυσης, για networking, κυρίως ανάμεσα σε επιχειρηματίες, στελέχη εταιρειών και ελεύθερους επαγγελματίες.

  Η μίξη των ομιλητών, όπως σημειώνει ο κ. Γιαννόπουλος, είναι πάντα προσεγμένη: ένας πολιτικός, ένας CEO κάποιας σημαντικής επιχείρησης και ένας διανοούμενος. Κάπως έτσι αναπτύσσεται γόνιμος διάλογος και γίνεται ένα πινγκ – πονγκ επιχειρημάτων και ιδεών.

  Αυτή τη φορά, στις 26 Ιουνίου, στο εστιατόριο Fuga, στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη συνάντηση των μελών και λόγω της συγκυρίας δεν γίνεται να μην έχει πολιτικό χρώμα. Οι βασικοί ομιλητές είναι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης και ο πολιτικός επιστήμονας Λευτέρης Κουσούλης.

  Το μενού της βραδιάς θα επιμεληθεί ο Chef Άγγελος Λάντος του εστιατορίου Σπονδή, ενώ το μενού θα συνοδεύεται οινικά από επιλογές του κ. Βασίλη Παπαγιαννάκου, του Οινοποιείου Παπαγιαννάκου. Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης (Master of Wine) έχει την επιμέλεια των κρασιών.

  Αυτά τα εκλεκτά πιάτα συνοδεύουν τις ουσιαστικές συζητήσεις των μελών του Club (acriviadis.gr).

  Για τον κ. Γιαννόπουλο, αυτή η συνάντηση όπως και όλες οι επόμενες δεν αποτελούν εκδήλωση μιας κλειστής κάστας που δεν επιθυμεί να ανοιχτεί στον κόσμο. Αντιθέτως, όπως σημειώνει ο ίδιος: «Ολοι οι καλοί χωρούν. Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κανείς μέλος, δεν είναι μόνο για μυημένους, ούτε η πόρτα μας είναι ερμητικά κλειστή. Δεν είμαστε σνομπ, απλώς θέλουμε να υπάρχει μια ομοιογένεια στις συναντήσεις μας. Το κριτήριο είναι πάντα η ποιότητα: στους ομιλητές, στον σεφ, στο οινοποιό και φυσικά στους καλεσμένους μας. Θέλουμε να το μάθει ο κόσμος και να προσέλθει».

   

  // Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

   

  Διαβάστε ακόμα: Ο Ιάκωβος Χατζηδημητρίου δημιουργεί τα ελληνικά ρολόγια Ianos. «Kάνω πράξη το όνειρό μου!»

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top