Οι άνθρωποι του Αρκτούρο επεμβαίνουν άμεσα όταν ένα άγριο ζώο βρεθεί τραυματισμένο. Αυτή την ομάδα θα στηρίξει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica (Φωτογραφία: ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ/Κ. Τσακαλίδης)

  Από το 1992, οπότε και ιδρύθηκε, ο Αρκτούρος έχει ταυτιστεί με το στόχο της προστασίας της άγριας πανίδας -κυρίως της αρκούδας και του λύκου- και του φυσικού περιβάλλοντος, στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

  Η οργάνωση λειτουργεί το Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου Φλώρινας, με πρότυπα Καταφύγια, Κέντρα Ενημέρωσης και Κτηνιατρικό Σταθμό. Από την ίδρυσή του ο Αρκτούρος έχει καταφέρει πολλά, όπως την εξάλειψη της πρακτικής της αρκούδας χορεύτριας, την κατάργηση των τσίρκων με ζώα, την φιλοξενία 150 λύκων και αρκούδων, τη διάνοιξη ορεινών μονοπατιών, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση χιλιάδων πολιτών και μαθητών, κ.ά.

  Tο Φυσικό Μεταλλικό νερό AQUA Carpatica, προέρχεται από τα Καρπάθια όρη, την περιοχή που είναι το καταφύγιο για σημαντικούς πληθυσμούς άγριας πανίδας.

  Γύρω από τις δράσεις του ενώνονται και επιχειρηματικές δυνάμεις που επιθυμούν με τον τρόπο τους να καταδείξουν πως αυτό που ονομάζουν εταιρική ευθύνη δεν είναι ένα κενό γράμμα. Υπό αυτό το πρίσμα το Φυσικό Μεταλλικό νερό AQUA Carpatica επέλεξε να στηρίξει το έργο του Αρκτούρου. Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι να καταδειχθεί ο σεβασμός και η ιδιαίτερη ευαισθησία της εταιρείας τόσο στην πανίδα όσο και στη βιοποικιλότητα που υπάρχει στον τόπο μας.

  Να σημειωθεί, άλλωστε, πως το Φυσικό Μεταλλικό νερό AQUA Carpatica, προέρχεται από τα Καρπάθια όρη, την περιοχή που είναι το καταφύγιο για σημαντικούς πληθυσμούς άγριας πανίδας, ενώ περισσότερες από 10.000 καφέ αρκούδες ζουν εκεί. Με σεβασμό στην περιοχή από όπου προέρχεται, φτάνει στα χέρια μας χωρίς να διαταράσσει τη βιοποικιλότητα που περιβάλει τις πηγές του.

  Η περίθαλψη και επανένταξη Άγριων Ζώων γίνεται υπό την απαραίτητη επίβλεψη της Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και σε στενή συνεργασία του Αρκτούρου.

  Στο πρακτικό μέρος της συνεργασίας: το AQUA Carpatica στηρίζει την λειτουργία της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου. Η συγκεκριμένη ομάδα παρεμβαίνει στις εξής περιπτώσεις που σχετίζονται με άγρια ζώα: τροχαίο ατύχημα, απεγκλωβισμός ζώου από παράνομες παγίδες, δηλητηρίαση, πυροβολισμός ή τραυματισμός, εντοπισμός ορφανού άγριου ζώου.

  Ενημερώνει, επίσης, τους κατοίκους των ορεινών περιοχών για την αρμονική συμβίωση τους με την Άγρια Πανίδα. Η περίθαλψη και επανένταξη Άγριων Ζώων γίνεται υπό την απαραίτητη επίβλεψη της Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και σε στενή συνεργασία του Αρκτούρου με ειδικούς από το εξωτερικό.

  Ο σεβασμός στην πανίδα και τη χλωρίδα μας περιβάλει μας αφορά όλους. Άλλωστε η φύση και όσα την περιβάλλουν είναι πολύ σημαντικά και για την επιβίωση του ανθρώπου. Το AQUA Carpatica, με τέτοιου είδους δράσεις αλλά και μέσα από τον τρόπο εμφιάλωσής του, δείχνει έμπρακτα τον σεβασμό του στη φύση και στην άγρια πανίδα.

  Οι πηγές του βρίσκονται στα παρθένα δάση των Καρπαθίων. Το νερό μεταφέρεται από την πηγή με υπόγειες σωληνώσεις INOX και εμφιαλώνεται μερικά χιλιόμετρα μακριά εκτός των δασών, καθώς η πηγή είναι σε αυστηρά προστατευόμενη περιοχή όπου απαγορεύεται κάθε άλλη διέλευση και ανθρώπινη δραστηριότητα. Το αποτέλεσμα; Ένα δροσερό, ευχάριστο στη γεύση και χωρίς καμία επίγευση νερό.

   

  Διαβάστε ακόμα: Η ελληνική εταιρεία που δημιούργησε κέντρο Προσχολικής Αγωγής στη Ρουάντα.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top