Ο ξενώνας «Εστία των Αθηνών» φιλοξενεί και φροντίζει σε καθημερινή βάση 52 άστεγους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.

  Περισσότερο από ποτέ, αυτοί που έχουν τη δυνατότητα οφείλουν να βοηθούν εκείνους που βρίσκονται σε ανάγκη. Ο βαθμός της αλληλεγγύης που δείχνει κάθε κοινωνία είναι, άλλωστε, και με ένα μέτρο πολιτισμού. Ιδιαιτέρως, τώρα που η πανδημία έχει πλήξει καίρια τις μεγάλες ηλικίες.

  Κάτω από αυτό το πρίσμα η ενέργεια της εταιρίας Beverage World του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης, να στηρίξει την πλέον ευάλωτη ομάδα πληθυσμού, τους υπερήλικες αστέγους, δεν γίνεται να μην χαιρετιστεί δεόντως.

  Συγκεκριμένα,  στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», και σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, η Beverage World προχώρησε στην  υιοθεσία του ξενώνα «Εστία των Αθηνών», η οποία φιλοξενεί και φροντίζει σε καθημερινή βάση 52 άστεγους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.

  Η αντιπροσωπεία της Beverage World συναντήθηκε με τον τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη για τις λεπτομέρειες της υιοθεσίας.

  Με την «υιοθεσία» της Εστίας, η Beverage World του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης συνέβαλε στην ολοκληρωμένη αναβάθμιση των υποδομών και στην εξασφάλιση σημαντικού  εξοπλισμού για την καθημερινή φροντίδα και κάλυψη βασικών αναγκών των φιλοξενούμενων συνανθρώπων μας.

  Η αντιπροσωπεία της Beverage World αποτελούμενη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Παύλο Φωτιάδη και τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας Γιώργο Μακρυγιαννάκη επισκέφθηκε στις 15 Οκτωβρίου τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της υιοθεσίας της «Εστίας των Αθηνών».

  Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε: «To πρόγραμμα “Υιοθέτησε την πόλη σου” έχει αποδείξει ήδη στην κοινωνία ότι μπορεί να αποτελέσει τη βάση μας για πράγματα που μπορούμε να αλλάξουμε στην Αθήνα και όλα εκείνα που μπορούμε να δημιουργήσουμε μέσα από την συνεργασία, τις συνέργειες και την αλληλεγγύη. Από την πρώτη στιγμή της υλοποίησής του, το αγκάλιασαν φορείς, σύλλογοι και επιχειρήσεις με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τον άνθρωπο. Για αυτό ευχαριστώ και την “Beverage World” που εντάχθηκε στο πρόγραμμα και ανέλαβε ένα σημαντικό κομμάτι στήριξης πολιτών που έχουν ανάγκη. Είναι ακόμη μία συνεργασία προς τον κοινό στόχο. Να κάνουμε την Αθήνα μία ανθρώπινη πόλη».

  Η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να κάνει την Αθήνα πιο ανθρώπινη. H Beverage World έκανε ένα σημαντικό βήμα.

  Από την πλευρά του, ο κ. Φωτιάδης, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων για την υποδοχή και την εποικοδομητική συνάντηση τους δήλωσε σχετικά: «Η κρίση της πανδημίας κατέστησε ακόμα πιο επείγουσα την έμπρακτη αλληλεγγύη και ιδιαίτερα τη μέριμνα για τους πλέον ευάλωτους συνανθρώπους μας. Στηριζόμενοι στις διαχρονικές ανθρωποκεντρικές μας αξίες, είμαστε δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ενισχύοντας το αξιόλογο έργο του Δήμου Αθηναίων στην προάσπιση της υγείας και στην αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης αυτών των ομάδων».

  Με την «υιοθεσία» της Εστίας, η Beverage World συνέβαλε στην ολοκληρωμένη αναβάθμιση των υποδομών και στην εξασφάλιση σημαντικού  εξοπλισμού για την καθημερινή φροντίδα και κάλυψη βασικών αναγκών.

  Η πρωτοβουλία αυτή της Beverage World αποτελεί την αρχή μιας – συμβολικής, αλλά και πρακτικής – κίνησης αλτρουισμού, την οποία αξίζει να υιοθετήσουν κι άλλες επιχειρήσεις. Προφανώς, και τα πράγματα στην οικονομία -λόγω κορωνοϊού- δεν πάνε καλά, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην κοινωνική πυραμίδα πάντα θα υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που έχουν την ανάγκη μας περισσότερο από κάποιους άλλους. Ο ιδιωτικός τομέας έχει αποδείξει πως στέκεται συχνά αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες αλληλεγγύης. Το παράδειγμα της Beverage World είναι ακόμα ένα στη σωστή κατεύθυνση.

   

  Διαβάστε ακόμα: Το Ladies Run κοντά στα ασυνόδευτα κορίτσια στη ΜΚΟ «Ζεύξις».

   

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top