Οι Βαγγέλης Γκουντούφας  (Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος), Γιώργος Αμυράς (Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας), Κώστας Σκρέκας  (Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας),  Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς (Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο) και Κωνσταντίνος Αραβώσης (Γενικός Γραμματέας Δασών) κατά την επιτόπια επίσκεψη στην περιοχή.

  Ο περασμένος Αύγουστος θα μείνει σε όλους μας πικρά αλησμόνητος. Οι καταστροφές που προκάλεσε η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη και στις γύρω περιοχές είναι τόσο μεγάλες που ακόμη και σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής παλεύουν να ορθοποδήσουν. Το πλήγμα, δε, που υπέστη το περιβάλλον είναι καίριο και χρήζει άμεσης αποκατάστασης.

  Μπορούν από μόνοι τους οι κρατικοί φορείς να διορθώσουν τις ζημιές; Σίγουρα όχι. Γι’ αυτό χρειάζεται και η συνδρομή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Χρειάζονται εταιρίες με κοινωνική υπευθυνότητα που θα αναλάβουν από μόνες τους μέρος αυτού του σημαντικού έργου. Αυτό ακριβώς έκανε πολύ πρόσφατα η Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον & Coca-Cola Hellas).

  Η απόφαση της Coca-Cola στην Ελλάδα μεταφέρθηκε από τον σχεδιασμό στην πράξη για να αποδειχθεί πως όποιος θέλει να βοηθήσει πραγματικά μπορεί. Αψευδής μάρτυρας της παρέμβασης στις καμένες περιοχές είναι το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τον τίτλο «Μετά τη φωτιά» στο αποτυπώνεται ολοκάθαρα η πορεία των εργασιών αποκατάστασης και προστασίας της φύσης των καμμένων περιοχών της Αττικής.

  Πρωταγωνιστές είναι όλοι όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση του έργου. Πάνω από όλα, όμως, στόχος αυτής της αποτύπωσης είναι να μην ξεχάσουμε ποτέ την καταστροφή που βιώσαμε έτσι ώστε να θυμόμαστε πως μπορούμε να ξαναφέρουμε την ελπίδα για να την αναγέννηση της φύσης. Η δράση είναι πάντα στα χέρια μας.

  Χάρη στη δωρεά της Coca-Cola στην Ελλάδα θα υπάρξει η αντιδιαβρωτική και αντιπλημμυρική θωράκιση που έχει ανάγκη η περιοχή, επιτρέποντας τη φυσική αναγέννηση του δάσους.

  Επί του πρακτέου, η Coca-Cola στην Ελλάδα ανέλαβε το έργο αποκατάστασης της περιοχής, δωρεάς ύψους 1,8 εκατ. ευρώ ως Ανάδοχος. Το έργο περιλαμβάνει αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα σε έκταση 7.715 στρεμμάτων στην περιοχή Βαρυμπόμπης – Τατοΐου. Πρόκειται για το μεγαλύτερης έκτασης έργο που υλοποιήθηκε στον νομό Αττικής.

  H Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον, Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά και τον Γενικό Γραμματέα Δασών, Κωνσταντίνο Αραβώση. Εγινε επιτόπιος επίσκεψη στα έργα και εκεί έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις.

  Χάρη στη δωρεά της Coca-Cola στην Ελλάδα θα υπάρξει η αντιδιαβρωτική και αντιπλημμυρική θωράκιση που έχει ανάγκη η περιοχή, επιτρέποντας τη φυσική αναγέννηση του δάσους. H πρωτοβουλία αυτή συνδέεται με την ευρύτερη στρατηγική της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Με δέσμευση για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2040, η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στην κατάργηση του πλαστικού στις δευτερογενείς συσκευασίες, μέσα από τις νέες πολυσυσκευασίες αλουμινίου από 100% ανακυκλώσιμο χαρτόνι, τη χρήση  rPET, αλλά και τη μετάβαση σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

  Στη φωτογραφία οι: Κωνσταντίνος Αραβώσης (Γενικός Γραμματέας Δασών), Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς (Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο) και Κώστας Σκρέκας (Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας).

  «H συνεισφορά της Coca-Cola στην Ελλάδα στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών είναι πολύτιμη», τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

  Κατά την παράδοση του έργου ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «H Coca-Cola στην Ελλάδα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στήριξε με ενθουσιασμό τον θεσμό του Αναδόχου Αποκατάστασης και Αναδάσωσης. H συνεισφορά της στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών και την προσαρμογή των δασικών οικοσυστημάτων στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης είναι πολύτιμη.

  Συνολικά, η Coca-Cola στην Ελλάδα έχει χρηματοδοτήσει με 1,8 εκατ. ευρώ αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στη Βαρυμπόμπη και στο Τατόι, σε έκταση 7.715 χιλιάδων στρεμμάτων. Σήμερα, τα έργα αυτά, που ολοκληρώθηκαν μέσα σε λίγους μήνες, παραδόθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής και θα συμβάλλουν στην αναγέννηση του φυσικού μας πλούτου».

  Η Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που ως Ανάδοχος παραδίδουμε αυτό το έργο που συμβάλει έμπρακτα στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής  κρίσης, όπως οι καταστροφικές πυρκαγιές που βιώσαμε τον Αύγουστο του 2021. Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ταχύτητα και συνέπεια για να διασφαλίσουμε την άμεση προστασία και αποκατάσταση της περιοχής. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε συστηματικά την περιοχή και θα συμβάλλουμε όπου και όπως κρίνεται απαραίτητο για την αναγέννησή της, αλλά και για να αποφύγουμε παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον».

  Ο Κώστας Σκρέκας (Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας) εξήρε την πρωτοβουλία της Coca-Cola.

  Η Λίλιαν Νεκταρίου, Γενική Διευθύντρια της The Coca-Cola Company για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα σημείωσε: «Η σημερινή παράδοση αυτού του έργου μας δίνει χαρά που ως εταιρεία συμβάλλουμε κι εμείς στην έμπρακτη αποκατάσταση ενός βασικού πνεύμονα πρασίνου για την Αττική. Με οδηγό τη στρατηγική μας για βιώσιμη ανάπτυξη, θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις με θετικό αντίκτυπο για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Στόχος μας είναι να αποτελούμε ενεργό μέλος της κοινωνίας μας, ώστε, σε συνεργασία με την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς, όλοι μαζί να κάνουμε πράξη ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

   

   

   

  Διαβάστε ακόμα: Τέλος η πλαστική μεμβράνη στις πολυσυσκευασίες της Coca-Cola.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top