H εταιρεία ΟΜΟΝΙΑ TRANS μέσω του ΔΕΣΜΟΥ προσφέρει υπηρεσίες σε πνεύμα ανιδιοτέλειας.

  Είναι η εποχή των μεγάλων αποφάσεων. Πόσο άνθρωποι θα είμαστε, πόσο θα δείξουμε πως το συνολικό είναι υπέρτερο του ατομικού. Εντέλει, πώς η ανιδιοτελής προσφορά είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ανθρώπινου πολιτισμού. Υπάρχουμε διά των άλλων, μέσω των άλλων και για τους άλλους. Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί και όλοι μπορεί να βρεθούμε στην ανάγκη.

  Σε όλο τον κόσμο έχει «φουντώσει» για τα καλά το μεγάλο κίνημα της φιλανθρωπίας. Το #GIVINGTUESDAY, η Παγκόσμια Ημέρα Προσφοράς γιορτάζεται την πρώτη Τρίτη μετά από το Thanksgiving και την εμπορική ημέρα Black Friday, -εν προκειμένω για φέτος, την Τρίτη 1/12/20, και σηματοδοτεί το πνεύμα προσφοράς για την Χριστουγεννιάτικη περίοδο και το νέο έτος.

  Δεν είναι μια ακόμη παγκόσμια ημέρα την οποία θα προσπεράσουμε δίχως δεύτερη σκέψη. Είναι μια πράξη συλλογικής ευθύνης απέναντι σε συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κι εμείς κάποια στιγμή μπορεί να βρεθούμε στη θέση τους.

  Ο Δεσμός είναι ο πρώτος φορέας στην Ελλάδα που συμμετέχει στο #GIVINGTUESDAY Global. Οι ιστορίες καθημερινής προσφοράς που έχουν να μας διηγηθούν οι άνθρωποι του Δεσμού είναι πολλές και είναι απόλυτα αληθινές. Είναι ιστορίες που δείχνουν πώς ο καθένας μας, ακόμα και σε ατομικό επίπεδο, έχει τη δύναμη μέσα από μια πρωτοβουλία του -μικρή ή μεγάλη, να προσφέρει, και να αλλάξει την καθημερινότητα όσων έχουν ανάγκη.

  Σε μια εποχή που οι αρνητικές σκέψεις πληθαίνουν και η απαισιοδοξία έρχεται να μας καταβάλλει, καλό είναι να σκεφτόμαστε πως υπάρχει και η άλλη πτυχή στη ζωή μας: αυτή της πλέριας αλληλεγγύης. Είναι το θετικό μήνυμα που αξίζει να κουβαλάμε μέσα μας. Η αξία της προσφοράς επιστρέφει πολλαπλάσια σε εμάς τους ίδιους. Ανεξάρτητα από το βαθμό της οικονομικής υποστήριξης. Αυτό που μετράει, άλλωστε, είναι η κίνηση και το ενδιαφέρον. Παρακάτω θα διαβάσετε κάποιες λίγες από τις πάμπολλες ιστορίες καθημερινής προσφοράς που μοιράζεται μαζί μας ο Δεσμός.

  Μια γυναίκα γιόρτασε τα γενέθλιά της ζητώντας αντί για δώρα να δοθούν είδη ανάγκης σε ανθρώπους που δυσκολεύονται.

   

  Μια απλή ιδέα με μεγάλο αντίκτυπο: 

  Μία από τις πιο πιστές φίλες και υποστηρίκτριες μας, επέλεξε να γιορτάσει τα φετινά της γενέθλια προσφέροντας! Για τα 40 της, αντί για δώρο ζήτησε από τους φίλους της να συμμετέχουν σε μία δράση του Δεσμού προσφέροντας είδη ανάγκης σε αυτούς που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε. Το αποτέλεσμα; 40 τσάντες με είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν στον φορέα Emfasis Foundation για την στήριξη και ανακούφιση των αναγκών αστέγων και κοινωνικά ευάλωτων ατόμων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας!
  Οι πράξεις σας μας εμπνέουν.

  Παράδοση στο Άσυλο Ανιάτων. Άλλη μια σημαντική ενέργεια (Studio Kominis / Nikolas Kominis).

  Το πιάνο

  Όταν η οικογένεια Β. αποφάσισε να προσφέρει το πιάνο της είχε σαν στόχο το δώρο αυτό να μπορέσει να βρεθεί σε ένα χώρο όπου θα το απολαύσουν και θα το εκτιμήσουν. Απευθύνθηκαν στο Δεσμό και σύντομα το πιάνο βρήκε το νέο του σπίτι στο χώρο της Ψυχογηριατρικής Εταιρίας Νέστωρ, με την οικογένεια Β. να καλύπτει ακόμη και τα έξοδα μεταφοράς! Η Δωρεά αυτή έδωσε την ευκαιρία στο φορέα να ενισχύσει το πρόγραμμα μουσικοθεραπείας για τους ωφελούμενους του και να χαρίσει πολλά χαμόγελα με τη δύναμη της μουσικής.

  Ο Δεσμός ανέλαβε άμεσα δράση για την COVID19. Πολλές εταιρείες πρόσφεραν είδη πρώτης ανάγκης τη μεταφορά των οποίων ανέλαβε η εταιρία OMONIA TRANS σε πνεύμα αλληλεγγύης.

   

  Το τραπέζι του ping-pong

  Μια μέρα τον Οκτώβριο του 2019 στο πλαίσιο καταγραφής αναγκών οργανισμών ενημερωθήκαμε από το Velos Youth ότι στην προσπάθειά του να προσφέρει έναν ασφαλή χώρο σε ασυνόδευτα παιδιά και ανήλικους νέους, αναζητούσε εναλλακτικούς τρόπους για να περάσουν όμορφα το χρόνο τους. Συγκεκριμένα μας ζήτησε τραπέζι ping pong. Την ίδια μέρα, δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα από την κα Μ. η οποία μας ενημέρωσε πως είχε προς διάθεση ένα τέτοιο τραπέζι. Η σύνδεση έγινε άμεσα! Τις επόμενες ημέρες ένα τραπέζι ping pong, ρακέτες και μπαλάκια παραδόθηκαν στον φορέα και διασκεδάζουν τα παιδιά που φιλοξενεί μέχρι και σήμερα.

   

   OMONIA TRANS, η μεταφορική εταιρεία που κάνει τα δύσκολα εύκολα!

  Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας ΟΜΟΝΙΑ TRANS Δήμητρα Πατσιώτη, και η συνεργάτιδα της Τζένη Μπαξεβάνη επικοινώνησαν με το Δεσμό στις αρχές του Ιανουαρίου 2020 στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας τους. Στόχος τους ήταν να γνωρίσουν το Δεσμό και το έργο μας και να διερευνήσουν τις δυνατότητες για μια πιθανή συνεργασία. Συναντηθήκαμε, γνωριστήκαμε και ανανεώσαμε το ραντεβού μας χωρίς να έχουμε πει κάτι πολύ συγκεκριμένο.

  Κι ύστερα ήρθε η πανδημία.  Ο Δεσμός ανέλαβε άμεσα δράση για την COVID19, πολλές εταιρείες πρόσφεραν είδη πρώτης ανάγκης. Σύντομα, ήρθαμε αντιμέτωποι με τις πρώτες αντικειμενικές δυσκολίες που φέρνει ένα τέτοιο πανελλαδικό εγχείρημα. Δεν διαθέταμε αποθηκευτικούς χώρους, ούτε μεγάλα φορτηγά, ούτε και τη δυνατότητα μεταφοράς των ειδών σε όλη την Ελλάδα. Τη λύση σε όλα τα παραπάνω, και σε άλλα μικρότερα, την προσέφερε αφιλοκερδώς η OMONIA TRANS με χαμόγελο, ανιδιοτέλεια και όρεξη για προσφορά!

   

  Διαβάστε ακόμα: Το Ladies Run κοντά σε πρόσφυγες, μητέρες και παιδιά, στο Λαύριο.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top