Οι άνθρωποι της Dirty Laundry συνέπραξαν μαζί με το Κέντρο Υποδοχής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Από αριστερά: Γρηγόρης Σαράντης, Κώστας Αγγελετάκης, Δημήτρης Τσακούμης, Νίκος Γαβριλάκης.

  Ποτέ μην προσπερνάμε αβασάνιστα μια πράξη προσφοράς. Ειδικά όταν έρχονται γιορτές και οι έχοντες βιώνουν με ακόμη πιο σκληρό τρόπο τις βασικές ελλείψεις τους. Μπορεί όλοι μας – άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο- να κάνουμε τις αγορές μας αυτές τις ημέρες, όμως, για κάποιους συνανθρώπους μας κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό.

  Κάπως έτσι έρχεται η έννοια της προσφοράς να καλύψει αυτό το κοινωνικό «κενό». Σαν την κίνηση που έκανε η ελληνική εταιρία Dirty Laundry που πρόσφερε στους ωφελούμενους του Κέντρου Υποδοχής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, 300 ολοκληρωμένα σετ casual ενδυμάτων (φούτερ και παντελόνι). Οι συνάνθρωποί μας που θα τα λάβουν είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Πλυντηρίου του Δήμου Αθηναίων.

  Πρεσβευτής της ενέργειας ήταν ο ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης, ο οποίος βρέθηκε αφιλοκερδώς στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων.

  Πρόκειται για μία σημαντική σύμπραξη αλληλεγγύης μεταξύ του Κ.Υ.Α.Δ.Α. και της εταιρείας, που έρχεται να στηρίξει ουσιαστικά οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη. «Σκεφθείτε μία πολύτεκνη οικογένεια με παιδιά στην εφηβεία, τι δαπάνη θα έπρεπε να κάνει για να προμηθευτεί αυτά τα αναγκαία για τις καθημερινές δραστηριότητές της ρούχα. Στόχος της ενέργειας, όπως στόχος συνολικά του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων είναι να απαλύνει τη δύσκολη καθημερινότητα ανθρώπων και οικογενειών που δοκιμάζονται εξαιτίας της φτώχιας.

  Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε τόσο μέσω των καταστημάτων της Αθηναϊκής Αγοράς, όσο και μέσω του Κοινωνικού Πλυντηρίου, που εξασφαλίζει στις οικογένειες που δεν έχουν πλυντήριο στο σπίτι τους την αξιοπρέπεια που δίνει ένα καθαρό ρούχο. Για αυτούς τους ανθρώπους, χάρη στην ευγενική χορηγία της Dirty Laundry, ο Άγιος Βασίλης ήλθε φέτος πιο νωρίς», τόνισε η πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων κ. Μελίνα Δασκαλάκη.

  Το Κοινωνικό Πλυντήριο εξασφαλίζει στις οικογένειες που δεν έχουν πλυντήριο στο σπίτι τους την αξιοπρέπεια που δίνει ένα καθαρό ρούχο. .

  «Η Dirty Laundry αναζητούσε τρόπο να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας σε ανάγκη και βρήκε τον ιδανικό συνεργάτη στον Δήμο Αθηναίων», δήλωσε ο General Manager της εταιρείας, Nίκος Γαβριλάκης.

  Πρεσβευτής της ενέργειας ήταν ο ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης, ο οποίος βρέθηκε αφιλοκερδώς στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων στον Σταθμό Λαρίσης για να λάβει μέρος στη δράση, παραδίδοντας σε κάθε οικογένεια τα σετ που της αναλογούσαν.

  Ο Νίκος Γαβριλάκης, General Manager της Dirty Laundry δήλωσε: «Φέτος τις γιορτές, η Dirty Laundry αναζητούσε τον καλύτερο τρόπο να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας σε ανάγκη και βρήκε τον ιδανικό συνεργάτη στον Δήμο Αθηναίων και στο Κοινωνικό Πλυντήριο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Εδώ, σε έναν υποδειγματικά οργανωμένο χώρο με άψογη εξυπηρέτηση, ερχόμαστε σήμερα, με αλληλεγγύη και αγάπη, να προσφέρουμε μερικές εκατοντάδες ολοκαίνουργια τεμάχια ρουχισμού, δεσμευόμενοι ότι αυτό είναι μόνο η αρχή».

   

  Διαβάστε ακόμα: City Forests. 3 νέες τοιχογραφίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, «δώρο» από την Converse.

   

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top