10

  Ο εκπαιδευτής D.D.I. Ηλίας Παπαδόπουλος και το επιτελείο του δίνουν συμβουλές στα μέλη του Συλλόγου ΠΕΡΠΑΤΩ, πολλά από τα οποία έκαναν κατάδυση για πρώτη φορά στη ζωή τους.

  Η Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για τα μέλη του Συλλόγου ΠΕΡΠΑΤΩ, καθώς ορισμένα από αυτά συμμετείχαν για πρώτη φορά σε μια κατάδυση. Και σε αυτό βοήθησε το «αδερφάκι» του Andro, το Ladies Run που μαζί με το Δεσμό δώρισαν στο Σύλλογο και τον Α.Σ. ΑμεΑ ΗΡΟΔΙΚΟ τρεις γυναικείες στολές για καταδύσεις.

  Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική κατάδυση για Α.μεΑ. από την ομάδα του Α Azure Diving Center σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟ» επί τη ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου). Η εκδήλωση ονομάστηκε «No Barrier Tour» και έλαβε χώρα στο Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο Σ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής του Δ.Π.Θ. από τις 10:30 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ., σύμφωνα με τα πρότυπα του οργανισμού Disable Divers International (D.D.I.).

  Χάρη και στην προσφορά του Ladies Run έγινε για πρώτη φορά κατάδυση γυναικών με κινητικά προβλήματα από την ομάδα του Α Azure Diving Center

  Υπεύθυνος της δραστηριότητας ήταν ο εκπαιδευτής D.D.I. Ηλίας Παπαδόπουλος και το επιτελείο του, το οποίο αποτελείται από εξειδικευμένους εκπαιδευτές κατάδυσης και πιστοποιημένους συνοδούς, όπως επίσης και εθελοντές για την καταδυτική δραστηριότητα Α.μεΑ. Συμμετέχοντες ήταν 9 άτομα με κινητική αναπηρία μέλη του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ» και αθλητές του Α.Σ. Α.μεΑ. «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» εκ των οποίων 7 άντρες και για πρώτη φορά 2 γυναίκες. Που μπόρεσαν να συμμετάσχουν μετά και από την προσφορά του Ladies Run.

  syllogos_perpato

  Το Ladies Run και ο Δεσμός έκαναν δωρεά προς το Σύλλογο ΠΕΡΠΑΤΩ και τον Α.Σ. ΑμεΑ ΗΡΟΔΙΚΟ 3 γυναικείες στολές για καταδύσεις.

  Οι στολές αποκτήθηκαν με έσοδα από τις συμμετοχές στο επετειακό, πέμπτο Ladies Run του 2016. Ήταν μια πρόταση του ιδρυτή του Συλλόγου ΠΕΡΠΑΤΩ Αλέξανδρου Ταξιλδάρη προς τον φίλο του και Διοργανωτή του Ladies Run, Κίμωνα Φραγκάκη. Ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης βρίσκεται κοντά στο Ladies Run από την ίδρυση του θεσμού το 2012. Μάλιστα στην παρθενική χρονιά του γυναικείου αγώνα είχε δώσει το παρών μαζί με τον παραολυμπιονίκη της δισκοβολίας Μάκη Καλαρά, κάνοντας και μια τιμητική απονομή.

  Όπως μαθαίνουνε, σύντομα θα ανακοινωθεί η φετινή ημερομηνία και το σημείο – έκπληξη όπου θα διεξαχθεί για έκτη χρονιά ο ομορφότερος αγώνας δρόμου στη χώρα μας, το Ladies Run 2017!

   

  Διαβάστε ακόμα: Τo Ladies Run δίπλα στις εξαρτημένες μητέρες του 18 ΑΝΩ 

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top