Καθώς το «x» δηλώνει την αυτο-οργάνωση τοπικών και ανεξάρτητων εκδηλώσεων με εξαίρετους ομιλητές και σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία, το αρχαίο θέατρο είναι ο ιδανικός χώρος να τις φιλοξενήσει..

  Καθώς το «x» δηλώνει την αυτο-οργάνωση τοπικών και ανεξάρτητων εκδηλώσεων με εξαίρετους ομιλητές και σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία, το αρχαίο θέατρο είναι ο ιδανικός χώρος να τις φιλοξενήσει.

  Σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, την Αρχαία Μεσσήνη, 11 προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο θα διηγηθούν στους θεατές τα πρώτα τους βήματα. Το φετινό θέμα του TEDxKalamata είναι για εκείνες τις στιγμές, τις σκέψεις και τα συναισθήματα που νικούν το φόβο και οδηγούν ανθρώπους στο να κάνουν ένα βήμα μπροστά αλλάζοντας τα πάντα.

  Στις 27 Ιουνίου, το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης, το οποίο κατασκευάστηκε τον 3ο αι. π.X. και αναστηλώθηκε υποδειγματικά από τον αρχαιολόγο Πέτρο Θέμελη, θα υποδεχθεί σύγχρονες φωνές και αντιλήψεις, η μία όμως πολύ διαφορετική από την άλλη, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους θεατές να ακούσουν ιστορίες και απόψεις από ανθρώπους που σφραγίζουν το παρόν και το μέλλον.

  TEDxKalamata presentation-1-new

  Στο φετινό ΤΕDxΚalamata θα πάρουν μέρος από το νέο αστέρι της street art Fio Silva και τη δική μας Μόνικα ως τον συντονιστή προσεδάφισης της Rosetta Laurence O’ Rourke.

  Το lineup του «firstep» περιλαμβάνει την επικεφαλής του διεθνούς ακτιβιστικού κινήματος Femen Inna Shevchenko, τον κορυφαίο φυσικό και επικεφαλής εκπαίδευσης του CERN Rolf Landua, την δημοσιογράφο του Charlie Hebdo που επέζησε Zineb El Rhazoui, το πανέμορφο τρανσέξουαλ top model και μούσα του Gaultier Andreja Pejic, τη διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα Mαριέττα Προβοπούλου, την Ελληνίδα τραγουδοποιό Monika, τον συντονιστή προσεδάφισης της διαστημικής αποστολής Rosetta της ESA Laurence O’ Rourke, τον Bob Carey, ο οποίος ως «Mr Tutu» μάχεται τον καρκίνο του μαστού, τον διάσημο μάγο David Kwong, τον καθηγητής ρομποτικής του Berkeley και εμπνευστή του εξωσκελετού Homayoon Kazerooni και το νέο αστέρι της street- art που μεταμορφώνει τους δρόμους του κόσμου Fio Silva.

  Tο TEDxKalamata υπήρξε το 1ο TEDx στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε σε αρχαιολογικό χώρο, γεγονός που συνέβαλε στο να διακριθεί στην παγκόσμια λίστα των «must seen to believe» events.

  Με πλοηγό τις προηγούμενες άκρως επιτυχημένες διοργανώσεις, η ομάδα του ΤΕDxΚalamata φιλοδοξεί να διατηρήσει και να αυξήσει τη δυναμική που δημιουργήθηκε από τα προηγούμενα events. Να σημειωθεί ότι το TEDxKalamata υπήρξε το 1ο TEDx στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε σε αρχαιολογικό χώρο, γεγονός που συνέβαλε στο να διακριθεί στην παγκόσμια λίστα των «must seen to believe» events από το TED ανάμεσα στα 7.000 που πραγματοποιούνται κάθε χρονιά.

  TEDxKalamata presentation-8-cover

  Με πλοηγό τις προηγούμενες άκρως επιτυχημένες διοργανώσεις, η ομάδα του ΤΕDxΚalamata φιλοδοξεί να αυξήσει τη δυναμική που έχει δημιουργήσει.

  Χαρακτηριστικό της δυναμικής που έχει αναπτύξει είναι το γεγονός πως μέχρι στιγμής το TEDxKalamata έχει πάνω από 2,5 εκατομμύρια θεάσεις στην ιστοσελίδα tedxkalamata.com, πάνω από 100 χιλιάδες θεάσεις των συζητήσεων στο Youtube και πάνω από 20 χιλιάδες «χτυπήματα» στο web.

  Το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης, το οποίο κατασκευάστηκε τον 3ο αι. π.X., θα ζωντανέψει και πάλι, δίνοντας βήμα σε σύγχρονες φωνές και αντιλήψεις.

  Το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης, το οποίο κατασκευάστηκε τον 3ο αι. π.X., θα ζωντανέψει και πάλι, δίνοντας βήμα σε σύγχρονες φωνές και αντιλήψεις.

  Όπως και οι προηγούμενες έτσι και η φετινή διοργάνωση απευθύνεται σε όλους, με τις τιμές των εισιτήριων της εκδήλωσης να είναι προσαρμοσμένες στις παρούσες συνθήκες. Έτσι για φοιτητές, μαθητές και ανέργους, το εισιτήριο κοστίζει €5 και το κανονικό €15. Τα εισιτήρια περιλαμβάνουν την είσοδο στην εκδήλωση, ενώ επίσης δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς με πούλμαν από την Καλαμάτα στην Αρχαία Μεσσήνη, για την οποία όμως, λόγω της αυξημένης ζήτησης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην κράτηση των θέσεων.

  ⇒ Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εκδήλωσης καθώς και στη σελίδα του TEDxKalamata στο Facebook.

   

  Διαβάστε ακόμα: Τρισδιάστατη εκτύπωση ιδεών με ένα στιλό!

  TEDxKalamata presentation-7

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top