Oι ετοιμασίες και ένα ποτό με τσιγάρο για το άγχος.

Νύφες, γαμπροί και σόγια. Είτε πρόκειται για απλούς γάμους είτε για εκείνους των πλουσίων ή των φημισμένων προσώπων, ορισμένα τελετουργικά δεν αλλάζουν. Ούτε καν μια σχετική ομοιοτυπία στο μυστήριο. Για κάποιους και κάποιες η ημέρα του γάμους τους είναι μια αλησμόνητη στγμή. Για άλλους, πάλι, μια καθοριστική απόφαση που τους κυνηγάει ακόμη.

Το εξώφυλλο του λευκώματος (αριστερά).

Πρόκειται για μια συλλογή φωτογραφιών γάμου που παρουσιάζονται από τον δημιουργό τους ως μια γιορτή του μυστηρίου της ένωσης δύο ανθρώπων.

Ο Mario Testino, ως «εξωτερικός παράγοντας» σε εκατοντάδες γάμους, αντιμετώπισε το όλο σκηνικό με τη δέουσα καλλιτεχνική προσοχή. Φωτογράφος γαρ, βλέπει πάντα στα ενσταντανέ του ζευγαριού ή κατά μόνας της νύφης και του γαμπρού κάποιες λήψεις που βάσει της δικής του αισθητικής αποτύπωσης αποκτούν μια άλλη δυναμική.

Toν Testino τον ενδιαφέρει να πιάσει τη στιγμή.

Κάπως έτσι προέκυψε το λεύκωμά του «Ι love you» που εξέδωσε πριν από λίγο καιρό ο οίκος Taschen. Πρόκειται για μια συλλογή φωτογραφιών γάμου που παρουσιάζονται από τον δημιουργό τους ως μια γιορτή του μυστηρίου της ένωσης δύο ανθρώπων.

Αυτό που αποτύπωσε με τον φωτογραφικό του φακό ο Testino είναι η στιγμή που οι δύο μελλόνυμφοι εκκινούν την κοινή τους ζωή ή που δίνουν ο ένας στον άλλο όρκους και δημόσιες υποσχέσεις. Θα έλεγε κανείς πως έχουμε δει άπειρες φωτογραφίες γάμων στη ζωή μας και όλες μοιάζουν στημένες ή κακοκαδραρισμένες.

Το λεύκωμα συμπληρώνεται από κείμενα της διάσημης σχεδιάστριας μόδας Carolina Herrera και του ειδικού στα πάρτι Riccardo Lanza.

Ο Testino προσπαθεί μέσω της φωτογραφικής του άποψης να αποτυπώσει την ομορφιά όχι μόνο ως συναίσθημα, αλλά και ως μια στιγμή πλήρους οικειότητας σε μια στιγμή κοινής χαράς.

Αρκετοί από τους γάμους που έχει φωτογραφίσει είναι πολυσυζητημένοι από τα μίντια.

Το λεύκωμα συμπληρώνεται από κείμενα της διάσημης σχεδιάστριας μόδας Carolina Herrera και του ειδικού στα πάρτι Riccardo Lanza. Από την μεριά του, μέσω του βιβλίου, ο Testino εντοπίζει τις αναμνήσεις του από πολλές εμβληματικές στιγμές και πολλές άγνωστες, αποτυπωμένες στο χώρο της ιδιωτικότητας που πάντα αποζητάει ένα νιόπαντρο ζευγάρι.

Ρομαντικό; Ναι, αλλά με τον τρόπο του Testino.

Κάπως έτσι «κλέβει» τη στιγμή και αποκαλύπτει το μυστικό της, όπως και την τρυφερότητα μαζί με την αγριότητα που φέρουν τα εορταστικά μέρη του μυστηρίου. Αρκετοί από τους γάμους που έχει φωτογραφίσει είναι πολυσυζητημένοι από τα μίντια, επομένως κι αυτή η παράμετρος έχει τη σημασία της.

Εν τέλει, το I Love You είναι ένας φόρος τιμής στους γάμους και σε όλα όσα περιλαμβάνουν τριγύρω του. Μια δήλωση αγάπης και μια ματιά στην καρδιά των νυφών που ετοιμάζονται, στις ιδιαίτερες τελετουργίες μεταξύ φίλων και, φυσικά, στο κέφι από εξαιρετικά πάρτι.

H γαμήλια τούρτα λίγο πριν γίνει κομμάτια.

Κάθε εικόνα δείχνει τις μοναδικές ονειροφαντασιώσεις μιας ζωής που αναμένεται να ξεκινήσει οσονούπω με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το πώς ολοκληρώνεται το μαθαίνει κανείς μετά το πέρας του μυστηρίου και, ίσως, χρόνια μετά.

 

Διαβάστε ακόμα: SIR. η νέα ανδρική ταυτότητα κατά τον Mario Testino.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top