liebe

Τους Liebe αποτελούν οι Δήμος Ζαχαριάδης και Γιώργος Μπέγκας

Το αγγλόφωνο ντουέτο Liebe από τη Θεσσαλονίκη,  με έντονες επιρροές από ακούσματα των 80’s, αποτελείται από τον Δήμο Ζαχαριάδη (synths & programming) και τον Γιώργο Μπέγκα (vocals), δημιουργήθηκε το 2009 και φέτος μας έδωσε το τρίτο και πιο ώριμο δισκογραφικό του άλμπουμ, το «Airport»,  που κυκλοφορεί από την ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής «Hawaii records».

Και σε αυτή τους τη δουλειά οι Liebe διατηρούν το electronic dance pop ύφος τους, προσθέτοντας όμως καινούριες, ξεχωριστές και υπέροχες μελωδίες. Εμπνέονται (και δανείζονται στοιχεία) από τη synth pop και το new wave της δεκαετίας του 1980, ποντάροντας στην αμεσότητα, στη μελωδία και στον ρομαντισμό της εποχής εκείνης, που στιγματίστηκε ανεξίτηλα από ονόματα όπως οι Pet Shop Boys, Soft Cell, Human League, Yazoo και Depeche Mode. Συγκροτήματα τα οποία ξεκάθαρα επηρέασαν και τους Liebe,  ενώ έντονα διακρίνονται για πρώτη φορά στον ήχο τους και στοιχεία της Italo Disco.

Υψηλού επιπέδου παραγωγή, μας ταξιδεύει σε μνήμες ονειρικές, γεμάτες γλυκιά μελαγχολία: δύσκολα πιστεύεις ότι πρόκειται για ελληνική δημιουργία.

Κορύφωση του άλμπουμ το «From The Start»,  πλημμυρισμένο από ρομαντισμό, εικόνες, φαντασία και αναμνήσεις.

Οι Liebe πηγαίνουν με ευρωπαϊκό αέρα στο «αεροδρόμιο» και μας καλούν, πειστικά, να τους ακολουθήσουμε στα νέα μουσικά τους ταξίδια. 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top