O Κέβιν Σπέισι στο House of Cards

O Κέβιν Σπέισι στο «House of Cards».

House of Cards

Ήρθε η στιγμή να γνωρίσετε τον Francis Underwood, τον πολιτικό που θα σας ωθήσει να προτείνετε για παιδικό ανάγνωσμα τον «Ηγεμόνα» του Νικολό Μακιαβέλι και θα σας υποχρεώσει να κατατάξετε τον Ριχάρδο Γ΄ στην παρέα των φίλων του Μπομπ του Σφουγγαράκη. Ο Francis Underwood, μέλος του Κογκρέσου, απογοητευμένος που δεν υπουργοποιήθηκε από τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ, στήνει, με τη σύζυγό του Claire, μια καλοσχεδιασμένη σειρά από συνωμοσίες, για να εξαλείψει τους αντιπάλους του. Στόχος πλέον του Francis η προεδρία.
Άλλη μία σειρά σχετικά με τον αέναο αγώνα στον οποίο επιδίδονται οι πολιτικοί για επιρροή και κυριαρχία; Άλλη μία σειρά για τους τύπους εκείνους που θέλουν να κινούν τα νήματα και να μην είναι οι μαριονέτες των «εκλεκτών»; Ναι, αλλά επίσης μία σειρά όπου συναντάμε τα ονόματα του David Fincher ως executive producer και σκηνοθέτη, του Joel Schumacher ως σκηνοθέτη και του Kevin Spacey ως executive producer και πρωταγωνιστή. Και φυσικά, το «House of Cards» αποτελεί τον πιλότο του καναλιού Netflix για το μέλλον. Έχοντας να αντιμετωπίσει τόσο την άρνηση του HBO να παρέχει περιεχόμενο όσο και τους αγώνες με μεγάλα στούντιο, τα οποία αρνούνται να προσφέρουν τα προγράμματά τους μέχρι το Netflix να ανεβάσει τις τιμές, η υπηρεσία streaming δεν είχε άλλη επιλογή από το να διερευνήσει την προοπτική παροχής premium υλικού. Έτσι, την 1η Φεβρουαρίου το Netflix ανέβασε και τα 13 επεισόδια του 1ου κύκλου του «House of Cards» για online αγορά, ενώ τον Μάρτιο ξεκίνησε τα γυρίσματα του 2ου κύκλου.

 

The Following

Oι Kevin Bacon και James Purefoy στο The Following

Κέβιν Μπέικον και Τζέιμς Πιουρφόι στο «The Following».

O απόμαχος πράκτορας του FBI, Ryan Hardy, καλείται να ασχοληθεί με την υπόθεση του serial killer Joe Carroll, ο οποίος συνελήφθη πριν από εννέα χρόνια. Ενώ ο Carroll βρίσκεται στη φυλακή, οργανώνει, μέσω του διαδικτύου, μια στρατιά από ενεργούς serial killers, προκειμένου να πραγματοποιήσει το σχέδιό του…
Στις 21 Ιανουαρίου η FOX άλλαξε τα δεδομένα του τηλεοπτικού θεάματος, πλημμυρίζοντας τη μικρή οθόνη με τρόμο, αγωνία και φρίκη. Μια εμπνευσμένη άσκηση βίας και εκκεντρικής διαστροφής, δημιουργημένη από τον Kevin Williamson, σεναριογράφο της «Κραυγής Αγωνίας» και του «Ξέρω τι Έκανες Πέρυσι το Καλοκαίρι». Ο Kevin Bacon, που υποδύεται τον πράκτορα Hardy, αναζητούσε ένα δυνατό τηλεοπτικό ρόλο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Και τον βρήκε.

 

Justified

O Timothy Olyphant πρωταγωνιστεί στο Justified

O Τίμοθι Όλιφαντ πρωταγωνιστεί στο «Justified».

Η πιο αντρική σειρά για πολλούς αμερικανούς τηλεοπτικούς κριτικούς, ένας «ευφάνταστος συνδυασμός γουέστερν και νουάρ» κατά άλλους, το «Justified» είναι η έκπληξη της χρονιάς. Η σειρά του FX χρειάστηκε βέβαια να φτάσει στον 4ο κύκλο της για να ανακαλυφθεί η μαγική πένα του Έλμορ Λέοναρντ για την άλλη, αμαρτωλή, Αμερική. Από διήγημα του συγγραφέα των «Out of sight» και «Τζάκι Μπράουν» προήλθε ο σκελετός της ίντριγκας, που παρουσιάζει τρομακτικό ενδιαφέρον: θαμμένα πτώματα στις αυλές των σπιτιών, τσαρλατάνοι, πόρνες που υποδέχονται τους οικογενειάρχες πελάτες, κρυμμένα στα δάση εργαστήρια μεθαμφεταμίνης, σαδιστές δολοφόνοι κ.ο.κ.. Χώρος δράσης το τριτοκοσμικό –ακόμη και για τα αμερικανικά στάνταρ– Κεντάκι. Στην επαρχία Χάρλαν η βία και το έγκλημα συμβαδίζουν παράλληλα με ένα άγραφο κώδικα τιμής, τα χνάρια του οποίου χάνονται στα βάθη του χρόνου και της Άγριας Δύσης. Πρωταγωνιστές ο τοπικός σερίφης (Τίμοθι Όλιφαντ) και ο αντίπαλός του, ένας εγκληματιάς με πολλά προσωπεία κακού (ο Γουάλτον Γκόγκινς του «The Shield» κλέβει τα φλας της αποδοχής), ενώ ο δημιουργός της σειράς, Γκρέιαμ Γιοστ, ετοιμάζει νέο επεισόδιο για την αμερικανική παράδοση του εγκλήματος. Θα τη βρείτε σε dvd και blu-ray στο Amazon.

 

Game of Thrones

O Peter Dinklage ως Tyrion Lannister στο Game of Thrones

Ο Πίτερ Ντίνκλατζ ως Τίριον Λάνιστερ στο «Game of Thrones». Μικρός στο μάτι…

Ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ ξεκίνησε και στην Ελλάδα (Nova) στις αρχές του Απριλίου ο τρίτος κύκλος της σειράς της HBO που είναι για την τηλεόραση ό,τι «Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών» για τον κινηματογράφο. Μάλιστα το πρώτο επεισόδιο έσπασε κάθε ρεκόρ της σειράς στις ΗΠΑ, αφού το παρακολούθησαν 4,4 εκατομμύρια θεατές. Στο 2ο κύκλο οι διαρκώς αυξανόμενοι φαν του συγγραφέα Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν αισθάνθηκαν μια μίνι απογοήτευση, η 3η σεζόν όμως αφήνει υποσχέσεις για σπουδαία πράγματα γύρω από το μεσαιωνικό έπος μιας άλλης πραγματικότητας, όπου αντί για αγγλικά μιλούν τη γλώσσα των ντοθράκι, νάνοι με ψυχή βάζουν κάτω ευθυτενείς ιππότες και γοητευτικές πριγκίπισσες έχουν για μωρά… μικρούς δράκους. Στη νέα σεζόν ο χειμώνας του Γουέστερος έχει σκεπάσει τα πάντα και οι μάχες των βασιλείων για την κατάκτηση του Στέμματος κορυφώνεται, με την Ντένερις να περιμένει τα δρακάκια της να μεγαλώσουν μπας και κάψουν τους εχθρούς της μεμιάς. Ως τότε αναζητάει νέους συμμάχους και το δίπολο sex & blood προσφέρει άφατη χαρά στους φαν της σειράς.

 

Mad Men

Mad Men 04_Poster

Η διαφημιστική αφίσα του 6ου κύκλου, δια χειρός του Βρετανού illustrator Μπράιαν Σάντερς.

Πριν από έξι χρόνια ο Don Draper και οι διαφημιστές κολλητοί του έκαναν τα σαΐνια της αμερικανικής τηλεόρασης να σκίζουν τα διπλώματά τους σχετικά με το «τι θέλει το τηλεοπτικό κοινό» ύστερα από την εκκωφαντική επιτυχία του «Mad Men». Ρετρό αισθητική, φλας μπακ στα 60ς και μια χούφτα ad men (οι διαφημιστάδες που λέγαμε) να βάζουν φωτιά στη θεατρίζουσα δράση της νεοϋορκέζικης εταιρείας τους Sterling Cooper, με τις εμμονές, τους ανταγωνισμούς και τα ξέφρενα κοκτέιλ πάρτι τους. Τα χρόνια που πέρασαν έκαναν το «αμερικανικό όνειρο» του Don να ξεθωριάσει, σαν τη διαφημιστική αφίσα του 6ου κύκλου –δια χειρός του Βρετανού illustrator Μπράιαν Σάντερς–, προσθέτοντας «ρυτίδες», εσωτερική αναζήτηση (η σύγκρουση πλέον είναι με το εγώ του) και ακόμη περισσότερο κυνισμό στη νέα σεζόν. Πάντα όμως με άψογη ανασύσταση της εποχής, ερωτισμό που χτυπάει κόκκινο (η January Jones μπορεί να μην είναι πλέον γυναίκα του John Hamm, που της φόρεσε αμέτρητα κέρατα, αλλά εμείς της ορκιζόμαστε αιώννια πίστη) και extraordinary στυλ. Στο «Mad Μen» του Μάθιου Γουίνερ το στυλ είναι το σήμα κατατεθέν της σειράς. Ξεκίνησε στις 7 Απριλίου, στο AMC.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top