Το εκκλησάκι του Αγίου Ελισσαίου όπου έψελνε ο Παπαδιαμάντης (Φωτογραφία: Ιωάννης Καμπάνης). Ενας από τους χώρους που θα χρησιμοποιηθούν για το Φεστιβάλ.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Eurolife FFH παρουσίασαν το 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής που θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα, τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη από τις πέντε το απόγευμα ως τις έντεκα το βράδυ σε 17 διαφορετικούς υπαίθριους ή εσωτερικούς χώρους της Πλάκας και του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 62 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις με κοινό θεματικό άξονα τη μουσική που γράφτηκε για λατρευτικό σκοπό ή έχει μια θρησκευτική αναφορά, σε καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργου Κουμεντάκη.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και χωρίς προκράτηση θέσεων.

Η διοργάνωση θα έχει τη μορφή παράλληλων εκδηλώσεων, η καθεμία από τις οποίες  θα διαρκεί από 25 μέχρι 40 λεπτά, και θα υπάρχει επαρκής χρόνος για την μετακίνηση από τη μία εκδήλωση στην επόμενη. Όσες παρουσιάζονται σε μικρούς χωρούς έχει προγραμματιστεί να επαναλαμβάνονται ανά μία ώρα, ώστε να μπορέσουν να τις παρακολουθήσουν περισσότεροι ακροατές. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και χωρίς προκράτηση θέσεων.

Ο καθολικός καθεδρικός ναός του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Φωτογραφία: Ιωάννης Καμπάνης).

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει από Βυζαντινή Μουσική και Αναγεννησιακή Μουσική μέχρι τις ιερές μουσικές των Σούφι.

Ο προγραμματισμός καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα καλλιτεχνικών μέσων, ιστορικών περιόδων και αισθητικών προσεγγίσεων, από τη Βυζαντινή Μουσική και  την Αναγεννησιακή Μουσική μέχρι τις ιερές μουσικές των Σούφι και αναθέσεις σε σύγχρονους Έλληνες συνθέτες. Τις ημέρες του Φεστιβάλ θα υπάρχει συνολικό έντυπο πρόγραμμα με αναλυτικές πληροφορίες για σχετικά με τις εκδηλώσεις και τους καλλιτέχνες σε QR code. Ως τότε μπορείτε να τα βρείτε στον ιστότοπο της Εθνική Λυρικής Σκηνής και να επιλέξετε αυτά που σας ταιριάζουν ή ακόμα καλύτερα, αυτά που δεν γνωρίζετε και σας κινούν τη περιέργεια.

 

Διαβάστε ακόμα: Krystian Adam. «Όσοι δεν παραδέχονται την τραγωδία στην Ουκρανία πρέπει να τους δει γιατρός».

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top