Μια από τις αγαπημένες μας ταινίες έγινε παραμύθι.

Θα τρελαθώ. Η ταινία homage στο πόσο σκληρός είναι ο Μπρους Γουίλις σκιτσογραφήθηκε και έγινε παραμυθάκι που θα κυκλοφορήσει μέσα στον Οκτώβριο. Το A Die Hard Christmas: The Illustrated Holiday Classic -έτσι θα λέγεται το βιβλίο- πρώτον και κυριότερον κλείνει τα στόματα όσων λέγανε ότι δεν είναι Χριστουγεννιάτικη ιστορία και ότι είναι μια αιμοσταγής περιπέτεια. Όχι, είναι μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία, ίσως από τις πιο τρυφερές που έχουν ειπωθεί ποτέ, αφού ο Τζον Mακλέιν (ο ήρωας που ενσαρκώνει ο Μπρους Γουίλις δηλαδή) τα περνάει όλα αυτά για να τα ξαναβρεί με τον έρωτα της ζωής του και να ξανασυναντήσει τα δύο παιδάκια του. Οπότε μην ακούω ότι δεν είναι παραμυθένιο. Απλώς έχει και λίγο αίμα να πετάγεται ένθεν κακείθεν και σκοτώνονται πέντε-έξι-δέκα-είκοσι άνθρωποι εκεί χάμω.

Το υπό κυκλοφορία illustrated βιβλίο φυσικά δεν θα κρύβει τη δράση, ούτε θα είναι όπως η Κοκκινοσκουφίτσα που ενώ ο λύκος έφαγε τη γιαγιά, κανείς δεν το βλέπει αυτό. Θα τα δείχνει όλα: και τα όπλα και τα αίματα και τα «καντήλια» (δεν εννοούμε τα εκκλησιαστικά) και τους τρομοκράτες. Οπότε αν ήσασταν έτοιμοι να το διαβάσετε στον τετράχρονο γιο σας το βράδυ αντί για τον παπουτσωμένο γάτο, ίσως καλό είναι να περιμένετε λίγο. Για εσάς όμως τους ίδιους το Πολύ σκληρός για να πεθάνει, με πολύ σκληρό (για να πεθάνει) εξώφυλλο, μια χαρά είναι.

Ο κωμικός Doogie Horner, δημιουργός του συγκεκριμένου βιβλίου, λέει ότι έχει δει το Die Hard 102 φορές. Μέχρι στιγμής.

Αξίζει να γνωρίζεις:

– Ο συγγραφέας είναι ο κωμικός Doogie Horner. Λέει ότι έχει δει το Die Hard 102 φορές. Μέχρι στιγμής.

– Σκιτσογράφος είναι ο JJ Harrison, ένας από τους πιο καταξιωμένους σκιτσογράφους, του οποίου τα έργα εκτίθενται σε μερικές από τις γνωστότερες γκαλερί τέχνης στον κόσμο.

– Για όλους αυτούς που γράφουν ότι το Die Hard έγινε βιβλίο: Το Die Hard δεν έγινε βιβλίο. Ήταν βιβλίο. Σε βιβλίο δηλαδή βασίστηκε η ταινία για να κινηματογραφηθεί το 1988. Μιλάμε για το μυθιστόρημα του Roderick Thorp με τίτλο Nothing Lasts Forever. Άρα τώρα απλώς μεταφέρεται σε κόμικ και μάλιστα εμπνέεται και από το παλιό ποίημα Twas the Night Before Christmas, που είχε και την πρώτη στα χρονικά περιγραφή του Άγιου Βασίλη όπως τον ξέρουμε, με έλκηθρο και ταράνδους.

 

Διαβάστε ακόμα: Ο Pedro Pascal είναι ο νέος αγαπημένος μας ηθοποιός

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top