Το Αίγλη Cinema διαθέτει, πλέον, έναν υπερσύγχρονο προβολέα λέιζερ 4K, αλλά και τον εντυπωσιακό ήχο Dolby 7.1.

Περνάς την Βασ. Κωνσταντίνου απέναντι από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, μπαίνεις στο δρομάκι δίπλα από τον «Φωκειανό», περπάτας ανάμεσα στα δέντρα, βγαίνεις στο Ζάππειο, περνάς τις πύλες του Εθνικού Κήπου, περιφέρεσαι ανάμεσα στο πράσινο, προτού βγεις στην Ηρώδου Αττικού και την επιστροφή του κέντρου. Όσοι ζουν στην Αθήνα, γνωρίζουν καλά ότι αυτή η βόλτα είναι μια από τις ωραιότερες αποδράσεις τα απογεύματα του Σαββατοκύριακου, καθώς σου δίνει την αίσθηση ότι για λίγη ώρα δεν ζεις στο κέντρο της πόλης.

Και πλέον, αυτή η διαδρομή αποκτά μια ακόμα «στάση», με καλλιτεχνική φιλοσοφία. Ο ιστορικός κινηματογράφος Αίγλη Cinema, ο πρώτος από τους έξι χώρους της Αίγλης Ζαππείου, εδώ και λίγες ημέρες άνοιξε και πάλι τις πόρτες του και είναι έτοιμος να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία θέασης.  Κι αυτό το εγγυάται η τεχνολογική του ανανέωση, καθώς πλέον διαθέτει έναν υπερσύγχρονο προβολέα λέιζερ 4K, αλλά και τον εντυπωσιακό ήχο Dolby 7.1.

Ο θερινός κινηματογράφος της Αίγλης Ζαππείου, ο οποίος πρωτολειτούργησε το 1910, θεωρείται ένας από τους πιο όμορφους και ατμοσφαιρικούς της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο του «λίφτινγκ» του Αίγλη Cinema είχαμε και την ανανέωση της χαρακτηριστικής διατηρητέας πρόσοψής του.

Το «λίφτινγκ» του κινηματογράφου, ωστόσο, εκτός από τεχνολογικό ήταν και αισθητικό, καθώς την αρχιτεκτονική επιμέλεια ανέλαβαν τα γραφεία Neiheiser Argyros και Ese Studio, ενώ την οπτική ταυτότητα του χώρου έχει αναλάβει το γραφείο Busy Building. Έτσι η χαρακτηριστική διατηρητέα πρόσοψη του σινεμά ανανεώθηκε ενώ φυσικά παρέμειναν οι δύο αυθεντικές ζαρντινιέρες εποχής που δεσπόζουν αριστερά και δεξιά του αετώματος της οθόνης.

την αρχιτεκτονική επιμέλεια ανέλαβαν τα γραφεία Neiheiser Argyros και Ese Studio, ενώ την οπτική ταυτότητα του χώρου έχει αναλάβει το γραφείο Busy Building.

Ο θερινός κινηματογράφος της Αίγλης Ζαππείου, ο οποίος πρωτολειτούργησε το 1910, θεωρείται το παλαιότερο υπαίθριο σινεμά της Αθήνας, αλλά ένα από τους πιο όμορφους και ατμοσφαιρικούς της Ευρώπης. Το καταπράσινο σκηνικό με τους φοίνικες και τα αρωματικά λουλούδια του Εθνικού Κήπου που το περιβάλλει, αποτελεί εδώ και πάνω από έναν αιώνα το σκηνικό για μια από τις πλέον αγαπημένες καλοκαιρινές τελετουργίες των Αθηναίων.

Τα tailor made κοκτέιλ και η χειροποίητη deep dish πίτσα αναμένεται να κάνουν θραύση αυτό το καλοκαίρι στο Αίγλη Cinema.

Και σε ένα τέτοιο περιβάλλον, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ξεχωριστές γεύσεις. Έτσι, πλέον, στο μπαρ του Αίγλη Cinema, όποιος θέλει μπορεί να βρει  tailor made κοκτέιλ, χειροποίητη deep dish πίτσα από τους chef Δήμο Μπαλόπουλο και Γιώργο Κηρύκο, καθώς και ποπ κορν, παγωτά, και φυσικά, chip στικς και δροσερά αναψυκτικά.

 

//Αίγλη Cinema, Κήπος Ζαππείου Μεγάρου, 210 3369369.

 

Διαβάστε ακόμα: Ciné Paris – Η δεύτερη ζωή του ιστορικού θερινού σινεμά της Αθήνας

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top