Ο Alphachanneling από τις 14 Απριλίου θα συμμετέχει στην ομαδική έκθεση The Veterans στην gallery Δύο Χωριά της Μυκόνου.

  Λίγα, έως ελάχιστα, πράγματα είναι γνωστά για τον Alphachanneling: έχει γεννηθεί στην Ελβετία, ζει στο Όκλαντ και λατρεύει να δημιουργεί ερωτική τέχνη. Ωστόσο αυτά τα ελάχιστα δεδομένα αποδείχθηκαν υπέρ αρκετά για να εκτοξεύσουν την καριέρα του, τον τελευταίο ένα χρόνο.

  Στους εικαστικούς κύκλους, σίγουρα ήταν γνωστός από το 2014, όταν το New York Magazine τον σύστησε στο κοινό, σε ένα άρθρο με τίτλο «Is There Great Art on Instagram?». Τότε αριθμούσε περίπου 120.000 followers στο Instagram. Περίπου 2,5 χρόνια αργότερα, ο Alphachanneling είναι το νέο big thing του εικαστικού κόσμου, οι followers του έχουν ξεπεράσει τους 445.000, έχει συμμετάσχει στις μεγαλύτερες εκθέσεις του πλανήτη και απολαμβάνει όσο τίποτα άλλο την ανωνυμία του.

  Και στις 14 Απριλίου θα συστηθεί και στο ελληνικό κοινό, καθώς θα συμμετάσχει στην ομαδική έκθεση The Veterans στην gallery Δύο Χωριά της Μυκόνου. Ήρθαμε σε επικοινωνία και καταφέραμε να μάθουμε κάποια πράγματα για την πορεία του, αλλά και την εικαστική λογική του. Όχι, την ταυτότητά του δεν μας την αποκάλυψε. Δεν έχει σημασία όμως. Στη δουλειά του τα λένε όλα τα έργα του.

  «Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η διασημότητα. Δεν παίρνω καθόλου ενέργεια από αυτό, για την ακρίβεια με κουράζει».

  Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τις τέχνες;
  Λατρεύω κάθε πτυχή της ομορφιάς. Θεωρώ ότι η φιληδονία είναι ένας αγνός και ειλικρινής τρόπος για να βιώσεις αυτόν τον κόσμο. Μου αρέσει να δημιουργώ στιγμές που αποθεώνουν το προνόμιο αυτής της εμπειρίας. Με αυτή την έννοια, βιώνω την τέχνη, όπως βιώνω και τις υπόλοιπες μορφές της αισθησιακής έκφρασης, όπως είναι η ποίηση και η γεύση.

  Το τελευταίο διάστημα η δουλειά σας έγινε γνωστή παγκοσμίως. Ποια ήταν εκείνη η καθοριστική στιγμή που άλλαξε την πορεία της καριέρας σας;
  Η αλήθεια είναι ότι το μέγεθος του κοινού μου αυξάνεται συνεχώς και σταθερά το τελευταίο διάστημα. Θεωρώ ότι η καθοριστική στιγμή ήταν όταν αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τα social media ως την πλατφόρμα για να παρουσιάζω τη δουλειά μου. Αυτή η απόφαση με βοήθησε να φτιάξω μια δημιουργική πηγή συναισθημάτων που δεν ορίζονταν από τους «κανόνες» της τέχνης, αλλά από μια συνεχόμενη ροή έκφρασης. Αυτή η λογική ταίριαξε και με το κοινό των social media, που συνεχώς θέλει κάτι καινούργιο.

  «Τα έργα μου είναι μια γιορτή χαράς, αγάπης, πάθους, επιθυμίας, όπως τα ζω εγώ στην καθημερινότητά μου».

  Γιατί αποφασίσατε να κρατήσετε την ταυτότητά σας μυστική;
  Παίρνω μεγάλη ευχαρίστηση από την δημιουργία και την τέχνη. Έχω μεγάλη ευγνωμοσύνη για τη δουλειά που κάνω και θεωρώ ότι είναι ευτυχία στη ζωή μου. Ωστόσο, δεν με ενδιαφέρει καθόλου η διασημότητα. Δεν παίρνω καθόλου ενέργεια από αυτό, για την ακρίβεια με κουράζει. Έτσι επέλεξα να κρατήσω την ταυτότητά μου μακριά από τη δουλειά και ο κόσμος να βλέπει τα έργα μου και όχι την ιστορία μου.

  «Πάντα είχα μια έλξη για την Ελλάδα, μέσα από την ιστορία της, τα τοπία της και τον πολιτισμό της. Θέλω κάποια στιγμή να τη ζήσω από πρώτο χέρι».

  Οι στενοί σας φίλοι γνώριζαν ότι εσείς είστε πίσω από το nickname Alphachanneling;
  Κάποιο το ήξεραν και κάποιοι άλλοι όχι. Ωστόσο δεν το χρησιμοποιώ ώστε να κάνω γνωριμίες και να έρθω σε επαφή με τους άλλους. Όσοι είναι στη ζωή μου τους αφήνω να το καταλάβουν μόνοι τους στην πορεία.

  Από που εμπνέεστε για τα έργα σας;
  Η δουλειά μου αποτελεί την προσωπική μου άποψη και εξύψωση όλης της ομορφιάς, που συνεχώς ταπεινώνω την ύπαρξή μου. Τα έργα μου είναι μια γιορτή χαράς, αγάπης, πάθους, επιθυμίας, όπως τα ζω εγώ στην καθημερινότητά μου.

  « Ο πειραματισμός μου με την εκστατική ποίηση με βοήθησε να καταλάβω την διάθεσή μου να ασχοληθώ με την τέχνη, να δημιουργήσω για μένα και όχι για τον κόσμο».

  Ποιοι καλλιτέχνες έχουν επηρεάσει το στυλ σας;
  Επηρεάζομαι πολύ από τους εκστατικούς ποιητές, και πιο συγκεκριμένα τον Rumi. Ο πειραματισμός μου με την εκστατική ποίηση με βοήθησε να καταλάβω την διάθεσή μου να ασχοληθώ με την τέχνη, να δημιουργήσω για μένα και όχι για τον κόσμο.

  Καθώς μεγάλο μέρος της δουλειάς σας είναι ερωτικό, αντιμετωπίσατε ποτέ πρόβλημα με τους κανόνες των social media;
  Για μένα ερωτικό είναι οτιδήποτε σε ελκύει. Το ερωτικό είναι μυστηριώδης, είναι κοσμικό, είναι πλανητικό και λατρεύω την ιδέα ότι ασχολούμαι με κάτι που είναι τόσο ταμπού στην κοινωνία μας ακόμα και σήμερα. Στα social media πάντα υπάρχει ο φόβος να διαγραφούν έργα σου. Το ερωτικό και το σεξουαλικό μπορεί να είναι πολύ άβολα για ορισμένους ανθρώπους. Ολόκληροι λογαριασμοί καλλιτεχνών έχουν εξαφανιστεί, ενώ παλιότερα και ο δικός μου είχε διαγραφεί.

  Τον Απρίλιο θα συμμετέχετε στην ομαδική έκθεση The Veterans, που θα πραγματοποιηθεί στα Δύο Χωριά στη Μύκονο. Τι να περιμένει ο κόσμος να δει από εσάς;
  Θα παρουσιάσω μια σειρά από minimal και παρορμητικά έργα μου, με πολύ λεπτή γραμμή που απεικονίζουν με λυρικό και ευλαβικό τρόπο ξεκάθαρες οικείες στιγμές.

  «Νιώθω μια ατέλειωτη επιθυμία να δημιουργήσω και απολαμβάνω τη συγκίνηση όταν τα βλέπω όλα να αποκαλύπτονται».

  Έχετε επισκεφθεί ποτέ κατά το παρελθόν την Ελλάδα;
  Δυστυχώς όχι, αλλά πάντα είχα μια έλξη για την Ελλάδα, μέσα από την ιστορία της, τα τοπία της και τον πολιτισμό της. Υπάρχει ένα βιβλίο του Henry Miller, με τίτλο Ο Κολοσσός του Μαρουσιού, όπου περιγράφει τα ταξίδια του στην Ελλάδα και μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση. Η γραφή του «ζωγραφίζει» πανέμορφες εικόνες των εμπειριών του και πάντα ήθελα να ζήσω την Ελλάδα από πρώτο χέρι.

  Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
  Το κύριό μου μέλημα είναι να συνεχίσω να μεγαλώνω την ιστορία του Alphachanneling. Νιώθω μια ατέλειωτη επιθυμία να δημιουργήσω και απολαμβάνω τη συγκίνηση όταν τα βλέπω όλα να αποκαλύπτονται.

  //Alphachanneling

   

  Διαβάστε ακόμα: Οι φωτογραφίες που το Instagram δεν θέλει να δεις

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top