Για χαλαρά πρωινά σε ένα σαλέ.

Ανθισμένες βουνοπλαγιές και παραδοσιακά λιβάδια. Παγωμένες και μαγευτικές κορυφές. Με την ανέγγιχτη φύση και την ακατέργαστη ομορφιά τους, οι Άλπεις ήταν πάντα πηγή γοητείας. Η Angelika Taschen παρουσιάζει τα καλύτερα καταλύματα για αλπινιστές – ιστορικά πανδοχεία, ξενώνες, μοναστήρια, ορεινές καλύβες, σαλέ, palazzi, ντιζάιν ξενοδοχεία, ακόμη και ξενώνα για νέους.

Μέσα στις ανθισμένες βουνοπλαγιές.

Το λεύκωμα του οίκου Taschen «Great Escapes Apls. The Hotel Book» έχει τη «μαγική» ιδιότητα να σε ταξιδεύει μέσα από τις σελίδες του έστω και νοερά ή να σε προτρέπει -αν έχεις τη δυνατότητα- να κανονίσεις ένα ταξίδι για τις γιορτές.

Καταλύματα που θα σας μεταφέρουν σε έναν άλλο κόσμο.

Οι Άλπεις έγιναν δημοφιλής προορισμός για ταξιδιώτες στα τέλη του δέκατου όγδοου αιώνα.

Οι Άλπεις είναι η μεγαλύτερη οροσειρά της Ευρώπης. Δημιουργήθηκαν πριν από εκατομμύρια χρόνια, έγιναν δημοφιλής προορισμός για ταξιδιώτες στα τέλη του δέκατου όγδοου αιώνα – πρώτα για τυχοδιώκτες και εξερευνητές, μετά για καλλιτέχνες και συγγραφείς και τέλος για όλους όσους ήθελαν να περάσουν το καλοκαίρι στον καθαρό αέρα αυτού του υπέροχου τοπίου ή συμμετοχή στα χειμερινά σπορ.

Από τον 18ο αιώνα έως και σήμερα, οι Αλπεις θεωρούνται έναν εξαιρετικός προορισμός.

Η Angelika Taschen ακολούθησε τα βήματά τους και συγκέντρωσε τα καλύτερα ξενοδοχεία στις αλπικές χώρες της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Το λεύκωμα του οίκου Taschen μας προσφέρει φωτογραφικά τα καλύτερα καταλύματα των Άλπεων.

Περιλαμβάνουν καταλύματα όπως το Kranzbach κοντά στο Garmisch-Partenkirchen, που χτίστηκε για έναν βρετανό αριστοκράτη, το Gasthof Hirschen στο Bregenzerwald, όπου οι φιλότεχνοι επισκέπτες του καλωσορίζονται από το 1755, και το Seehof κοντά στο Σάλτσμπουργκ με έμφαση στη σύγχρονη τέχνη και την εκλεκτή κουζίνα.

Στο Miramonti Boutique Hotel. Εσείς και η παρθένα φύση.

Το Schatzalp στο Νταβός, ο Thomas Mann το απαθανάτισε στο μυθιστόρημά του «Μαγικό Βουνό».

Εν συνεχεία μεταφερόμαστε στο Waldhaus Sils που βρίσκεται στο Sils Maria, όπου πολλοί εξέχοντες καλεσμένοι έχουν βρει έμπνευση. Επίσης, δεν γίνεται να λείπει από το λεύκωμα το Schatzalp στο Νταβός, που ο Thomas Mann απαθανάτισε στο σπουδαίο μυθιστόρημά του «Μαγικό Βουνό».

Στην Pension Briol. Ένα μοναδικό ησυχαστήριο.

Τέλος, γίνεται ειδική μνεία από την Angelika Taschen σε γραφικά bed & breakfast με προσωπική πινελιά όπως το Brücke49 στο Vals και το Maison Bergdorf στο Interlaken. To καλύτερο ταξίδι για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

 

Διαβάστε ακόμα: Αψίδα του Θριάμβου. Ενα άλμπουμ για το μεγαλειώδες «ντύσιμό» της.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top