«Διαβάστε τους παλιούς δασκάλους, τον Εσκοφιέ, τον Μποκύζ και λοιπούς, καθώς και τους νεότερους, τον Κέλλερ, τον Μάρκο-Πιερ Ουάιτ». (Αριστερά: Ann Abel Iseux, «PAUL BOCUSE PORTRAIT. Sketch». Δεξιά: Joe McFadden, «Auguste Escoffier»).

Διαβάστε! Διαβάστε βιβλία μαγειρικής, επαγγελματικά περιοδικά – συνιστώ τα Food Arts, Saveur, Restaurant Business. Είναι χρήσιμα για να ενημερώνεστε για τις γενικές τάσεις της δουλειάς και για να κλέβετε συνταγές και ιδέες. Επίσης χρήσιμο είναι να πάρετε μια ιδέα γύρω από την ιστορία της δουλειάς σας. Το να μελετήσετε και να αξιολογήσετε όλο το φάσμα της ιστορίας της μαγειρικής σάς επιτρέπει να βρείτε μια προοπτική στις άθλιες συνθήκες της προσωπικής σας ζωής. Το Down and Out in Paris and London του Όργουελ είναι ανεκτίμητο. Όπως επίσης και το The Kitchen του Νίκολας Φρέλεγκ, το Flash in the Pan του Ντέιβιντ Μπλουμ, το εξαιρετικό αφήγημα του Μπαττερμπέρρυ γύρω από την ιστορία των αμερικανικών εστιατορίων, το On the Town in New York και το Up in the Old Hotel του Τζόζεφ Μίτσελ. Διαβάστε τους παλιούς δασκάλους, τον Εσκοφιέ, τον Μποκύζ και λοιπούς, καθώς και τους νεότερους, τον Κέλλερ, τον Μάρκο-Πιερ Ουάιτ, και πιο πρόσφατες γενιές νεωτεριστών και μαστόρων.

 

// Από το βιβλίο του Άντονυ Μπουρνταίν «Κουζίνα Εμπιστευτικό» (αποσπάσματα από το κεφάλαιο «Ώστε θέλετε να γίνετε σεφ; Οδηγίες για αρχάριους», σελ. 400 – 408). Το κεφάλαιο περιλαμβάνει 14 συμβουλές του Μπουρνταίν). Πρόλογος: Ηλίας Μαμαλάκης. Μετάφραση: Άννα Παπασταύρου. Εκδόσεις Νάρκισσος, 2001.

 

Διαβάστε ακόμα: «Έτσι έγινα Επίκουρος».

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top