Το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου διοργανώνεται φέτος για 5η χρονιά, από 1 έως 10 Ιουλίου.

  Όταν ακούς τη λέξη «Αντίπαρο» τι σου έρχεται στο μυαλό; Αν είσαι 35 ετών και βάλε, τότε θα θυμάσαι αυτό μικρό νησάκι της δεκαετίας του ’90 που φιλοξενούσε όσους έψαχναν εναλλακτικές καλοκαιρινές διακοπές και ξημερωνόντουσαν στη La Luna. Αν πάλι είσαι 30 και κάτω, τότε η εικόνα που θα έχεις για την Αντίπαρο θα είναι αυτή ενός mainstream νησιού, που τα τελευταία χρόνια μετατράπηκε σε έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς του Αιγαίου.

  Από όποια σκοπιά και να το δεις σίγουρα θα έχεις δίκιο. Ωστόσο εδώ και μια 5ετια, ένας από τους πιο ωραίους λόγους για να επισκεφθείς αυτό το μικρό βραχώδες νησί του Νοτίου Αιγαίου είναι άλλος: το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου (AIPF).

  Έργο: Μιχαήλ Μοσχολιός.

  Το AIPF ξεκίνησε ταπεινά το 2013 σαν το πνευματικό παιδί της Μαίρης Χατζάκη επιμελήτριας της Αίθουσας Τέχνης «Αντί», του μηχανικού και φωτογράφου Γιάννη Μπαγούρδα και του μακροχρόνιου τουρίστα David Frazer Wray. Το φεστιβάλ γρήγορα απέκτησε πολλούς θαυμαστές και μέχρι το 2016 καθιερώθηκε σταθερά ως βιτρίνα προβολής για τους νεο-ανερχόμενους φωτογράφους και τους καταξιωμένους επαγγελματίες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το British Journal of Photography το χαρακτήρισε ως «αναμφισβήτητα το μικρότερο σοβαρό Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στον κόσμο».

  Έργο: Pol Kurucz.

  Φέτος, το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 10 Ιουλίου, παρουσιάζοντας 19 ξεχωριστές εκθέσεις, με επικεφαλής τον Γάλλο φωτογράφο Pol Kurucz και την βραζιλιάνικη ομάδα Kolor Collective. Το AIPF θα φιλοξενήσει φωτογράφους από την Ελλάδα, τη Βραζιλία, την Κολομβία, τη Γαλλία, τον Καναδά και τη Γερμανία.

  Έργο: Νίκος Ευστρατίου.

  Έργο: Daniel Pena.

  Έργο: Βασίλης Γεροντάκος.

  Έργο: Γωγώ Πονηράκου.

  //Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του φεστιβάλ.

   

  Διαβάστε ακόμα: Έξι στιγμές που σημάδεψαν την street art

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top