Το «Spectre» έφτασε και το προϊόν «Τζέιμς Μποντ» πουλάει τρελά. Πρόσφατα δημοπρατήθηκαν από τον οίκο Christie’s σε εναέριες τιμές -κάποιες πάνω από £7.000 – μια σειρά από συλλεκτικές αφίσες από διάφορες παλιές ταινίες του υπερπράκτορα. Εδώ ισχύει το φάτε μάτια τέχνη, διότι τα ψάρια πήγαν στους συλλέκτες που επενδύουν στο φαινόμενο 007.

dr-no-1962

Kαλλιτεχνική επιμέλεια του Μitchell Hooks, αναγγέλλει με έμφαση “Η πρώτη ταινία Τζέιμς Μποντ” (The first James Bond Film) και δίνει έμφαση στο βιβλίο και τον συγγραφέα ως κύρια στοιχεία της επικοινωνίας και λιγότερο στον πρωταγωνιστή, τον Σον Κόνερι. (http://www.christies.com/)

Dr. No 1
1962

Α. Και εγένετο αφίσα! Αφιερωμένη στην ταινία «Dr No», σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Mitchell Hook. Ως πιονέρος των αφισών-επιγόνων του 007, αξίζει να της γίνει μνεία μόνο και μόνο γιατί αναγγέλλει πανηγυρικά «Η πρώτη ταινία Τζέιμς Μποντ» (The first James Bond Film). Επίσης γιατί δίνει έμφαση στο βιβλίο και τον συγγραφέα ως κύρια στοιχεία της επικοινωνίας και λιγότερο στον πρωταγωνιστή, τον Σον Κόνερι.
Αυτό που παραμένει σταθερό είναι οι γυναίκες του Μποντ, που ποζάρουν σε πρώτο πλάνο. Η Eunice Gayson που ως Sylvia Trench είναι από τις πρώτες που πέφτουν στην κατά συρροή… μονογαμική αγκαλιά του Μποντ. Η Zena Marshall ως Miss Taro, άλλη μια μοιραία και σατανική παρτενέρ, και οπωσδήποτε η Ούρσουλα Άντρες ως Honey Ryder με το αθάνατο μπικίνι της, το οποίο, σημειωτέον, σχεδίασε η ίδια. Και πουλήθηκε το 2001 στους Christies για £40 χιλιάδες και βάλε).

poster3

O David Chasman, που μαζί με τον Michell Hooks σχεδίασαν αυτήν την αφίσα, υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής στη United Artists, δηλαδή τα στούντιο που εκκόλαψαν και άνδρωσαν τον Μποντ. Σε αυτή την αφίσα έχουμε την παρθενογένεση του γνωστού λογότυπου με το όπλο.

Β. O David Chasman υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής στην United Artists, δηλαδή τα στούντιο που εκκόλαψαν και άνδρωσαν τον Μποντ. Σε αυτήν την αφίσα έχουμε την παρθενογένεση του αιεθαλούς λογότυπου με το όπλο. Το σχεδίασε ο Joseph Charoff με μια απλή ιδέα κατά νου: το αντεστραμμένο 7 άνετα θα μπορούσε να αποδοθεί γραφιστικά ως ένα όπλο. Tα υπόλοιπα είναι ιστορία και πολύ πιστολίδι.

Στην επόμενη σελίδα: Από τη Ρωσία με αγάπη.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top