Η Camerata Salzburg (Piaclodi).

Το θερινό φεστιβάλ της Audi φέτος συμπληρώνει τα τριάντα χρόνια και προσκαλεί το κοινό να παρακολουθήσει μέσω live streaming τέσσερις συναυλίες σε τέσσερις μέρες, από την Πέμπτη 2 ως την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020. Το πρόγραμμα έχει επιμεληθεί η καλλιτεχνική διευθύντρια, γνωστή βιολονίστα Lisa Batiashvili, ενώ οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν από τις εγκαταστάσεις της Audi στο Ίνγκολστατ.

Η πρώτη βραδιά θα είναι αφιερωμένη στην δημοφιλή Πέστροφα του Franz Schubert (1797 – 1828) με ένα κουιντέτο εξαιρετικών σολίστ, Alice Sara Ott (piano), Lisa Batiashvili (violin), Antoine Tamestit (viola), Maximilian Hornung (cello), Nabil Shehata (double bass). Τη συναυλία θα συνοδεύσει ανάγνωση κειμένων από την ηθοποιό Katja Riemann.

O μαέστρος Ivan Fischer (Marco Borggreve).

Την Παρασκευή από την αίθουσα συγκεντρώσεως προσωπικού θα παρακολουθήσουμε την Ορχήστρα Φεστιβάλ Βουδαπέστης – Budapest Festival Orchestra υπό τη διεύθυνση του Iván Fischer να ερμηνεύει το  Ειδύλλιο του Siegfried του Richard Wagner (1813 – 1883), τη συμφωνία 104 του Joseph Haydn (1732 – 1809) και τις Illuminations του Benjamin Britten (1913 – 1976) σε ποίηση Arthur Rimbaud με σολίστ τη σοπράνο Anna Prohaska.

H σοπράνο Anna Prohaska.

Το Σάββατο το Quatuor Ébène (Pierre Colombet, Gabriel Le Magadure, Marie Chilemme, και Raphaël Merlin) θα ερμηνεύσουν δύο από πιο γνωστά κουαρτέτα του Ludwig van Beethoven (1770 – 1827), του οποίου φέτος γιορτάζουμε τα 250 χρόνια από τη γέννηση: το νεανικό δεύτερο κουαρτέτο op. 18, no. 2 και το 14ο, έργο της ωριμότητας, op. 131.

Στην καταληκτική συναυλία της Κυριακής η Camerata Salzburg με σολίστ τον Maximilian Hornung και αρχιμουσικό τον François Leleux θα ερμηνεύσουν το πρώτο κοντσέρτο για βιολοντσέλο του Dmitri Shostakovich (1906 – 1975) και τη Συμφωνία αρ. 101 του
Joseph Haydn (1732 – 1809). Στην ίδια συναυλία η Lisa Batiashvili θα παίξει αποσπάσματα από τ νέο της CD με τίτλο City Lights με την Camerata Salzburg.

Οι συναυλίες θα μεταδοθούν δωρεάν εδώ και στο κανάλι YouTube @ Audi. Το live streaming είναι επίσης διαθέσιμο κι εδώ www.audimedia.tv, με την εφαρμογή Audi MediaTV, επίσης μέσω Smart TV. Οι ηχογραφήσεις των τεσσάρων συναυλιών θα είναι στη συνέχεια διαθέσιμες για σύντομο χρονικό διάστημα εδώ στο www.audimedia.tv. Προσοχή στην ώρα έναρξης.

Το λινκ εδώ

 

Διαβάστε ακόμα: Nah bei Dir  – δείτε διαδικτυακά τις συναυλίες εκκλησιαστικού οργάνου της Νυρεμβέργης.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top