Το νέο έργο του Bansky, που έκανε την εμφάνισή του στο Ντόβερ της Αγγλίας το βράδυ του Σαββάτου.

  Εδώ και χρόνια έχει σπάσει τα σύνορα του απλού graffiti artist. Όχι μόνο επειδή τα έργα του έχουν φτάσει στο σημείο να πουλιούνται για πολλές χιλιάδες δολάρια, αλλά και επειδή ο ίδιος θέλει να πει κάτι μέσα από αυτά.

  Ο Banksy φυσικά δεν είναι ο μόνος graffiti artist με πολιτικές και κοινωνικές ανησυχίες, αλλά σίγουρα είναι ο πιο γνωστός. Από την υποκρισία των Ολυμπιακών Αγώνων και και τα χαμένα όνειρα των νέων μέχρι την αστυνομική βία και τον έλεγχο του κράτους απέναντι στους πολίτες, τα έργα του έχουν καταφέρει να κερδίσουν μια θέση στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη. Ενώ ποιος ξεχνάει το ξενοδοχείο που επιμελήθηκε στη Δυτική Όχθη και το «πούλησε» ως το ξενοδοχείο με τη χειρότερη θέα στον κόσμο.

  Ο εργάτης που σβήνει το αστέρι στη σημαία της ΕΕ.

  Και τώρα ήρθε η στιγμή να «πει» τη γνώμη του και για τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη. Περίπου 11 μήνες μετά το δημοψήφισμα για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ και λίγες ώρες πριν τον 2ο γύρο των γαλλικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 7/5, ένα νέο graffiti έκανε την εμφάνισή του στο Ντόβερ της Αγγλίας.

  Το έργο δείχνει τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έναν εργάτη που προσπαθεί να αφαιρέσει από αυτήν ένα από τα κίτρινα αστέρια.

  //Για να δεις περισσότερα έργα του Bansky, μπες στο site του.

   

  Διαβάστε ακόμα: Calligraffiti – Όταν η τέχνη της Αραβικής καλλιγραφίας συναντάει το graffiti

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top