Ο Τζον Τορτούρο δεν ξέχασε ποτέ τον ρόλο του Jesus Quintana στην ταινία «The Big Lebowski».

Δεν γίνεται να έχεις δει την ταινία «The Βig Lebowski» και να την ξεχάσεις. Δεν γίνεται, αντιστοίχως, να έχεις παίξει σ’ αυτήν και να την προσπεράσεις. Ο Τζον Τορτούρο, πάντως, δείχνει να του έχει μείνει και να την ανασύρει από την μακρά φιλμογραφία του ως κάτι το εντελώς ξεχωριστό.

Ο χαρακτήρα που υποδύθηκε στην ταινία, όπως όλοι θυμόμαστε, ήταν ο Jesus Quintana, μια εντελώς cult περσόνα. Από εκείνη τη στιγμή δεν ξέχασε πώς είναι να υποδύεσαι τον Jesus. Στο παρελθόν είχε δηλώσει πως θα ήθελε κάτι να κάνει μ’ αυτόν τον ρόλο. Από τη στιγμή που οι αδελφοί Κοέν (οι σκηνοθέτες του Big Lebowski δεν είχαν πρόθεση να φτιάξουν μια συνέχεια της ταινίας), πρότειναν στον Τορτούρο να φτιάξει ένα spin-off.

Κάτι τέτοιο συνέβη το 2016, οπότε και ξεκίνησαν τα γυρίσματα για την ταινία «Going Places», όντως ένα spin-off του Lebowski, με συμπρωταγωνιστές του Τορτούρο τους: Μπόμπι Καναβάλε («Vinyl») και Όντρεϊ Τοτού («Αμελί»). Οι κριτικοί είχαν σημειώσει πως η ταινία ήταν εμπνευσμένη από τη γαλλική κωμωδία «Les Valseuses» (1974) με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Την ταινία που ο κριτικός Ρότζερ Ίμπερτ είναι προσδώσει το «παράσημο» της πιο «μισογυνικής ταινίας» που έγινε ποτέ.

H ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020 αρχικά στη Β. Αμερική.

Αν και έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια από τότε, η ταινία δεν βρήκε ποτέ το δρόμο για τους κινηματογράφους. Κάτι που φαίνεται πως θα συμβεί τώρα. Συγκεκριμένα, η Screen Media αγόρασε τα δικαιώματά της αρχικά για τη Β. Αμερική, και προγραμματίζει να την κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020.

Στο μεταξύ, όμως, η εταιρία άλλαξε τον τίτλο του φιλμ σε «The Jesus Rolls» και έδωσε επίσημη σύνοψη σύμφωνα με την οποία «ένα τρίο αταίριαστων με ασεβή και έντονα σεξουαλική συμπεριφορά γεννά μια απροσδόκητη ερωτική ιστορία καθώς η συνεχής επιπόλαιη στάση τους απέναντι στο παρελθόν και το μέλλον γυρνά εναντίον τους, ακόμη και όταν έχουν καλές προθέσεις. Όταν έρχονται σε κόντρα με έναν κομμωτή, ξεκινούν ένα ταξίδι απόδρασης από το νόμο και την κοινωνία.»

Η άποψη του Τορτούρο είναι η εξής: «Νομίζω πως είναι καλή εποχή για να κυκλοφορήσει ένα παρεκβατικό φιλμ για την ηλιθιότητα των ανδρών που προσπαθούν, αποτυγχάνουν και προσπαθούν ξανά να κατανοήσουν το μυστήριο της γυναικείας ύπαρξης». Ο ίδιος είχε δηλώσει πρόσφατα στην Independent ότι το μοντάζ της ταινίας τράβηξε πολύ περισσότερο από ότι ο ίδιος υπολόγιζε και πως πλέον υπάρχει ένα cut από το οποίο είναι ικανοποιημένος.

 

Διαβάστε ακόμα: Μισέλ Πφάιφερ, ο πιο σπάνιος μίσχος του Χόλιγουντ.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top