Ο 68χρομος πρίγκιπας ξέρει να θολώνει τα νερά: την ώρα που το φθινόπωρο ανήγγειλε την οριστική λήξη των live τουρνέ, την ίδια ώρα υπέγραφε την bande-originale της τηλεοπτικής σειράς «The Last Panthers».

Kαθίσταται τεκμαρτό ότι ο 68χρονος David Bowie επέλεξε να σφυρίξει την επιστροφή του εικονογραφημένα. Ο Δούκας ανήγγειλε την κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ για την 8η Ιανουαρίου 2016. Η οποία συνοδεύτηκε από ένα ιλιγγιώδες 10λεπτο video-clip, ένα σοφιστικέ court métrage, το οποίο μας αποκαλύπτει το «Blackstar», το κομμάτι που δίνει το όνομά του και στο δίσκο.

Ξαναβρίσκουμε εδώ τη μυστικιστική πλευρά του Bowie, μασκοφορεμένου ενίοτε, εν είδει new-age προφήτη ενός μαύρου άστρου όπου παρεισφρύουν κόσμοι παράξενοι, εφιαλτικές εικόνες γοτθικο-αποκαλυπτικές, επιληπτικοί χορευτές και όντα επιστημονικής φαντασίας.

Τα επτά τραγούδια του «Blackstar» συνιστούν, σύμφωνα με τους Times, το πιο τρελαμένο από τα projects του Bowie, ηχογραφημένα με μουσικούς της τζαζ.

Ξαναβρίσκουμε εδώ τη μυστικιστική πλευρά του Bowie, εν είδει new-age προφήτη ενός μαύρου άστρου όπου παρεισφρύουν κόσμοι παράξενοι, εφιαλτικές εικόνες γοτθικο-αποκαλυπτικές, επιληπτικοί χορευτές και όντα επιστημονικής φαντασίας.

Αυτό το ανησυχαστικό και γοητευτικό σύμπαν, βασανισμένο και βασανιστικό, είναι μια δημιουργία του Σουηδού σκηνοθέτη Johan Renck, ο οποίος περιλαμβάνει όλα τα φετίχ του μύθου Bowie, από την έννοια του χώρου ως τη μεταμόρφωση των σωμάτων.

Ο πρίγκιπας ξέρει να θολώνει τα νερά: την ώρα που το φθινόπωρο ανήγγειλε την οριστική λήξη των live τουρνέ, την ίδια ώρα υπέγραφε την bande-originale της βρετανικής τηλεοπτικής σειράς «The Last Panthers», επίσης του Johan Renck.

Τα επτά τραγούδια του «Blackstar» συνιστούν, σύμφωνα με τους Times, το πιο τρελαμένο από τα projects του Bowie, ηχογραφημένα με μουσικούς της τζαζ στο στούντιο Magic Shop της ΝΥ, αντλώντας από τις ηλεκτρονικές επιρροές των Γερμανών Kraftwerk μαζί με pop, rock και free jazz νύξεις. Συν κάποιες λυρικές εξάρσεις, μπόλικο σαξόφωνο και γερή σουρεαλιστική τρέλα.

Δείτε εδώ το video-clip του «Blackstar»:

Διαβάστε ακόμα: Kυκλoφόρησαν οι ανέκδοτες ηχογραφήσεις των Velvet Underground.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top