«Μια φορά κάναμε ένα φανταστικό πάρτι γενεθλίων στον Ben Affleck. Ο Matt Damon έκανε τα πάντα για να τον εκπλήξει. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτούς του δύο gentlemen από τη Βοστώνη».

  Άλλος στη θέση του, αν είχε ένα τόσο γεμάτο και πλούσιο βιογραφικό, θα το είχε εκμεταλλευτεί χωρίς δεύτερη σκέψη. Και όταν λέω «εκμεταλλευτεί» δεν εννοώ μόνο για να βρίσκει δουλειές, αλλά για να προβάλει και τον εαυτό του. Ο Bruce Weber όμως ποτέ δεν άνηκε σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων.

  Δεν του άρεσε η ζωή μπροστά από την κάμερα, αλλά μόνο πίσω από αυτήν – και πάντα άφηνε τη δουλειά του να τα λέει όλα εκείνη. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει παλιότερα, «από μικρός ήμουν ντροπαλός για αυτό και επέλεξε μια ζωή στο παρασκήνιο. Μου αρέσει ο κόσμος να κοιτάει τη δουλειά μου και ελπίζω αυτή να τους λέει τι άνθρωπος είμαι».

  «Δεν μπορούσα να μην ερωτευτώ την Drew Barrymore εκείνη την μέρα. Νομίζω ότι και ο σκύλος μου ένιωθε το ίδιο».

  Ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ως φωτογράφος και από νωρίς είδε δουλειές του να δημοσιεύονται σε μεγάλα περιοδικά, όπως το GQ. Ωστόσο έπρεπε να περιμένει μια δεκαετία για να δει την καριέρα του να εκτοξεύεται και ο ίδιος να γίνεται ένα από τα πιο καυτά ονόματα τόσο στον χώρο της μόδας, όσο και σε αυτό του Hollywood.

  Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 θα φωτογραφίσει την καμπάνια του οίκου Calvin Klein, ενώ λίγο αργότερα θα συνεργαστεί με τον νεαρό αλλά ανερχόμενο αστέρι της 7ης Τέχνης Richard Gere. Οι πόρτες του Hollywood θα ανοίξουν για εκείνον και κάθε νεαρός σταρ στέκεται στην ουρά για να ποζάρει στον φωτογραφικό του φακό.

  Αριστερά: Ο Brad Pitt. Δεξιά: Ο Leonardo DiCaprio.

  Εκείνη την περίοδο της ζωής του θυμήθηκε φέτος ο Weber, ο οποίος για το νέο τεύχος του CR Fashion Book, αποφάσισε να κάνει μια βουτιά στο παρελθόν και να μας χαρίσει φωτογραφίες των σταρ της δεκαετίας του ’90 – πολλές από αυτές δεν είχαν δει ξανά το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, εκτός από τη δουλειά του, μας χάρισε και μερικές του σκέψεις από τις φωτογραφίσεις.

  //Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ.

  «Ο River Phoenix σε έκανε να θέλεις να ζήσεις κάθε στιγμή της ζωής σου λες και ήσουν διακοπές. Νομίζω ότι του ταίριαζε πολύ το όνομα που του είχαν δώσει οι γονείς του».

   

  Διαβάστε ακόμα: Ωδή στην φυσική ομορφιά της γυναίκας

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top