Τα παιδιά του φωτός, τα Ελληνόπουλα

Το νέο βιβλίο της Calliope είναι ένα εγκώμιο στη νιότη, το φως, και την αρμονία. Γεμάτο απολλώνια ομορφιά και τρυφερότητα.

Γράφει : Guest / Έμπνευση

DSC_6477

Μετά το περίφημο «Traditional Greek Costumes» του 2004, κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο-άλμπουμ της Calliope και λέγεται “Children of the Light”. Fashion photographer από τα 20 της χρόνια έχει δουλέψει για όλα τα μεγάλα διεθνή περιοδικά, από την Amica και το Glamour ως το Elle και την αμερικανική Vogue, κατασκηνώνοντας πότε στο Λονδίνο, πότε στο Μιλάνο και πότε στη Νέα Υόρκη.

Η Καλλιόπη αγαπάει το φως. Κι απ’ αυτό, το βιβλίο της είναι γεμάτο. Ένα φως απολλώνιο που δοξάζει την ελληνική νιότη, απαιτεί την αρμονία και αναζητά τους ηδονικούς ψιθύρους του ίσκιου. Και καλεί στο ταξίδι της ζωής, με σκοπό την ισορροπία της ψυχής και την κάθαρση. Γι’ αυτό και οι φωτογραφίες του βιβλίου στολίζονται με στίχους της “Οδύσσειας” σε μετάφραση στα αγγλικά από τον Αμερικανό ποιητή Ennis Rees.

Την ποιητική εισαγωγή υπογράφει ο Νικόλας Νιάρχος, συνεργάτης του περιοδικού “New Yorker”, ενώ την έκδοση και τη διεθνή της διάθεση έχει αναλάβει ο εξειδικευμένος σε θέματα τέχνης ελβετικός εκδοτικός οίκος SKIRA.

Info: Το βιβλίο θα εμφανιστεί στις προθήκες των βιβλιοπωλείων σε πολλές μητροπόλεις του κόσμου και στην Αθήνα μέσα στον Μάρτιο. Εντωμεταξύ, υπάρχει η δυνατότητα προπαραγγελίας του στο Αmazon και αν το θέλετε οπωσδήποτε τώρα θα το βρείτε στο Κολωνάκι, Ηροδότου 9.

Διαβάστε ακόμα: Τα εγγόνια του Ψαραντώνη κι η υπέροχη οικογένεια Ξυλούρη.

M80A5086bA

DSC_5357

DSC_4081_AB

DSC_5861 2abc

DSC_4267

M80A5344-2croppedA

DSC_2488

M80A0211

cover

Button to top