Σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, κορυφαίοι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν ζωντανά ένα πρωτότυπο και ελκυστικό πρόγραμμα – έκπληξη.

Για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 η διαδικτυακή πλατφόρμα OperaVision παρουσιάζει ένα μουσικό ταξίδι στα ευρωπαϊκά λυρικά θέατρα για μια βραδιά ζωντανής μουσικής με αστέρες της λυρικής τέχνης. Από τις σκηνές οκτώ κορυφαίων οργανισμών όπερας σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, κορυφαίοι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν ζωντανά ένα πρωτότυπο και ελκυστικό πρόγραμμα – έκπληξη.

Οι οργανισμοί που συμμετέχουν είναι η Ολλανδική Εθνική Όπερα (Άμστερνταμ), η Komische Oper (Βερολίνο), το Φεστιβάλ του Glyndebourne, το Teatro Real (Μαδρίτη), η Opéra-Comique (Παρίσι), το Teatro dell’Opera (Ρώμη), η Βασιλική Σουηδική Όπερα (Στοκχόλμη) και η Πολωνική Εθνική Όπερα (Βαρσοβία).

Η OperaVision υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρέχει live streams, βιντεοσκοπημένες παραστάσεις και εκπαιδευτικό υλικό για την όπερα.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν είναι οι σοπράνο Eva-Maria Westbroek,  Danielle de Niese και Nina Stemme, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον ρηξικέλευθο σκηνοθέτη Barrie Kosky να… συνοδεύει στο πιάνο. Την βραδιά θα παρουσιάσει ο Kasper Holten από το Βασιλικό Θέατρο της Δανίας στην Κοπεγχάγη.

Η OperaVision υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρέχει live streams, βιντεοσκοπημένες παραστάσεις και εκπαιδευτικό υλικό για την όπερα. Περιλαμβάνει 29 μέλη από 17 χώρες και λειτουργεί υπό την εποπτεία της Opera Europa, της ευρωπαϊκής ένωσης λυρικών οργανισμών και φεστιβάλ. Το OperaVision Summer Gala μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ  την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, ώρα Ελλάδος 20.00 (19.00 CET / GMT + 1)

 

Διαβάστε ακόμα: Μουσικά μεσημεριανά από το Λονδίνο – δωρεάν lunchtime concert από το Wigmore Hall.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top