Constantine - Season Pilot

Στην προκειμένη περίπτωση ο μπάρμαν είναι άγγελος που θέλει να στρατολογήσει τον ήδη καταδικασμένο εξορκιστή.

Οφείλω να ομολογήσω πως διαβάζοντας στο Andro τις Top 10 αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές, οι οποίες αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα μέχρι το τέλος της χρονιάς, ένιωσα μια μεγάλη προσμονή μαθαίνοντας πως το NBC είχε έτοιμη την πρώτη σεζόν του «Constantine».

Βλέπετε, η προηγούμενη προσπάθεια να ενσαρκωθεί ο ήρωας ήταν μια παταγώδης αποτυχία. Ορθώς οι συνάδελφοι στο κείμενό τους επισημαίνουν πως «Ο 22άχρονος Ουαλός ηθοποιός Ματ Ράιαν δείχνει ιδανικός για τον αμφίσημο ήρωα της σειράς και μοιάζει ικανός να οδηγήσει στης λησμονιάς τα μέρη το κινηματογραφικό μίασμα του 2005 με πρωταγωνιστή τον Κιάνου Ριβς».

Με 2 επεισόδια να έχουν ήδη προβληθεί, ένα από τα οποία είναι ο πιλότος της σειράς, ο οποίος υποτίθεται πρέπει να δίνει τον τόνο και την έντασή των υπολοίπων, το πρώτο δικό μου συναίσθημα είναι η απογοήτευση. Μπορεί στη συνέχεια να αλλάξει, διότι θα συνεχίσω να τη βλέπω, ωστόσο η πρώτη εντύπωση δεν είναι καλή.

Constantine - Season Pilot

Ο Ματ Ράιαν ενσαρκώνει τον Constantine στη νέα σειρά του NBC.

Μπορεί ο Κιάνου Ριβς να ήταν απογοητευτικός στην ταινία, όμως εκεί υπήρχε αν μη τι άλλο μία ατμόσφαιρα που θύμιζε «Εξορκιστή» και «Master of the dark arts», όπως είναι το επάγγελμα του Constantine. Υπήρχε μια επιβλητική σκοτεινή ατμόσφαιρα. Εδώ ο Ματ Ράιαν θυμίζει περισσότερο υπάλληλο σε ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας παρά κάτι από τα προαναφερθέντα, ενώ η εμμονή στη λέξη «mate» κάθε τρεις και λίγο, μπορεί να δίνει ένα βρετανικό τόνο, όμως καταντάει κουραστική.

Από τα δύο πρώτα επεισόδια, σου δίνεται η εντύπωση πως οι παραγωγοί έχουν κόψει κομμάτια από τα ορίτζιναλ κόμικ, παρουσιάζοντάς τα με γρήγορες σκηνές ώστε να υπάρχει δράση, χάνοντας όμως έτσι το βάθος και την ένταση που θα έπρεπε να έχει αφενός ένας πιλότος σειράς αφετέρου μία σειρά σαν το Constantine.

O Ματ Ράιαν θυμίζει υπάλληλο σε ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας, ενώ η εμμονή στη λέξη «mate» κάθε τρεις και λίγο, μπορεί να δίνει ένα βρετανικό τόνο, όμως καταντάει κουραστική.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σε ολόκληρο τον πιλότο δεν υπάρχει ούτε μία φορά το στοιχείο της έκπληξης, καθώς οι ηθοποιοί «φροντίζουν» να σε ενημερώνουν για το τι θα γίνει στη συνέχεια.

HB_Const

Μπορεί να πέτυχαν την εξωτερική ομοιότητα του ήρωα της σειράς με αυτήν του κόμικ, αλλά η ατμόσφαιρα δυστυχώς είναι παιδική.

Όταν έχεις μία τόσο καλή βάση, όσο είναι τα κόμικς, για να δημιουργήσεις μία σοβαρή σειρά τρόμου – φαντασίας και αντ’ αυτού βλέπεις το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, το οποίο μερικές φορές αγγίζει τα όρια της παρωδίας, φυσιολογικά αναρωτιέσαι για ποιο λόγο να ασχοληθείς περισσότερο.

Υπάρχει απάντηση. Διότι η σειρά έχει δυνατότητες και είναι ακόμα στην αρχή. Έχει τη δυνατότητα να ρίξει λίγο το ρυθμό της, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να αναδειχθούν τα noir στοιχεία και η κυνικότητα των χαρακτήρων, ιδιαιτέρως του πρωταγωνιστή, αντί να τρέχει δεξιά και αριστερά πίσω από διάφορα δαιμόνια…

constantine

Ευτυχώς, τα λιγοστά εφέ της σειράς είναι εντυπωσιακά και η φωτιά παραμένει. Ο ένας και μοναδικός τρόπος να ξαναστείλεις κάτι στην κόλαση!

Σίγουρα, θα υπάρξουν και αυτοί που θα λατρέψουν το νέο «Constantine». Αρχικά, θα είναι οι fans των Hellblazer κόμικς. Για εμάς, όμως, που έχουμε φύγει από το πατρικό μας σπίτι εδώ και πολλά χρόνια, είναι απλώς μία ακόμα προσπάθεια να συνδυαστεί το χιούμορ με τον τρόμο και τη φαντασία. Προσπάθεια που αποτυγχάνει. Μου έχει λείψει τόσο πολύ μια καλή σειρά επιστημονικής φαντασίας ώστε αναγκάζομαι το βράδυ να βλέπω επαναλήψεις των X-Files των αρχών της δεκαετίας του ‘90!

Υ.Γ.: Όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν φίλοι, πόσο γελοίο μπορεί να είναι μερικές φορές τo political correct, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ. Ο John Constantine, τόσο στα κόμικς όσο και στην ταινία, είναι μανιώδης καπνιστής. Στη σειρά, τον βλέπουμε μόνο να σβήνει τσιγάρο και ποτέ να το καπνίζει.

 

Διαβάστε ακόμα: Ποιες είναι οι 5 κορυφαίες σειρές της TV που επιστρέφουν με τη νέα σεζόν.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top