John Valyrakis, «Divine Intervention».

  Επιρροές από την παλιά τέχνη της κινηματογραφικής αφίσας, pop art πινελιές, φωτογραφική αισθητική, τρισδιάστατη ζωγραφική. Τρεις καλλιτέχνες, τρεις χώρες και τρεις διαφορετικές τεχνικές συναντιούνται στην The Blender Gallery, στο πλαίσιο της έκθεσης Crossroads.

  Κι όμως, πίσω από τα έργα του Γιάννη Βαλυράκη, του Marcelo Ricardo Zeballos από την Αργεντινή και του Βρετανού Paul Oz υπάρχει κάτι κοινό: η αγάπη τους για την ποπ κουλτούρα, καθώς τα έργα τους είναι εμπνευσμένα από τον χώρο του κινηματογράφου μέχρι εκείνον της διαφήμισης.

   

  John Valyrakis, «Yellow Lights».

  Γιάννης Βαλυράκης

  Θυμίζοντας έντονα το εικαστικό φωτογραφικό ψυχογράφημα του Ingmar Bergman, η ζωγραφική του Γιάννη Βαλυράκη αποτυπώνει πλευρές της ιστορίας από τη δική του μοναδική ματιά, παρουσιάζοντας συνθέσεις και μορφές, πρόσωπα και εκφράσεις με δυναμισμό και εκρηκτικότητα.

  Ο ζωγράφος, φαίνεται να έχει ξεκάθαρες επιρροές από την παλιά τέχνη της κινηματογραφικής αφίσας και από την τέχνη της μεταξοτυπίας. Παντρεύει την παλιά αυτή τέχνη με το δικό του ξεχωριστό στυλ και την αναδεικνύει με τη χρήση νέων εικαστικών μέσων και τεχνικών. Στα έργα του εντοπίζονται επιρροές από καλλιτεχνικά ρεύματα όπως είναι η Pop Art, η Αrt Νouveau, η Street Art.

  Έχει εργαστεί στην Αγγλία, όπου διατηρούσε προσωπικό στούντιο ως ελεύθερος επαγγελματίας και έχει συνεργαστεί με τα Backlit Studios, τη Surface Gallery στο Nottingham καθώς και με ελληνικές γκαλερί έργων τέχνης.

   

  Τα έργα του Marcelo Ricardo Zeballos έχουν φανερή επιρροή από τον διαφημιστικό κόσμο της φωτογραφίας, του κινηματογράφου και των αφισών.

  Marcelo Ricardo Zeballos

  Ο Marcelo Ricardo Zeballos, είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες της Αργεντινής. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει 44 ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε σημαντικά μουσεία της Αργεντινής, όπως το Μουσείο Eduardo Sivori και το Μουσείο Palais de Glace.

  Ξεκίνησε την καριέρα του ως Art Designer στο musical Beauty and the Beast της Walt Disney στην Αργεντινή και στο MTV. Εργάστηκε επίσης για την Universal Records και την Sony Music. Συμμετείχε στο Cow Parade του Buenos Aires καθώς και στο Polo & Art Show. Το έργο του υποστηρίζεται από πολύ σημαντικούς εικαστικούς όπως ο Clorindo Testa, o Luis Felipe Noé και ο Raul Santana etc.

  Με φανερή επιρροή από τον διαφημιστικό κόσμο της φωτογραφίας, του κινηματογράφου και των αφισών, ο καλλιτέχνης επικεντρώνεται σε μεγάλες μορφές, των οποίων το κύριο θέμα είναι το πρόσωπο της γυναίκας. Τα χρώματα που επιλέγει είναι καθαρά ποπ και τονίζουν την έννοια του “ωραίου” φύλου, προβάλλοντας τα ελκυστικά χαρακτηριστικά του σε συνδυασμό με τη σύγχρονη αισθητική του καλλιτέχνη.

   

   

  Paul Oz, «Yoda».

  Paul Oz

  Ο Paul Oz είναι καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο. Η εκρηκτική του δουλειά είναι συνήθως μεγάλης κλίμακας, με τη δική του χαρακτηριστική τεχνική της σπάτουλας. H τρισδιάστατη ζωγραφική του, επικεντρώνεται στη δημιουργία οπτικού αντίκτυπου με ενέργεια και κίνηση.

  Η έμπνευση και η θεματική του προκύπτουν από την αγάπη του για τους διάσημους θρύλους της πολιτιστικής σκηνής και του αθλητισμού. Προέρχεται επίσης από το πάθος του για τα Star Wars, Lego και Formula 1. Η θεματική αυτή, τον έχει οδηγήσει να είναι μέρος των επίσημων εκθέσεων τέχνης της Star Wars, να κάνει live painting σε αγώνες F1 κ.α

  Έχει κάνει πρόσφατα εκθέσεις στο Λονδίνο, στο Λος Άντζελες, στο Ντουμπάι και live painting στο GP Monaco. Το έργο τέχνης του Paul Oz παρουσιάστηκε επίσης στο GP Ball, στο GP στη Σιγκαπούρη, στην Selfridges Oxford St, στο Harrods και στο φεστιβάλ Goodwood of Speed ITV4.

  Crossroads
  Που: The Blender Gallery, Ζησιμοπούλου 4,Γλυφάδα, τηλ.: 213 0280597.
  Πότε: Από τις 26 Απριλίου έως τις 24 Μαΐου.
  Επιμέλεια: Μαριάννα Μαυρουδή.
  Περισσότερες πληροφορίες: theblendergallery.gr

   

  Διαβάστε ακόμα: Επιστροφή στο εργαστήριο του Γιάννη Τσαρούχη

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top