Οι εκδόσεις Taschen παρουσιάζουν την πιο σκοτεινή περίοδο του Λος Άντζελες.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν κάποιος αναφέρεται στο Λος Άντζελες; Η απάντηση δεν είναι δύσκολη: κατά 99,9% σκέφτεσαι «ζωή παράδεισος». Και όχι άδικα. Αν το καλοσκεφτείς εδώ και δεκαετίες το Λος Άντζελες έχει χτίσει έναν λαμπερό μύθο. Από τους εκατοντάδες σταρ και τα χλιδάτα σπίτια, μέχρι την απονομή των βραβείων Όσκαρ και τους Λος Άντζελες Λέικερς, η Πόλη των Αγγέλων υπόσχεται… αγγελικές στιγμές.

Όμως τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι (και σίγουρα ούτε τώρα είναι τόσο ονειρεμένα -απλά αυτή την εικόνα βλέπουμε στα ΜΜΕ και τις ταινίες- αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση). Λίγο μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Πόλη των Αγγέλων προσπαθούσε να γίνει αυτή η φωτεινή πόλη που έχουμε έχουμε στο μυαλό μας σήμερα. Ωστόσο για να το καταφέρει αυτό πέρασε από τη τη δικιά της σκοτεινή πλευρά.

Με υλικό από τον Τύπο της εποχής, από freelance φωτογράφους, αλλά και αρχείο από ιδιωτικές συλλογές μας μεταφέρει στα πιο γνωστά και άγνωστα εγκλήματα που συγκλόνισαν το ΛΑ από το 1920 έως το 1950.

Μια πλευρά με βία, διαφθορά, δολοφονίες, συμμορίες, καθώς πολλοί που δοκίμαζαν στην πόλη την τύχη τους είχαν ένα και μόνο σκοπό: να γίνουν πλούσιοι γρήγορα και εύκολα.

Το βιβλίο Dark City. The Real Los Angeles Noir που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Taschen μας βάζει σε αυτό το κλίμα. Με υλικό από τον Τύπο της εποχής, από freelance φωτογράφους, αλλά και αρχείο από ιδιωτικές συλλογές μας μεταφέρει στα πιο γνωστά και άγνωστα εγκλήματα που συγκλόνισαν το ΛΑ από το 1920 έως το 1950.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, πολλά από αυτά τα εγκλήματα ενέπνευσαν πολλούς δημιουργούς του κινηματογράφου.

Εγκλήματα, που μέσα στα επόμενα χρόνια, ενέπνευσαν πολλούς δημιουργούς του κινηματογράφου, αλλά για περίπου 30 χρόνια τρόμαζαν την Πόλη των Αγγέλων.

Το Dark City. The Real Los Angeles Noir αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2018. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Το Dark City. The Real Los Angeles Noir αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2018.

 

Διαβάστε ακόμα: Και ο Βαντίμ έπλασε τη γυναίκα

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top