Η χαρά της ζωής.

Ακόμη και ο Λένιν είχε μείνει έκθαμβος όταν το είχε επισκεφθεί. Γι’ αυτό και αναφώνησε: «Το Κάπρι σε κάνει να ξεχνάς τα πάντα». Ηταν το μακρινό 1910 όταν είχε επισκεφθεί το φημισμένο νησάκι μαζί με τον συγγραφέα Μαξίμ Γκόρκι.

Το Κάπρι είναι ένας μύθος πλεγμένος με γλέντια, άφθονα ποτά, ερωτισμό και μυσταγωγία. Σύμφωνα με τον Όμηρο σε μια από τις σπηλιές του κατοικούσαν οι μυθικές Σειρήνες που μάγεψαν τον Οδυσσέα. Φαίνεται πως συνεχίζουν να το κάνουν με τους σύγχρονους ταξιδευτές.

Μια σύγχρονη Σειρήνα.

Ο συγγραφέας Νόρμαν Ντάγκλας έλεγε πως το Κάπρι είναι ένα μικρό θέατρο του κόσμου. Και όχι άδικα. Είναι το κατεξοχήν μέρος που λάτρεψαν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες και στη σύγχρονη εποχή πολιτικοί, διάσημοι καλλιτέχνες του Χόλιγουντ, κροίσοι, ενώ διατηρεί εδώ και χρόνια την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του διεθνούς jet-set.

Το ζεστό γαλάζιο της Μεσογείου.

Το Κάπρι είναι η χαρά της ζωής, στους πρόποδες του Βεζούβιου. Το νησί που ο Χέμινγουεϊ βίωσε την απόλυτη dolce vita έχοντας στην τσέπη του ελάχιστα χρήματα. Στην καρδιά του νησιού, την πλατεία Piazetta, μπορείς να πιεις το aperitivo σου, να προσφέρεις στα μάτια σου τη θέα αέρινων υπάρξεων και να γευτείς την ηρεμία του πνεύματος και του σώματος. Το ήπιο κλίμα και ο φιλελεύθερος αέρας του είναι τα καλύτερα τονωτικά.

Ηταν και παραμένει ένας βασικός προορισμός για το διεθνές jet set.

Στην παρούσα (εκλεκτή) έκδοση του οίκου Assouline, υπό τον τίτλο «Capri Dolce Vita», o συγγραφέας, λέκτορας, curator και δημοσιογράφος, Cesare Cunaccia, αποφάσισε να συγγράψει έναν ύμνο για το θαυμαστό νησί. Υπήρξε για χρόνια διευθυντικό στέλεχος των περιοδικών Vogue Italia και L’Uomo Vogue και σύμβουλος στο Architectural Digest Italy.

Η θωπεία του ήλιου.

Το ενδιαφέρον του για την ιταλική κληρονομία, αλλά και την αυθεντική ομορφιά της χώρας του τον ώθησε να γράψει αυτό το βιβλίο που είναι γεμάτο από φωτογραφίες (200 συνολικά) από τη μεθυστική καθημερινότητα του Κάπρι, αλλά και με πλήθος ιστορικών στοιχείων έτσι ώστε να γίνει και η απαραίτητη σύνδεση του παρόντος με το παρελθόν.

Ήρεμες μέρες στο Κάπρι.

Μπορεί φέτος το Κάπρι να μην ζήσει την ξέφρενη ζωή των προηγούμενων χρόνων, η Ιταλία χτυπήθηκε αλύπητα από τον κορωνοϊό, εντούτοις, αυτό δεν σημαίνει ότι χάνεται η μαγεία και το κάλλος του. Έστω και μ’ αυτό το λεύκωμα μπορούμε να πάρουμε μια καλή ιδέα. Τα όνειρα, άλλωστε, δεν γνωρίζουν σύνορα και περιορισμούς.

Το λεύκωμα περιλαμβάνει και ιστορικά στοιχεία για το νησί.

 

Διαβάστε ακόμα: H σέξι Ιταλία του Μario Testino.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top