Βρείτε τις διαφορές.

Προς ΕΟΝ Productions, ενταύθα

Με περισσή λύπη διαβάζουμε στον ξένο Τύπο πως ο κύβος ερρίφθη για τον επόμενο James Bond, αφ ης στιγμής είναι δεδομένο πως ο Daniel Craig αποχωρεί από την παραγωγή σας. Οι μπουκμέικερ και οι λογής ρεπόρτερ αναφέρουν πως επικρατέστερος για τη θέση είναι ο Tom Hardy.

Για το Peaky Blinders ήταν μια χαρά (BBC/Caryn Mandabach/Robert Viglasky).

Κατόπιν τούτων, είμαστε υποχρεωμένοι να απευθύνουμε διάβημα προς εσάς ζητώντας να το σκεφτείτε πιο ψύχραιμα και λογικά. Ξέρουμε πως ενδιαφέρεστε για το καλό της παραγωγής και τη συνέχιση των περιπετειών του αγαπημένου μας υπερκπράκτορα. Ωστόσο, κάποια λάθη είναι ασύγγνωστα.

Eίχαμε και παλαιότερα εκφράσει τις αμφιβολίες και τις διαφωνίες μας για την επιλογή του Daniel Craig. Είναι εμφανές πως η τάση οδηγεί σε πρωταγωνιστές που φέρουν ένα ογκώδες σαρκίο, προσφιλές σε θαμώνες των γυμναστηρίων. Εντούτοις, αυτό δεν πρέπει να είναι το απαραίτητο προσόν για τον Bond, ο οποίος ποτέ δεν κατάφερε να τα βγάλει πέρα με τα μούσκουλά του. Το έκανε μια χαρά ο Ράμπο, γιατί και ο Bond;

Tι θα κάνετε με όλα αυτά τα τατουάζ;

Αν ισχύει η πληροφορία ότι ο Tom Ηardy θα είναι ο εκλεκτός, τότε πέφτετε πάλι στην ίδια κατηγορία και σε παρόμοιο σωματότυπο. Συν πολλά, αλλά ευδιάκριτα τατουάζ, πού, Κύριος οίδε, πώς μπορούν να ταιριάζουν στην εκλεπτυσμένη χάρη ενός φλεγματικού πράκτορα. Πραγματικά, πιστεύετε πως αυτά τα τατουάζ (δεν έχει και λίγα) μπορούν να κρυφτούν; Τουλάχιστον, ο Craig σ’ αυτό ήταν clean cut. Το σώμα του Χάρντι είναι ένας χάρτης σχεδίων και μορφών. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένας από τους «κακούς» που αντιμετωπίζει ο Bond. Σαφώς όχι ο ίδιος ο Bond.

Θέλετε κάποιον που θα είναι απόγονος του Θωρ ή κάποιον που να έχει μέσα του βρετανικό αίμα;

Επίσης, δεν γίνεται να μην έχετε δει φωτογραφίες του όπου επιδεικνύει τα μούσκουλά του ωσάν να είναι παραφουσκωμένο μπαλόνι της Michelin. Να τους χαίρεται τους τραπεζοειδείς του, αλλά για φανταστείτε τη σκηνή: θέλετε κάποιον που θα είναι απόγονος του Θωρ ή κάποιον που να έχει μέσα του βρετανικό αίμα; Δεν πρόκειται για εθνικιστική νότα, αλλά πώς να το κάνουμε ο Bond έτσι φτιάχτηκε εξαρχής.

Πολλοί λένε πως ο Hardy είναι πολύ καλός ηθοποιός. Σαφώς, είναι. Δεν υπάρχει αντίρρηση επ’ αυτού. Ωστόσο, υπάρχει μια παρανόηση επ’ αυτού του θέματος. Ο Bond δεν είναι Βασιλιάς Ληρ να τον παίξει ένας θεατρικός ηθοποιός. Ο σεπτός Σον Κόνερι δεν υπήρξε ποτέ Ορσον Γουελς, κι όμως ήταν ο τέλειος Bond διότι έφερε αυτό το κάτι που έχει ο ρόλος. Ο Τίμοθι Ντάλτον που ήταν ένας ακέραιος ηθοποιός με θεατρική στόφα απέτυχε ως Bond. Επομένως, μην συγχέουμε τον Σαίξπηρ με μια mainstream saga.

Αυτό το βαρύ κορμί δύσκολα θα μπορέσει να φορέσει ένα κοστούμι που θα πέφτει με αρρενωπή χάρη πάνω του. Απλώς δεν γίνεται.

Γίνεται να παραγνωρίζετε το στυλ του ανδρός; Πριν σας γράψαμε για τα τατουάζ του Hardy. Το ντύσιμό του; Τα μαλλιά του; Θα πείτε, μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα θα του έχετε αλλάξει το look. Το ίδιο κάνατε και με τον Craig. Και πώς ξέρετε ότι θα μπορεί να φέρει αυτό το νέο look; Δεν είναι μόνο θέμα γυρισμάτων και το ξέρετε. Ο μύθος του Bond ακολουθεί τον ηθοποιό που τον υποδύεται. Στην πραγματικότητα, ή του φτιάχνει την καριέρα ή του την χαντακώνει. Αυτό το βαρύ κορμί δύσκολα θα μπορέσει να φορέσει ένα κοστούμι που θα πέφτει με αρρενωπή χάρη πάνω του. Απλώς δεν γίνεται. Όσο και να αδυνατίσει για τις ανάγκες του ρόλου, ποτέ δεν θα μπορέσει να έχει το κορμί λαμπάδα που χρειάζεται να έχει. Φανταστείτε τον με σμόκιν. Οχι, είναι πέραν πάσης λογικής.

Tα μαλλιά του; Το στυλ του; Αυτά δεν τα σκέφτεστε; (Antony Harvey)

Κατόπιν όλων αυτών,
Σας παρακαλούμε να σκεφτείτε ξανά το όλο θέμα με ζέση και τότε θα διαπιστώσετε κι εσείς πως ο Tom Hardy είναι ένας εξαίρετος ηθοποιός που μπορεί να σταθεί ως πρωταγωνιστής σε άλλου είδους ταινίες, αλλά σε καμία περίπτωση ως James Bond.

Ξέρουμε πως οι εποχές έχουν αλλάξει και ο Σον Κόνερι δεν γίνεται να κλωνοποιηθεί. Εντούτοις, επειδή δημιούργησε μια ολόκληρη σχολή και έναν τύπο ανδρός που μπορείτε να βρείτε και σήμερα, σκεφτείτε τα αρχέτυπα του ρόλου, τις ανάγκες του, την πραγματική του υπόσταση και θα δείτε πως μπορείτε να βρείτε καλύτερον αντικαταστάτη του Daniel Craig.

 

Διαβάστε ακόμα: Χρόνια πολλά, άρχοντα Σον!

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top