Φωτογραφίζοντας την αληθινή (και ερωτική) γυναίκα

Το site Photographer & Muse αποθεώνει τη γυναίκα, δίνοντας βήμα σε νέους καλλιτέχνες και στις μούσες τους να αναδείξουν τη φυσική ομορφιά και τον ερωτισμό, μακριά από φίλτρα και photoshop.

Ο στόχος του project Photographer & Muse είναι να προβάλλει τη φυσική ομορφιά και τη σεξουαλικότητα στη φωτογραφία και τον κινηματογράφο.

«Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο» λέει ο πρίγκιπας Λεφ Νικολέγιεβιτς Μύσκιν, ο ήρωας του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στο μυθιστόρημα «Ο ηλίθιος». Και η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το project Photographer & Muse φαίνεται να την ασπάζεται αυτή την άποψη.

Άλλωστε, ο λόγος ύπαρξης του site είναι ένας: να προβάλλει τη φυσική ομορφιά και τη σεξουαλικότητα στη φωτογραφία και τον κινηματογράφο. Και φυσικά να εμπνεύσει όσους νέους και νέες θέλουν να ακολουθήσουν τα ίδια βήματα – είτε μπροστά είτε πίσω από τον φακό.

Ο Μπρούνο Μάριτς είναι ένας αυτοδίδακτος φωτογράφος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη και Μαϊάμι.

Η όλη ιδέα ανήκει στον Μπρούνο Μάριτς, έναν φωτογράφο που πριν από περίπου 7 χρόνια τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα, κυκλοφορώντας το άκρως ερωτικό και όμορφο περιοδικό Portraits of Girls. Και η τότε λογική του έμοιαζε πολύ με το σημερινό του project, καθώς ο στόχος του και πάλι ήταν η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς.

«Είμαι ερωτευμένος με τα πρόσωπα, τα κορμιά, τις καρδιές και τις σκέψεις των γυναικών» έχει πει ο φωτογράφος Μπρούνο Μάριτς.

Με το Photographer & Muse θέλει να εμπνεύσει όσους νέους και νέες θέλουν να ακολουθήσουν τα ίδια βήματα – είτε μπροστά είτε πίσω από τον φακό.

Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει κατά το παρελθόν «είμαι ερωτευμένος με τα πρόσωπα, τα κορμιά, τις καρδιές και τις σκέψεις των γυναικών». Αυτοδίδακτος φωτογράφος ο ίδιος, τα τελευταία χρόνια μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη και Μαϊάμι, ψάχνοντας τη μούσα εκείνη που θα του κάνει το κλικ.

«Η τέλεια εικόνα είναι αυτή που έχει ατέλειες» είναι η συμβουλή που δίνει ο Μάριτς σε νέους φωτογράφους και μοντέλα.

Μόνο που για το συγκεκριμένο project ο Μπρούνο Μάριτς αποφάσισε να αφήσει στην άκρη τη μηχανή του και να χρησιμοποιήσει το site ως βήμα για όσους θέλουν να δείξουν τις δουλειές τους. Και η μοναδική συμβουλή που τους δίνει είναι αυτή: «η τέλεια εικόνα είναι αυτή που έχει ατέλειες».

Για το συγκεκριμένο project ο Μπρούνο Μάριτς αποφάσισε να αφήσει στην άκρη τη μηχανή του και να χρησιμοποιήσει το site ως βήμα για όσους θέλουν να δείξουν τις δουλειές τους.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα ποιητικά γυμνά του Man Ray

Button to top